MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
А зошто не напиша... дека само го прошируваат, надградуваат своето знаење за вистината!
Хммм, видиш, на ‘воа, никад не би се сетил...Се шегувам, нормално, оти тоа и самиот го имам напишано мал миљон пати, ама тука останува една крупна фалинка: која е таа вистина, кон која тежнеат науките?

--- надополнето: 26 септември 2012 во 21:29 ---
Само што човек убеден во една единствена отсекогаш и вечно дадена вистина тешко може тоа да го свари.![]()
Напротив, лесно е да се сварат овосветовно-менливо-минливите вистини, а тешко се примаат од Бога објавените вистини, оти за нив, потребно е барање на Вистината, а не на оосветовните вистинчиња...
--- надополнето: 26 септември 2012 во 21:31 ---
Во мојата област, квантната механика се користи при изработка на далечинометри, делови од мерните инструменти се оптички итн. Надвор од мојата струка, факултетски сум имал физика, физика 1, физика 2.
Алал а Ти е...Ама сепак не ми оговори, дали имаш лични искуствени (лабораториски) сознанија за каузалноста во квантната механика/физика?
--- надополнето: 26 септември 2012 во 21:31 ---
Човекот е дел од природата.
Хмм, ова ќе го сметам за „...мисла на вечерта...„.
--- надополнето: 26 септември 2012 во 21:33 ---
. Човекот ја модифицира природата по свој терк. Што ти е нејасно тука?
Болтуваното е чист марскизам и само го потврдуваш мојот став за начинот на кој е обликуван модерниот светоглед...
--- надополнето: 26 септември 2012 во 21:34 ---
На една атеистичка собиранка го избаци ова со земјата.
?
Одговорно тврдам дека никаде немам напишано дека Земјава е рамна тепсија, а Ти, посочи ми каде го имам напишано спротивното....Моите постови се лесно достапни на „Кајгана„.
--- надополнето: 26 септември 2012 во 21:36 ---
За идеолошки чистите умови луѓе можат да се размножуваат асекусално? Да живеат во утроби на риби? Да воскреснуваат?
Не, туку за умови кои трагаат по Вистината и кои ја нашле Вистината и кои ги активирале духовните очи...
Мислам на Вистината, со големо „в„.