Зошто атеистите доаѓаат на подфорумот Религија?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Па, атеистите го посетуваат овој подфорум, за да им укажат на тоа, да им укажат што навистина одбрале да прават, ама како што гледам, веќе е доцна за тоа...
А јас мислев дека доаѓаат да дискутираат само. Колку сум наивно.:( Тие сакале да ме преубедат, да ми ја одземат верата.
Ооооо неверници! :pos:

Зошто атеистите доаѓаат на подфорумот Религија?
Многу верници не се свесни дека она во кое што веруваат, во вистинскиот свет не постои, туку постои само во нивните глави, и во главите на нивните истомисленици, а што е уште полошо, не се свесни дека на нив, пред да почнат да веруваат ИМ СЕ КАЖУВАНИ ЛАГИ. Ајде, некој нека каже дека не им се кажувани лаги...
Па, атеистите го посетуваат овој подфорум, за да им укажат на тоа, да им укажат што навистина одбрале да прават, ама како што гледам, веќе е доцна за тоа...

Еве, јас велам дека не ми се кажувани лаги, оти лагите, во принцип, се лесно прифатлива категорија (по „линија на најмал отпрор„) додека вистините, за да се прифатат, треба да се проверат па од таа проверка доаѓа и убеденоста во Божјото постоење (по „линнија на поголем отпрор„).
Делумно си во право: Бог нависина постои колку на Небеста, толку и во материјалниов све, но и во главите/умовите и во сцрата од верниците.

Еве, јас велам дека не ми се кажувани лаги, оти лагите, во принцип, се лесно прифатлива категорија (по „линија на најмал отпрор„) додека вистините, за да се прифатат, треба да се проверат па од таа проверка доаѓа и убеденоста во Божјото постоење (по „линнија на поголем отпрор„).
Делумно си во право: Бог нависина постои колку на Небеста, толку и во материјалниов све, но и во главите/умовите и во сцрата од верниците.
Жити мајка, како ли само го провери тоа...дај кажи го рецептот.:kesa:

Ја доаѓам да си читам да си се посмеам а и да начекам некои интересни ствари да ме залажат малце...арно ама насловов на темава малце не го бива, пошо ја или било кој независно од тоа што е како е, има право да оди кај сака да гледа што сака, да си пише мислење итн...озбилно глупо ми е малце, у стилот: кој к*р доаѓате овде ако не верувате? седи жити се :pos: неверници не напраивте, па кој сака во што сака нека си верува, нема некои си правила па да идеме по нив, опуштено луѓе, ае поз :helou:

Сум видел офтопици ама ова беше претерано...не бива..

Па типот бараше рецепт...А јас, по обичај, одговарам на секое прашање за кое ми е познат одговорот, разбираш.

Пробај од православна гледна точка..гурманското катче уште не е отворено.

Е што да пишеме на темава... (ако тоа е офтопик)
Да напишеме: Доаѓаме на форумот зошто сакаме да напишеме зошто ние мислиме поинаку и да го појасниме тоа... и да ја затвориме темата за да нема офтопик :)

Пробај од православна гледна точка..гурманското катче уште не е отворено.

О.К.

Е што да пишеме на темава... (ако тоа е офтопик)
Да напишеме: Доаѓаме на форумот зошто сакаме да напишеме зошто ние мислиме поинаку и да го појасниме тоа... и да ја затвориме темата за да нема офтопик :)

А зошто Вие мислите поинаку и во што се состои „поинакуста„? Во бесконечното и идентично повторување дека „...нема виша сила...„ и дека тоа бил нечиј страшно оригинален став, заснован на своето „јас„ и призвод од „личното„ размислување, засновано на научните и атестичките мислења за Божјото непостоење?

Зошто теистите нема да испитуваат дали може да помина информација низ црна дупка. Не знам баш и каков е ставот на црквата за вселенскиве појави, објекти итн... Очигледно е дека сеуште нема став. Ама како се посигурно станува дека може било каква форма на живот да се појави некаде на други планети и на други сончеви системи, и религијата си ја менува формата...
Така да, едноставно не ме убедиле да верувам.
Верувам во она што е поточно, попрецизно и она од кого прво добивам информација. А тоа е науката, а не религијата.
that's it...

Православната Црква (па и религиите, воопшто) не се занимаваат со физикално-материјаните категории, како што е Вселената и све во неа. Одтаму, Црквата нема потреба од завзенање ставови за такви категории како што се црните јами, оти самиот автор на теоријата за црните јами тврди дека таа теорија е најсложениот математичко-рационален модел за објекти кои никој не ги видел (!!!).
Што се однесува до животот на други места во Веслената, за тоа сме „на чисто„: сите видливи живи битија се создадени само на Земјата и инкаде на друго место. А оние кои во тоа не веруваат, ќе бараат живот надвор од Земјата и пак нема да го најдат. Тоа што на некоја планета е откриена ненаква органска маса, тоа по автоматизам не е и форма на живот, туку сам органска маса и ништо повеќе.
Но, како што вели и самиот Христос:„...нека ви биде според верата ваша...„ па така, она во кое веруваме, тоа и ни се случува, вклучувајќи го и постењето на живот надвор од Земјава.

Тоа што на некоја планета е откриена ненаква органска маса, тоа по автоматизам не е и форма на живот, туку сам органска маса и ништо повеќе.

Крајна контрадикторнот... no comment....

Зошто тие кои не се членови на некој бенд го посетуваат подфорумот Музика?

Нека е. Понуди поприфатлив одговор-не бегај. „Без коментар„ не е одговор.

Излишно е да коментирам. Викаш дека животот не е живот. Јас нема што да нудам во што да веруваш, а не ни сакам да наметнувам нешто. Викам дека сами сме одговорни за се што се случува и се е причинско последично.

Оние кои си измислуваат господари, бегаат од одговорности, преставувајќи ги работите дека се желба на некоја повисока сила.
Човекот е сусштество што се плаши од се што е посилно. Па ако му измислиш дека постои нешто посилно од него, тој ќе се плаши од тоа, и така се воспоставува власт.
Епа ја не сум поклоник на тоа и во тоа се разликуваме...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom