- Член од
- 21 мај 2009
- Мислења
- 876
- Поени од реакции
- 466
Не разбирам што сакате да кажете
Член 14 од Уставот е наполно јасен, Таква одредба е прифатена во сите устави Таква одредба постои уште во Римското право : Nulla poena sine lege. Нема казна без закон.
А што се случува кај нас: Решиле лешинарите, кој не им плати, да го казнат толку и толку пари, па потоа за истото да му стават лисици, па потоа за истото да му ја земат колата со пајак, па потоа да му напатуваат за „ чување “ на колата и на крајот да ја продадат колата, а парите да си ги ќарат.
И по кој закон, тој што неплатил е предвидено така да се казнува?
Објаснете што сакате Вие да кажете
А бе село дали некогаш си платил казна каде е зонско паркирање,а?Изгледа не си платил.Еве јас имам платено па ке ти ја објаснам процедурата..Следи детално објаснување.
1.Се паркираш на зонско паркирање
2.Бидејки си јак бизнисмен и ке ти пропадне 1.000.000 договор,а по пат нервозен на се живо и диво не пракаш порака
3.Типчето поминува со тоа скенерот и опаааааа!!!!Пациент кој не платил паркинг
4.Ти ја тура шапата со налепница на неа каде имаш тел.број да се јавиш да кажеш дека не си платил паркинг
5.Типчето се појавува од некаде со тоа скенерот каде ти потврдува дека не си пратил СМС порака
6.Казната е 1200денари,а примаат и картички
7.Си ја плакаш казната нормално нервозен у стилот...а бе кај ме најде мене,се паркирав на 5 минутки и си одиш дома
Просто е нели!!!!!!
А колата ти ја носат со пајак ако не дојдеш во рок од 3 часа.Затоа не мели глупости и не се пали ко кумбе....
А за член 14 од законот треба многу фурни леб да јадеш за да можеш да го протолкуваш.Или го толкуваш онака како што тебе ти одговара,а???????
Значи никој не те казнува за дело кое не е сторено,разбираш ли!!!!!!
Си се паркирал погрешно,не си платил карта што очекуваш да се случи!!!Да летаат розеви гулаби и памфлети околу тебе,а!!!!!
Ај не плати карта во било која катна гаража,па да видам како ке си го земеш возилото.Со кран или можеби со крилја а!!!!!!
За крај,зошто веке ми се смачи да им објаснуван на луге без пивтиеста маса мегу рамениците.Што толку си се загрижил за зонското паркирање во Ск.Да не те плакаат невладини организации да провоцираш по форумот....