Знаењето е сила, врските се моќ

• Креатор на темата Креатор на темата Таруно
  • Време на започнување Време на започнување
Пред малку ја читав темата за авионски несреќи.
Авионски несреќи во Македонија
Не е можно да е случајност толку несреќи во однос на број на летови. За жал кај нас ова не е случајност, ова е систем, прашање и и татко му како е вработен на времето, во дејност каде грешките се наплатуваат во човечки животи.

И на некој мислиш му е гајле, ќе наместат некој друг кога можеа и да го вработат ќе може и тоа. Кај нас секогаш го "јаде" некој трет што нема врска или допирна точка со тоа.

И на некој мислиш му е гајле, ќе наместат некој друг кога можеа и да го вработат ќе може и тоа. Кај нас секогаш го "јаде" некој трет што нема врска или допирна точка со тоа.
За жал тоа е само кај нас, после секоја несреќа во остатокот од светот (барем оној цивилизаиран) следува детална истрага и секогаш се наоѓа виновникот, не може никој да не биде крив за да несреќата не се повтори. Кај нас следуваат истаги во кој редовно произлегува дека никој не е крив или дека се криви оние што погинале, т.е. пилотите.

Јас мислам дека не се криви ни пилотите туку патниците! Па кај к.р нашле да се качат баш во тој авион што ќе падне? Детето си е на место вие ништо не знаете има специјализација за лигуш на тато и докторат за паразит на мама завршено во една од нашите познати високо образовни партиски центри!(y)

Мислам дека претеруваш. Вистина е дека кога ќе умреме сите ќе бидеме еднакви. Но можеме барем нешто да направиме додека сме живи. На пример, да обезбедиме сите граѓани на да можат, под услови, да дојдат и паркираат во во Центарот на Скопје и населба Аеродром. Затоа јас се викам: Смрт за зони и пајак возила

Baram kum: sakam da se vikam
Smrt za bezrabotica i nepravilno so vrski vrabotuvanje.

Е колку сте љубоморни значи тоа чудо едно, све хејтер до хејтер.Радувајте се на успехот на еден млад човек, кој до 30 години ќе има заштедено кеш колку јас што ќе имам до 80год. Оваа реченица не требаше да испадне вака... :(

Е колку сте љубоморни значи тоа чудо едно, све хејтер до хејтер.Радувајте се на успехот на еден млад човек, кој до 30 години ќе има заштедено кеш колку јас што ќе имам до 80год. Оваа реченица не требаше да испадне вака... :(

Транзициската мудрост кажува дека се снашол и си тера работа...:tapp:
Треба да се гледа и на позитивната страна, на овој начин ќе се заштеди на противавионска одбрана...

Baram kum: sakam da se vikam
Smrt za bezrabotica i nepravilno so vrski vrabotuvanje.
Правото на работа е основно човеково право, така стои во Универзалната декларација за правата човекот на Обединетите Нации од 1948. Секако дека можеш, преку интернет, да ја погледаш оваа Декларација и да погледаш како во другите земји, невработените се спротивставуваат, па да одлучиш што ќе преземеш. Така ќе го заслужиш убавото име што сам си го одбра.

Правото на работа е основно човеково право, така стои во Универзалната декларација за правата човекот на Обединетите Нации од 1948. Секако дека можеш, преку интернет, да ја погледаш оваа Декларација и да погледаш како во другите земји, невработените се спротивставуваат, па да одлучиш што ќе преземеш. Така ќе го заслужиш убавото име што сам си го одбра.

Taka e.I jas sakam da protestiram i da se sprotistavam. Od pendrek nemam strav.
No dali ce ima nekoj pozadi mene.Da butka ili ako padnam da me podigne.
Gledame na TV kako se odvivat protestite.Daleku sme od toa.Treba i ovde taka.
Da zakazeme protest na site so VSS kolku li ce ne ima.Dali i 10% od zavodot.
Kolku ima nevraboteni pod zavod so VSS sto cekat nad 5god. pa i nad 10god.
A medu niv ima i mnogu so diploma za najdobar student so najvisok prosek.
Uvo go zabole Grujo za niv.
I napravivme drzava sakame na zapad pa kaj go ima ova so vrabotuvanjevo.
Se vrabotuvat NECII a NIKAKVI .A talentite i sposobnite doma i pod zavod.
Se izvinuvam mozebi ima isklucoci.
Ajde da se sprotistavime ama KAKOOOOOOOOOO...a da ne boli.

Преголема демотивација во нашето ни мило и затуцано општество кое е демек навидум перспективно. Хах.

2300 нето плата. Овој копук државата ќе ја чини преку 3000евра месечно бруто. Годишно над 36 000евра. Четири години додека на копуков му порасне брада ќе не чини 144 000 евра.
А вакви има илјадници на буџет. Какви стоки финансираме долгорочно погледнете.

За се сте во право освен за една работа, типот нема да зема пари од буџет, М-НАВ се финансираат сами, не земаат пари од буџет.

Ѓабе си се замарате...ќе помине цела еуфорија и пак ќе си останеме со прстот вуста.
Се додека ни зботар тастатуриве ништо не прајме...НАДВОР, на Улиците, пред Влада, Кај татко му на тоа "гревчето сирото што стана авиоексперт"....САМО ТАКА!!!

Ѓабе си се замарате...ќе помине цела еуфорија и пак ќе си останеме со прстот вуста.
Се додека ни зботар тастатуриве ништо не прајме...НАДВОР, на Улиците, пред Влада, Кај татко му на тоа "гревчето сирото што стана авиоексперт"....САМО ТАКА!!!

TAKA...DA...ama nemame vodac (site li zaginaa"903 i "943)

Социјализам бе луѓе „Нишај врата земај Плата “ шо мислите вие така е то одма транзиција :tapp:

:D

TAKA...DA...ama nemame vodac (site li zaginaa"903 i "943)
Социјализам бе луѓе „Нишај врата земај Плата “ шо мислите вие така е то одма транзиција :tapp:

:D

„ Ако сакаш нешто да направиш, ќе најдеш начин тоа да го сториш. А, ако сакаш да се откажеш од намерите, секогаш ќе си најдеш оправдување за тоа “ Ова го рекол Пабло Пикасо.
Не се предавај уште пред да почнеш, можеш барем да ја прочиташ Унивезалната декларација за правата на човекот на ОН
И во социјализмот имаше невработеност,

Иначе имам другари мои кои пробале на тоа во мастрихт ама не успеаа, ако некој е заинтересиран се вика Еуроконтрол и мислам дека на нив им беше платено и превоз до овде и сместај

Јас бев на тестирањата во Еуроконтрол за контролор за летање , единствено што ти треба е брзина во одлучувањето. Бевме 12 души во група , за на крај после 3от ден да останат 3ца германци кои беа одбрани да го следат курсот за контролор за летање.

Како и да е работата е многу стресна и одговорна, па искрено не ми беше жал што го паднав последниот круг на тестирање бидејки после тоа веднаш ми се пружи шансата за работа стјуардеса која ја работам и ден денес :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom