Значи каква мизерија сме, се ФИРОМизиравме на свој терен!

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Понекогаш се прашувам дали навистина човекот е интелигентно суштество, како што викаат.

Vo Ohrid licese kako da e trening natprevar. imase dvajca bez trojca gledaci i zalepeni znamenca na zid ili zavesa da bese, ko na selska priredba porano vo komunizmot sto se pravea.

Sramota!!!

pogresno

sami se portokoladiziravme :smir:

абе серко ај јади гомна,ако ја мешаш политиката се знае кој го смени името.
а што се однесува до темата ова е прв пат да имам ист став со некои форумџии иако е гледана од различени побуди.
не требаше да се дозволи тоа и некој треба да одговара

Официјално во ЕХФ сме примени како ПЈР Македонија.:toe:

Да, и на БЈР Македонија и е дадена организацијата на првенството.

Никој не забележа дека според логото Евро 2008 се одржува во Скопје и Охрид, МКД, а не БЈР Македонија или само Македонија?

mkd_w_euro_cmyk_landsc.gif

Инаку, од ЕХФ ни било кажано дека ако инсистираме да стои Македонија, нема да ни биде дадена организацијата.

Koga vidov deka sami sme se napisale FIROM mi idese da go iskrsam televizorot.Posle grcive ni se krivi.

Не се потпишавме ние туку од режијата на преносот кој е од ЕХФ е информиран дека сме примени под БЈР Македонија.

Koga vidov deka sami sme se napisale FIROM mi idese da go iskrsam televizorot.Posle grcive ni se krivi.

Полека, немој ТВ-то.
Сами не сме си напишале никаков пјрм-причина? Размисли: дали МТВ има сопствени средства, техника и сл. да земе под своја закрила и да пренесува комплетно цело ЕП? Ноп, јок, правата за пренос ги има некој друг кој што прави како ќе му кажат од ЕРФ, а во ЕРФ мие сме си пјрм, без разлика дали ни се свиѓа тоа или не.
А колку за информација за да биде господинот на свеченото отварање (ген. секретар или потпрестедател на ЕРФ) не спомна ни FYROM или нешто слично туку културно си не условуваше под нашето уставно име Р.Македонија.
Ама кој го слушал него, нели?

П.С. А на логото РФМ се има изборено да не седи fyr Macedonia туку кратенката МКД.

Vo Ohrid licese kako da e trening natprevar. imase dvajca bez trojca gledaci i zalepeni znamenca na zid ili zavesa da bese, ko na selska priredba porano vo komunizmot sto se pravea.

Sramota!!!
Па исти се...
:toe:
она изворното...селското им е апсолутно исто.
На ова дпбне-овциве и комунистите у 1945-та.

Јас кога кажуем дека единствено што постигнале у текот на `портокаловата револуција` дпбнеовциве до сега реално е само рапидното посељачување,нема кој да слуша,јеби га.

Скопје никогаш немал тоооолку многу провинцијалци дотерани тука директ са села.
Од три муабета што слушам по улица кога одам,само еден е на скопски дијалект.
Се друго е увезено.
Да се договориме.
Јас немам против другите градови,уште помалку имам против граѓаните од тие градови,али имам мнооогу против кога селска стока ми дотеруваат од селата низ Македонија директно у Министарство и истиот тој шугле се чуди уствари каква `работа` добил.

Полека, немој ТВ-то.
Сами не сме си напишале никаков пјрм-причина? Размисли: дали МТВ има сопствени средства, техника и сл. да земе под своја закрила и да пренесува комплетно цело ЕП? Ноп, јок, правата за пренос ги има некој друг кој што прави како ќе му кажат од ЕРФ, а во ЕРФ мие сме си пјрм, без разлика дали ни се свиѓа тоа или не.
А колку за информација за да биде господинот на свеченото отварање (ген. секретар или потпрестедател на ЕРФ) не спомна ни FYROM или нешто слично туку културно си не условуваше под нашето уставно име Р.Македонија.
Ама кој го слушал него, нели?

П.С. А на логото РФМ се има изборено да не седи fyr Macedonia туку кратенката МКД.

Не се има изборено, туку тоа е од Времената спогодба, имаме право да го користиме кодот МКД и МК. :smir:

Епа така оди власта сконцентрирана на штрајкбрејкери што достоинство што професори што на овој немусе дигнал .. и тн.. Шмизли кој по цел ден седат на кафе и цигари , циганчинја што питачат па каква слика сакате да имаа странците за нас? Во охрид без влезница да беше па ке беше празно , менталитет тешко им е газот да го померат од пред тв и ком. Па згора и со името абе вмро е криво и што снегот е бел, тоа тие само дасе плука а нее важно што и како.Кога прифатија пред 4 год.тогаш требаја да бидат свесни што ги чека.Кога си прифатил кандидатуа убаво е казано БЈРМ и што сега демек кој ги ебаааа ихф .Овие од сдсм политичка конотација ке ми дадат и како тоа мочам:pos2:дали лево или десно .:tapp:

Напишано од Silen
Vo Ohrid licese kako da e trening natprevar. Imase dvajca bez trojca gledaci i zalepeni znamenca na zid ili zavesa da bese, ko na selska priredba porano vo komunizmot sto se pravea.

Sramota!!!

Нашиве го актуелизираат селскиот туризам на странците. :))))

Па исти се...
:toe:
она изворното...селското им е апсолутно исто.
На ова дпбне-овциве и комунистите у 1945-та.

Јас кога кажуем дека единствено што постигнале у текот на `портокаловата револуција` дпбнеовциве до сега реално е само рапидното посељачување,нема кој да слуша,јеби га.

Скопје никогаш немал тоооолку многу провинцијалци дотерани тука директ са села.
Од три муабета што слушам по улица кога одам,само еден е на скопски дијалект.
Се друго е увезено.
Да се договориме.
Јас немам против другите градови,уште помалку имам против граѓаните од тие градови,али имам мнооогу против кога селска стока ми дотеруваат од селата низ Македонија директно у Министарство и истиот тој шугле се чуди уствари каква `работа` добил.

Ти (твоето потекло) од каде (си) е? Чисто онака, не дека се пронаоѓам во твојот муабет.

Не се има изборено, туку тоа е од Времената спогодба, имаме право да го користиме кодот МКД и МК. :smir:

Можда, не знаем. Ја само кажав тоа што го имам негде прочитано, ваљда официјално е.:smir:

Може некој да објасни кај било напишано фиром?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom