Златна бубамара за он.нет.мк

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Он.нет ја доби наградата заради колумните на Трендо. Не дека на кајгана не се добри али.. Трендо си е Трендо нема друг како него во мк.

А што спомнавте дека ги зима од кајгана клипчињата ова она... Јас приметив дека одкога ке стават некое клипче на yourdailymedia или на некои слични страни на таа, по 2 дена го гледам на кајгана или на точка. А за он.нет до сега не сум приметил да копираат од некого. Ако ми дадете доказ ке поверувам.

А за форумов секоја чест.:cuc:

Батали ги тие од јор дејли медиа или слични, ја би ти дал доказ за авторски фотографии и клипчиња шо мои прсти ги чкрапале, али...нема поента! :-)

IGI, да ти дадам неколку страни (проверувај ги дневно) па да видиш како излегуваат клипчињата, текстовите и други интересни работи на Он.Нет после некој ден?

80 посто од работите кои излегуваат (слики, текстови, туториал, зафрканции) јас ги добивам на RSS за после да ги видам дотерани, преведени на Он.Нет.

Шо мислеше ти, да не трча Трендо да ги слика или снима дебили како кршат глави и сл.?

Abe sekako deka site makedonski portali zimaat od nekoj stranski sajt pa go preveduvaat i go sreduvaat za da go objavat na nivniot. Toa e sosema normalno. Informaciite i slucuvanjata se edni isti vo cel svet i nema drugi. A klipcinja i pps prezentacii ima milioni razlicni.

IGI напиша:
А што спомнавте дека ги зима од кајгана клипчињата ова она... Јас приметив дека одкога ке стават некое клипче на yourdailymedia или на некои слични страни на таа, по 2 дена го гледам на кајгана или на точка. А за он.нет до сега не сум приметил да копираат од некого. Ако ми дадете доказ ке поверувам.
Jas kazav deka onnet koga ko smeni izgledot na sajtot, vo delot kaj sto im se klipcinjata i pps prezentaciite gi stavija site klipovi i site prezentacii sto gi imase toj mesec na kajgana. A i posle toa se sluci nekolku pati da stavat nekoj klip so kajgana go imase staveno nekolku dena prethodno. Na site klipovi pred imeto onnet go stavase prefiksot 'Onnet_' a na prezentaciite im gi menjase iminjata.:kajg:

Андроник напиша:
IGI, да ти дадам неколку страни (проверувај ги дневно) па да видиш како излегуваат клипчињата, текстовите и други интересни работи на Он.Нет после некој ден?

80 посто од работите кои излегуваат (слики, текстови, туториал, зафрканции) јас ги добивам на RSS за после да ги видам дотерани, преведени на Он.Нет.

Шо мислеше ти, да не трча Трендо да ги слика или снима дебили како кршат глави и сл.?
Нормално не мислев дека Трендо трча да ги слика или снима тие глупости (иако има и по некое такво и таму и во кајгана). Работата на порталите уствари е да го пренесуваат тоа што се случува во светот:). И незнам зошто ме свативте како да ја напаѓам кајгана. Го бранам он.нет затоа што ми е една од омилените македонски страни, а гледам сите тука сте против него затоа што ви е конкуренција.

Jane напиша:
Jas kazav deka onnet koga ko smeni izgledot na sajtot, vo delot kaj sto im se klipcinjata i pps prezentaciite gi stavija site klipovi i site prezentacii sto gi imase toj mesec na kajgana. A i posle toa se sluci nekolku pati da stavat nekoj klip so kajgana go imase staveno nekolku dena prethodno. Na site klipovi pred imeto onnet go stavase prefiksot 'Onnet_' a na prezentaciite im gi menjase iminjata.
Добро, наградата ја добија пред да го сменат дизајнот. Или беше само неколку дена одкако го сменија не се секавам убаво.

IGI напиша:
Добро, наградата ја добија пред да го сменат дизајнот. Или беше само неколку дена одкако го сменија не се секавам убаво.
Onnet go smeni sajtot 1-2 Fevruari a bubamara bese eden den pred da se otvori temava, a toa e na 23 Fevruari. Inaku Onnet nekolku dena pred Fevruari go smeni sajtot no na nego imase samo eden tekst na koj pisuvase deka besplatniot internet e zavrsen i deka od prvi Onnet ke bide so nov dizajn.

И пак Он Нет ја зема Златната Бубамара...мн јак беше Трендо кога излезе, алал да му е

deXterche напиша:
И пак Он Нет ја зема Златната Бубамара...мн јак беше Трендо кога излезе, алал да му е
А нашава Кајгана беше номинирана? Го фатив крајот, од кога излезе каролина па натаму, па затоа не знам. А иначе, мое мислење меѓу Кајгана и Он.нет, би бирал Кајгана, зашто како прво, попрегледна ми е, од он.нет некако е пренатрупана + дури да се отвори кај мене, ке се стемни, Кајгана само новости даваат, а овие некогаш ги читам и од на други сајтови, значи копираат... Единствено нешто што ми се допаѓа кај он.нет е речникот. Друго, не можам да кажам, не сум редовен посетител на он.нет (тек-тук некогаш на два-три месеци) за да можам да правам детални споредби.

Изгледа ко стално. Без номинации Он.Нет победува.

Nemase nikakvi nominacii,za sodrizanata na sajtovite nemam sto da kazam isti se site nasi sajtovi on net go vadi treno posto ima mn.dobri komentari na vestite kajgaa ima top forum ama zatoa tie :tocka zazabava 365 se ocaj

Jane напиша:
Изгледа ко стално. Без номинации Он.Нет победува.
Да бе, само Он.нет е портал? Кај е Кајгана, Idividi, Точка и ред други да не набројувам? Значи што си знаат, тоа и си тераат.

:oftopic:
Оваа година зошто беше јубилејна нели 10 години според мене беше ептен за никаде, само заради водителот.:tapp:

За догодина треба некој да контактира со организаторите на манифестацијата и да ја препорача Кајгана за номинација за најдобар македонски веб портал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom