Златна Бубамара на популарноста

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Не се хаос. Можеби не ти трпи слухот сложен звук. Си размислила и за то нешто? Или да пуштиш фјужн џез и ќе речеш што е ова секој лупа што му сака душата, не е тоа хаос, едноставно не си навикната да го слушаш то нешто.
Сега прават посложена музика со поискршен ритам и го дефинираат етното на еден поинаков начин. Баш имав прилика да ги слушам во живо пред една година, поштено искинаа.
Зависи што подразбираш под сложен звук ама ова не би го споередила со фјужн џез у никој слуај, небо и земја.

Зависи што подразбираш под сложен звук ама ова не би го споередила со фјужн џез у никој слуај, небо и земја.
Сложен звук е сложен звук :) Да не ја потиме темава, то е то отприлика.

Сложен звук е сложен звук :) Да не ја потиме темава, то е то отприлика.
Па ја би рекла фјужн џез е сложен но добро хармонизиран звук затоа што сложен сам по себе не значи и хаотичен а Љубојна за мене се хаотични, не сложени.

Ако лани беше тапа годинава уште бетер беше.

Досадно ептен, мора да сменат нешто, плус мое мислење е треба сцената да ја сменат.

Зошто ете сцената не ја доближат малку до публиката некако и зошто побогу мораа во сајмиште да го прават ова. Фино убаво можеа во Борис да го направат.

Хуморот 2-3 пати ме насмеа и тоа беше се. Јас иако лани тука пишував дека не треба многу хуморот да е застапен но сепак да не е манифестацијава ќе биде уште подосадна.

Пак како лани истово го констатирав дека награди земаат и на сцена излегуваат истите веќе неколку години, со исклучок на некој но тие се многу малку. Пеачиве досадно некако едно те исто, единтвено Стефановски и оној Исмаил беа интересни.

Сеа можда некој ќе рече па и на Греми, МTV музички награди, Британски награди... се едни те исти , да ама барем таму кога ќе се појават се појавуваат со добар сценски настап секоја година нов, а тука седат пред микрофон или само шетаат лево десно додека пеат и тоа е се.

Последно уредено:
Досада невидена беше
qh14c.gif

Се ова ми идеше во глава дека Џамбазов со наградава како да му доаѓа крајот него па Ранко рекол ај да му дадеме награда додека е жив.

Али се надевам не е тоа така и дека ќе поживее уште он .

Пишав еднаш у Драга Кајгана за оваа Вера од Љубојна

Онаа од Љубојна земала пола глава ја избричила, ја глеам сеа на Бекстејџ, бог да чува.
Етно музика ми пее, земала глава избричила, ај сеа нека стаи црно под очи, една леќа црвена друга жолта, пирс на веѓа, менѓушка на нос како на вол, тунели на ушите, нека облече народна носија и нека ми пее мори моми костурчанки. :popce:

Шукурац. :toe:

Досада ме фаќа, идам малце надвор се надевам ќе се ојадам од некој алкохол. :ајнапиво:

Океј е се, ја ги поштувам Љубојна, праат доста квалитетна музика, едни од најдобрите ако не и најдобри музичари кај нас.
Ама не може бе вака, не ми е сфатливо мене, етно музика пее а се облака и понаша ко дарк металка некоја, избричена пола глава, вчера тоа цицките ги извадила ко крава доилка. :цицки:
Не може така тоа, не иде.

Океј е се, ја ги поштувам Љубојна, праат доста квалитетна музика, едни од најдобрите ако не и најдобри музичари кај нас.
Ама не може бе вака, не ми е сфатливо мене, етно музика пее а се облака и понаша ко дарк металка некоја, избричена пола глава, вчера тоа цицките ги извадила ко крава доилка. :цицки:

Mozhe sakala da ponudi nekomu natural ..

Е добро не мора увек пеачите на етно музика да имаат облечено и носија.

Баклава се бољи за мене дефинитивно. Типичен етно стил.
А кај се изгубија Синтезис? :cautious:прејак состав имаа.

Не мора у носија, ама може поприкладно да се облече.
Не личи бе со тоа фризурата не заебавај.
Епа сега и она сака модерно некогаш да се облекува и фризура да носи модерна.

Иначе Љубојна стилот им е етно со доста повеќе примеси на модерната музика така да не е чудно затоа што е облечена Вера вака.

Не мора у носија, ама може поприкладно да се облече.
Не личи бе со тоа фризурата не заебавај.
Шо ти е бе на тебе, топ беше оваа. Кога ги развесла цицките, врв. :D (ако најде некој член видео или слики од дотичната, нека стави тука, фала многу)

Шо ти е бе на тебе, топ беше оваа. Кога ги развесла цицките, врв. :D (ако најде некој член видео или слики од дотичната, нека стави тука, фала многу)
не беа тоа AVN Award, туку златна бубамара
требала малку попригодно да се облече

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom