Златан Стипишич- Џибони

• Креатор на темата Креатор на темата D-r-ot
  • Време на започнување Време на започнување
Џибони е генијалец. Од Миракул сите песни ми се допаѓаат, особено Миракул, Либар со акустичните гитари, Либар, ... од другите албуми (претходните) има по некоја песна што ми се допаѓа. В ред ми се, ама никако на нивото на Миракул.

Најбољи е:vozbud::vozbud:
Му ги имам сите албуми дома и секој ден го слушам,ако дојде пак во Скопје му идам по секоја цена.

Џибони-ЦАР:vozbud:
Од него треба да учат балканските музичари,човекот знае да отпее да ја пренесе музиката и да напише совршена музика и текст..едноставно кажано феноменален и комплетен музичар..
I sve cu ti obecati
bas sve sto hoces
moju kozu, moju kost
i lice koje pozelis ......:wink:

Добро еи, преку Викенд дознав дека целиот албум е пуштен во продажба.
Цар, нема друго објаснување за него.
Едноставно, насловната песна на албумот е нешто невозможно да се опише, оо да, толку е добра! :)

"Kako da ljudi nauče
i da im pod kožu uđe,
kada se ljubi domaće
da se ne mrzi tuđe
U meni ne postoji bijes
u tebi ne postoji strah
Treba mi ljubav da ostanem zdrav
Druge nemam"!!!!!!

Вечер концерт на Џибони во салата Дражен Петрович во Загреб.

Можност истиот да се гледа во живо.

Повелеле :smir:

Добро, со што треба да платиме (рака, нога), за да дојде Џибо на концерт со ВЛЕЗНИЦИ овде?

Не дека ја иам пари за фрлање, па се бунам за досегашните бесплатни наслови - ама факт е дека не доаѓа со цела екипа и не се пеат новите песни. Затоа и малце разочаран бев во Форца, сакав оваа погоре да ја растури. :)

Дајте, да му пишеме, каде, што?

Добро, со што треба да платиме (рака, нога), за да дојде Џибо на концерт со ВЛЕЗНИЦИ овде?

Не дека ја иам пари за фрлање, па се бунам за досегашните бесплатни наслови - ама факт е дека не доаѓа со цела екипа и не се пеат новите песни. Затоа и малце разочаран бев во Форца, сакав оваа погоре да ја растури. :)

Дајте, да му пишеме, каде, што?

На неговиот официјален Фејсбук профил https://www.facebook.com/pages/GIBONNI-Official-FanClub/131462252329. И јас неколку пати имам пишано таму за да се направи концер во МК, а не овие бесплатниве на кои дошле пола што не му ги ни знаат песниве.

Човеков заслужува многу подостоинствен концерт од овие досега и се надевам дека ќе му текна и сам на тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom