Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи да очекуваме дуел за финале Русија-Канада. Интересно. Тоа пред се значи дека нема да се сретнат за златото. Тука може да биде Финска или Шведска. Канада сигурно добива со Германија и со тоа ќе биде на искушение со светскиот шампион две години по ред, Русија.
Тоа го прогнозира и Вејн Грецки,ама некако не ми се верува се ми оди накај USA и Шведска(не знам само дали ќе се сретнат претходно.)
Не да отиде,на гз падна од што отиде предалеку.Боби[Мкд];3336437 напиша:Ауу Шлилензауер во публика отиде...:pos2:
1. Австрија
2. Германија
3. Норвешка
![]()
![]()
Не не. Русија и Канада ќе играат во полуфинале во коментарот пишав дека ќе се одбегнат за злато. Тоа е така бидејќи Русија влезе како најдобра директно а Канада ќе мора со Германија дополнително што е реално дека ќе ги добијат.
Што кажувате приказни цело време Русија,Шведска...САД се шампиони и тоа е факт,само Канада може да ги сопри ама видовме и неа ја победи.
Абе за оваа Олимпијада зборуваме не за поранешни СП.Кај се САД на последни три СП? Инаку светско се игра секоја година бидејќи нема доволно екипи од другите контитенти односно од Европа.
Е сега за светските, Русија е прва на последните две претходно Канада, САД не ја гледам на листа.
Иако ги победија Канаѓаните ништо не се знае, Финска и Шведска се многу непредвидливи ама мислам дека нема место за САД на листата на медали. Барем така е подолг период.