Зимски Олимписки Игри - Сочи 2014 | генерална дискусија |

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
http://off.net.mk/offside/razno/tribinite-zjaat-prazni-vo-sochi
Од каде ги наоѓаат овие информации не знам ама дефенитивно се погрешни. Ја како што приметив баш посетеноста е солидна и 90% од трибините се исполнити, можеби само со исклучок на брзото лизгање ама и таму имаше солидна бројка.

Затоа што веста им е copy-paste од американски медиуми, а знаеме колку американските медиуми се наклонети на Олимпијадава.

Да не испадне дека ги бранам Русите, но сите Олимпијади досега имале проблеми со бројот на гледачи (иако биле распродавани билетите). За да нема ОГРОМЕН број на гледачи, многу фактори се во игра - од време, имање поинтересни настани во исто време или едноставно недоаѓање на време. Билетите за едни Олимписки Игри не мора да значи дека се продавани само за еден настан (на пример ски-скокови), туку се пакуваат во група и ти можеш да бираш кога и каде да се појавиш. Има многу објаснување, но не се први (Сочи) што имаат слични проблеми.

Cool, cooler, Wendl/Arlt и уште едно злато за Германија.
1609692_659033930819359_2109236097_n.jpg

Ново злато за Холандија и Германија.
Германците во дубл санкање а холанѓаните се разбира во брзо лизгање 1000м.

NED
Stefan GROOTHUIS
1:08.39
CAN
Denny MORRISON
1:08.43
NED
Michel MULDER
1:08.74

Germany
1:38.933
Austria
1:39.455
Latvia
1:39.790

Холанѓаниве во брзо лизгање, германците во боб и санкање маме ебаваат. :vozbud:

Колку жал би падна за Peter PENZ и Georg FISCHLER од Австрија во санкање. Се бореа за медал и на крај последни испаднаа :(, добро и што не се повредија посериозно.

Може видео за тие што не гледааа ако се докопате?

Олимпиецот Дамјановски на Фејсбук го продава телефонот - подарок од ЗОИ во Сочи!

http://www.mkd.mk/sport/drugi-sport...-go-prodava-telefonot-podarok-od-zoi-vo-sochi

Секој олимпиец кој учествува на ЗОИ во Сочи, од организаторот доби најнов модел на телефон Самсунг Ноут 3 и тоа со знамето од државата од која доаѓа.

mkd-107491.jpg

Ми се исполна желбата Волосожар и Транков злато а Столбова и Климов сребро :vozbud::vozbud:

Поклон бронза за Савченко и Солкови.

СКАНДАЛОЗЕН ПОТЕГ НА МАКЕДОНСКИОТ ЗНАМЕНОСЕЦ

Олимпиецот Дамјановски на Фејсбук го продава телефонот - подарок од ЗОИ во Сочи! (ФОТО)

Секој олимпиец кој учествува на ЗОИ во Сочи, од организаторот доби најнов модел на телефон Самсунг Ноут 3 и тоа со знамето од државата од која доаѓа.

mkd-107491.jpg
А нашите олимпијци не би биле тоа што се да не се обидат да направат бизнис и од тоа, па така нашиот знаменосец Дарко Дамјановски го огласи телефонот на неговата Фејсбук страница. Цената е 450 евра, па навали народе... Дарко и така нема да освои медал за да го продава, па затоа телефонот ќе оди курбан...
mkd-107492.jpg

Глуп и неписмен , напишал олиписки игри , до кога ќе пуштаме вакви дебили на Олимпијада , подобро да не учествуваме.

Олимпиецот Дамјановски на Фејсбук го продава телефонот - подарок од ЗОИ во Сочи!
http://www.mkd.mk/sport/drugi-sport...-go-prodava-telefonot-podarok-od-zoi-vo-sochi

Ми се свига маската ....Да можев да ја сменам со друго знаме ке беше топ,вака ....:(

ОН топик : Кога ке почне хокејот (мажи)и ако може програма .....
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 20:30 ---
Глуп и неписмен , напишал олиписки игри , до кога ќе пуштаме вакви дебили на Олимпијада , подобро да не учествуваме.

А не е исто Олимпијада и Олимписки Игри o_O ????

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom