Бог е љубов, но ја мрази човечката надуеност и гордост.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 14:07 ---
Бог може за некого и да не постои, но е постојан и е присутен насекаде во целиот свет.
Од која секта си пиле?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 14:07 ---
Бог може за некого и да не постои, но е постојан и е присутен насекаде во целиот свет.
Штета што си од генерација што нема полагано државна матура, да полагаше никогаш на факултет немаше да можиш да се запишиш...без смислен
Опасна логика...Како ќе настанел животот без Бог?
...затоа реков дека живот без Бог е невозможен. Пошто е невозможен, нема зашто да се дебатира дали е бесмислен.
Да. Исто како што, на пример, е бесмислено да се дискутира за последиците од расцепувањето на Месечината.Опасна логика...
Уште нешто што не те научиле на школо е поимот за логика. Љубовта "сака", а не "мрази"...Бог е љубов, но ја мрази човечката надуеност и гордост.
Мене искрено па воопшто не ми се допаѓа.Мојата all-time favourite изрека:
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent. Is he able, but not willing? Then he is malevolent. Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?
Мене искрено па воопшто не ми се допаѓа.
Еве да претпоставиме дека постои Бог и е семоќен.
Зошто би го чистел сра*њето што го оставаат луѓето позади нив?
Јас велам моли се за она што го посакуваш и работи за она што ти треба.
И на крај краева ако постои она што јас и ти го сметаме за зло сигурно е далеку од она што он го гледа како такво.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 03:28 ---
До дечкото што ја отвори темава те молам друже научи да се доискажуваш како прво одделение да си, ти се формулирани реченициве.
Може дечкото оксиморон користи, се гледа, образован...Уште нешто што не те научиле на школо е поимот за логика. Љубовта "сака", а не "мрази"...
Сака и мрази се антоними, т.е. зборови со спротивно значење
Може дечкото оксиморон користи, се гледа, образован...
Туку јас да прашам, како може мене како атеист да не ми биде животот бесмислен?
Некој верник да ми го разбие апсурдот?
Абе нека дадат еден издржлив аргумент, па ќе се повлечам.
Всушност на крај ќе испадне дека постоењето на Бог е многу побесмислено отколку непостоењето.
Во Чекајќи го Годо ги има сите одговори за смислата/бесмислата на животот/Бог/постоењето и така натаму...
Како можат да бидат толку глупи атеистиве...
Смислата за Бог е и смислата да се запознаеш самиот себе, љубовта, светлината која е во тебе, а со тоа и универзумот и Творецот на истиот.
Затоа и Исус рекол.....запознај се себеси за да го запознаеш универзумот
Мојата all-time favourite изрека:
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent. Is he able, but not willing? Then he is malevolent. Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?
--- надополнето: 9 септември 2012 во 21:07 ---ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi
Што и да напишеш во празната линија, реченицата ќе ти биде неточна.
‘Животот без смисла е бесмислен.
И со бог и без бог мене нишо не ми има смислаНа насловот на темава напишав дека, животот без Бог е без смислен, и живот без Бог не е живот, туку само мизерија. Секој нека го преиспита својот живот, и нека разгеда околу себе и низ целиот свет што се’ се случува, па нека го сподели секој своето мислење.
Затоа и Исус рекол.....запознај се себеси за да го запознаеш универзумот