Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
Абе крвта вода не бидује , ќе наследат некој кавказки ген децата. Чистата кралска античка крв се меша ли со кавказка, племенска ?

Абе ќе почнат децата со деформитети да излезат , со криви нозе и долг нос.

Па кога ќе излезат во Битола ќе бидат претепани од Чкембари , мислејќи дека се работи за кавказци , а кутрите да не знаеле дека тие се новата сорта македонци за кои се крсти цела држава дека ќе ја спасат нацијата од исчезнување.

Дај човеку кажи подобро дека албанците се Илири , па ќе се пофалите пред соседите дека сте зеле невеста исто така од античките народи.

Поздрав пријатеље.

И немој да ги зафркаваш албанците заради употребата на буквата Љ , пошто невестите уште повеќе го употребуваат , има опасност и нивните деца да личат по вујковците.
Настрана провокациите, ама тие деца нема да бидат ништо помалку прифатени од тие од чисти бракови. Плус, ќе ги знаат двата јазика, ќе им бидат познати двете традиции, и ќе знаат како да се постават и со едните и со другите. Не гледам никаков проблем за децата, дури можеби ќе имаат и предност при адаптирање.

Epa druze toa e celata rabota sto nekoj raboti ne sakate da gi priznaete ti kazuvam imam dobar drugar koj e roden vo gradot FIER i vo 1992 godina e dojden so negovoto semejstvo vo Makedonija i tuka za da dobije Drzavjanstvo moral da kaze deka e Makedonec i on toa go napravil tipot zbori Albanski i ima albanska kultura ama normalno e deka ne smee da kaze pred lugeto deka e Albanec i jas go razbiram covekot zosto dobil rabota i mnogu drugi raboti vo Makedonija ama on dlaboko vo srceto se oseka Albanec no mi kazuva samo radi verata moram da kazam deka sum Makedonec e toa tie vistiniskata prikazna sto mnogu luge ima Albanci Pravoslavni sto ne smeeat da se deklariraat moze nekoj nema da poveruva ama ima mnogu vakvi slucaii istoto se desava i vo Albanija ima Srbi Crnogorci koj za vreme na rezimot ne smeele da kazat deka se Srbi ili Crnogorci i site se deklarirale kako Albanci e tie luge gi prodavaat kerkite bez nikakov problem.

Добро де еден таков познаваш ............ еве нека се неколкумина такви, а ти ми викаш дека такви многу ги имало !
Според вас Албанците значи воопшто не постои Македонска нација ........... на една друга тема од форумов еден Албанец пишува дека Македонците всушност биле четвртина Срби, четвртина Бугари, четвртина биле дојдени од Грција(т.е. од Егејот/Егејците), а сега ти ми велиш дека и добар дел од Македонците всушност биле Албанци-Православни ! :facepalm:
Аааа ќе морам пак да пијам апче чим се изначитав вакви работи ......................... добро бе овде на форумов има ли некој со лекарско ! :tapp:

Работите во реалноста се малку поинакви .... посурови, бајките си се бајки, но реалноста си е реалност !
Вистинска љубов ххмммммм или само желба за подобар живот !!! интересно
Дали спонзорушите одат со некои стари типчиња бидејќи навистина ги сакаат или поради нешто друго .......
ххммм интересно ............ девојките од Албанија(од тие утепани региони) никој не ги купува, самите тие едвај чекаат некој од цивилизацијата да ги повика и самите ќе отрчаат кај него, а парите ги зема само посредникот .............. исто како и што некоја девојка(Македонка) од некоја уџум провалија ќе отрча по првиот Скопјанец кој ќе го здогледа, па макар и да е со две глави ........ колку и да звучи нереално, баш е реално !
ОК секој си има право на лично мислење, го почитувам тоа, но денеска е друго време, друг систем, сосема други вредности... ОК има и девојки кои навистина си ги сакаат своите партнери и влегуваат во брак од нив поради љубов, значи не генерализирам, но во добар дел од случаите сосема други се мотивите ............. да бидеме реални, зашто да се лажеме едни со други и да глумиме лудило .......... такво е времето, ако некоја ме сака од љубов ОК, ако некоја ме сака поради други причини пак ОК ............. од ваша женска перспектива вие работите ги гледате поинаку, вие сеуште добар дел од вас верувате во вистинска љубов, верувате во принцот на бел коњ, верувате во она ’’еден и единствен‘‘, но од машка перспектива сосема поинаку се гледаат работите ....... е сега има и освестени девојки кои одамна си го избришале тоа вистинска љубов, принц на бел коњ бла, бла... и си знаат точно што си бараат па и нивно право си е тоа !
И да секако дека секој брак се склучува и треба да се склучува со взаемна согласност, но дека секој брак е од љубов, чувства, емоции... е на таквите приказни уште многу мал број на луѓе веруваат !

Апсолутно се согласувам дека секој си има право на лично мислење, затоа јас си го искажав своето, можеби за тебе е бајка, но врска сведена без љубов, чувства и емоции, не ја исполнува личноста на начин на кој би требало да те исполни една врска со партнер. Според твоето се се сведува на еден договор за пофункционален и да речеме подобар живот (колку би можел да биде животот добар и фунционален со така одбрана личност е дискутабилно).
За спонзорушите, не коментирам...сувишно би било, што и да се каже за нив.
Во секој случај, поентата ми беше дека во ова друго време, многумина заборават на основната причина на што би требало да се заснова еден однос меѓу партнерите, не е се во финансиската сигурност и обезбедување на удобен живот, треба да постојат чувствата, никој не збори за „холивуд лав стори“ доволно е да индивидуата одлучи со кого ќе го помине остатокот од животот(доколку зборуваме за брак), и да постои некоја компатибилност и чувство на поврзаност и емоции помеѓу партнерите.

Настрана провокациите, ама тие деца нема да бидат ништо помалку прифатени од тие од чисти бракови. Плус, ќе ги знаат двата јазика, ќе им бидат познати двете традиции, и ќе знаат како да се постават и со едните и со другите. Не гледам никаков проблем за децата, дури можеби ќе имаат и предност при адаптирање.

Вака би било ако мајката е од Словенија , пошто е од Албанија ќе биде малу поинаку.

Единствено позитивно во работава е што и двете страни се задоволни од бракот , најверојатно.

Не верувам дека децата ќе го научат албанскиот , пошто татковците нема да дозволат , демек убава жена најдов , ама што побрзо да го прикриваме нејзиното потекло , да не остане ништо од нејзе.

Еве некој се фали дека им смениле имиња , вера , обичаи на невестите... тоа доволно кажува што ги очекува децата , има да бидат навредувани.

Овие бракови алармираат за состојбата во македонските села , и јас сум слушнал од македонци кои речиси ги мразат селаните , ама дека ќе остане пола село без жени поради тоа што никој не им дава , па ова е лошо , пола северна Албанија да дојде тука не ќе може да ги усреќи селските ергени.

Ако во селата има ергени , тогаш би требало во градовите да има стари моми , нели.

И за нив треба чаре.

Вака би било ако мајката е од Словенија , пошто е од Албанија ќе биде малу поинаку.

Единствено позитивно во работава е што и двете страни се задоволни од бракот , најверојатно.

Не верувам дека децата ќе го научат албанскиот , пошто татковците нема да дозволат , демек убава жена најдов , ама што побрзо да го прикриваме нејзиното потекло , да не остане ништо од нејзе.

Еве некој се фали дека им смениле имиња , вера , обичаи на невестите... тоа доволно кажува што ги очекува децата , има да бидат навредувани.

Овие бракови алармираат за состојбата во македонските села , и јас сум слушнал од македонци кои речиси ги мразат селаните , ама дека ќе остане пола село без жени поради тоа што никој не им дава , па ова е лошо , пола северна Албанија да дојде тука не ќе може да ги усреќи селските ергени.

Ако во селата има ергени , тогаш би требало во градовите да има стари моми , нели.

И за нив треба чаре.

Во градовите има и ергени и стари моми .......... и тоа на куп ............ :D

Добро де еден таков познаваш ............ еве нека се неколкумина такви, а ти ми викаш дека такви многу ги имало !
Според вас Албанците значи воопшто не постои Македонска нација ........... на една друга тема од форумов еден Албанец пишува дека Македонците всушност биле четвртина Срби, четвртина Бугари, четвртина биле дојдени од Грција(т.е. од Егејот/Егејците), а сега ти ми велиш дека и добар дел од Македонците всушност биле Албанци-Православни ! :facepalm:
Аааа ќе морам пак да пијам апче чим се изначитав вакв работи ......................... добро бе овде на форумов има ли некој со лекарско ! :tapp:

Albancite nikogas ne ja negirale Makedonskata nacija sekogas sme bile konstruktivni a toa sto go zborat ovie Politicarive tie mozat samo vo gz da se ebat, pogledni Albanija ja prizna Makedonija megu prvite drzavi i nikogas nema kazano deka Makedonskata Nacija ne postoi ili slicno a sto e obratno a vasite braka Srbi Bugari koj neli imate ista vera ista kultura i mnogu drugi raboti ova go kazuvase eden clen na forumov pogore nekolku pati deka Albancite nemuslimani bile ok a dodeka tie sto se Muslimani oni ne cinele pa togas sto im se upikuvate na Turcite neli ste bratski narod priajtelski nastroeni i oni se Muslimani :) nemoj druze da mi kazuvas takvi gluposti vie si imate problem so vasiot Identitet koga ti veke pregovaras deka si Makedonec avtomatski si izgubil na masa prijatel zosto za Ime za Nacija za Jazik ne se pregovara i sega od nemok celiot gnev go isturate vrz Albancite sto Istoriski ste nemale nekoja nepravda od niv samo poslednive godini sto Politicarive go napravija demek glumat ludilo nesto a ustvari se im e za licni i personalni Interesi taka da nemoj da plukate po Albanskiot Narod zosto problemt e na drugata strana :)

I za Albancite Pravoslavni vo Makedonija bidi siguren decko deka gi ima dosta no problemot e sto kaj nas i Verata ja Ispolitiziraa taka da i Verata STANA POLITICKA PARTIJA :)

Јас коа викам грацка мома не иде у село да работе земјоделие, никој не верува. На сите до една и е испод чест, образование, и социјален статус..
Албанките немат таков проблем.

И за нив треба чаре.
Не е од вчера ова со браковиве. Веќе има семејства со деца. Прошетај низ селата и ќе видиш дали малите знаат или не знаат албански. Батали тие приказни за забранување, тоа ниту се случува, ниту има некое изразено мрзење.

Инаку, за старите моми, организирај некои чартери од Швајцарија и Италија, може да им земаш процент. Добар бизнис има тука. :D

И за нив треба чаре.

Pa ako ne zemat ili Kupat od Albanija zeni togas sekoj den ke gledame GLEDAME GEJ PARADI NIZ DRZAVAVA :)))

Во градовите има и ергени и стари моми .......... и тоа на куп ............ :D

Знам знам.

Но што е со жените. Ако има 20.000 стари ергени , тогаш сигурно има и 20,000 стари моми , пошто рапортот при раѓање е речиси 1:1.

Маж од Курдистан :р

Апсолутно се согласувам дека секој си има право на лично мислење, затоа јас си го искажав своето, можеби за тебе е бајка, но врска сведена без љубов, чувства и емоции, не ја исполнува личноста на начин на кој би требало да те исполни една врска со партнер. Според твоето се се сведува на еден договор за пофункционален и да речеме подобар живот (колку би можел да биде животот добар и фунционален со така одбрана личност е дискутабилно).
За спонзорушите, не коментирам...сувишно би било, што и да се каже за нив.
Во секој случај, поентата ми беше дека во ова друго време, многумина заборават на основната причина на што би требало да се заснова еден однос меѓу партнерите, не е се во финансиската сигурност и обезбедување на удобен живот, треба да постојат чувствата, никој не збори за „холивуд лав стори“ доволно е да индивидуата одлучи со кого ќе го помине остатокот од животот(доколку зборуваме за брак), и да постои некоја компатибилност и чувство на поврзаност и емоции помеѓу партнерите.

Да така е се согласувам, но така било порано...(вистинска љубов) но денеска ххмммм друг систем, друго време, други вредности... денеска пази вистинско пријателство скоро и да не постои, а камо ли па вистинска љубов, емоции, чувства...
Кај мажите друга е проблематиката, кај нас е поизразен сексуалниот нагон/желбата за секс, а не се до толку многу изразени емоциите и чувствата... е сега интересно е тоа што вие женските сте поделени ............ дел од вас сеуште верува во она ’’еден и единствен‘‘, вистинска љубов, принц на бел коњ... но од друга страна има и доста девојки кои што ете си се освестиле навреме и ги баталиле бајките и си знаат точно што си бараат ............ интересно !
Целта ги оправдува средствата млада дамо и на овој свет вечен е само интересот, ова не го измислувам и тропам, така е во реалноста, сврти се и погледни околу себе, остај ти тоа вистинска љубов, емоции бла бла ......... еве јас сум машко на пр. ако некоја ме сака од љубов ОК, ако некоја ме сака поради некоја друга причина пак ОК, реално ги гледам работите, јас не верувам во бајки, сказни... реалноста ја гледам каква што е ........ освестете се од сонот и баталете ги тие бајките за Пепелашка, Снежана и 7те џуџиња, не го чекајте Принцот на бел коњ... бидејќи никогаш нема да пристигне, тоа се само бајки и ништо повеќе !
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 23:34 ---
Знам знам.

Но што е со жените. Ако има 20.000 стари ергени , тогаш сигурно има и 20,000 стари моми , пошто рапортот при раѓање е речиси 1:1.

Маж од Курдистан :р

ЈОК .......... Чеченија .............. (y)

Јас коа викам грацка мома не иде у село да работе земјоделие, никој не верува. На сите до една и е испод чест, образование, и социјален статус..

Луки, не е толку за испод чест, колку што животот на село не е едноставен. Од невестата се очекува да молзи крава, на пример, а јас знам за селски моми кои не знаат да молзат. Невеста од село многу побргу и полесно ќе се снајде во животот на село, отколку некоја која не ја знае разликата меѓи млад кромид и млад лук. За жал, кај нас живото на село со децении се потценува. Тоа се прави и заради тоа што релативно доцна се приклучија на вода, а има села во кои се уште нема струја.

А ти не се претставувај толку работлив, ќе ги исплашиш момите! Искреноста е преценета! :)

Albancite nikogas ne ja negirale Makedonskata nacija sekogas sme bile konstruktivni a toa sto go zborat ovie Politicarive tie mozat samo vo gz da se ebat, pogledni Albanija ja prizna Makedonija megu prvite drzavi i nikogas nema kazano deka Makedonskata Nacija ne postoi ili slicno a sto e obratno a vasite braka Srbi Bugari koj neli imate ista vera ista kultura i mnogu drugi raboti ova go kazuvase eden clen na forumov pogore nekolku pati deka Albancite nemuslimani bile ok a dodeka tie sto se Muslimani oni ne cinele pa togas sto im se upikuvate na Turcite neli ste bratski narod priajtelski nastroeni i oni se Muslimani :) nemoj druze da mi kazuvas takvi gluposti vie si imate problem so vasiot Identitet koga ti veke pregovaras deka si Makedonec avtomatski si izgubil na masa prijatel zosto za Ime za Nacija za Jazik ne se pregovara i sega od nemok celiot gnev go isturate vrz Albancite sto Istoriski ste nemale nekoja nepravda od niv samo poslednive godini sto Politicarive go napravija demek glumat ludilo nesto a ustvari se im e za licni i personalni Interesi taka da nemoj da plukate po Albanskiot Narod zosto problemt e na drugata strana :)

I za Albancite Pravoslavni vo Makedonija bidi siguren decko deka gi ima dosta no problemot e sto kaj nas i Verata ja Ispolitiziraa taka da i Verata STANA POLITICKA PARTIJA :)

Браво ............ ако ти не ме просветлеше со твоиве постови ќе си умрев неук ............. ќе те частам кафе ............ :)

Македонските села се премногу земјоделско-сточарски , барем тие што сум ги видел.

Свињи и кокошки по двор , трактор , алати , дрвја ... тоа пројавува одбивност кај градските моми.

И кај албанките има такви што велат никокаш нема да се мажам за во село , но сеуште се малку.
Патем албанските села стануваат печалбарски , се помалце животни и трактори има по куќите , или си работат нешто приватно или пак си живеат со пари од странство.

Подобро се живее во Сарај или Арачиново , него ли во некоја Чаирска неразвиена населба.

Порано албанската жена работела на нива, сега одиш во село од 3000 жители ниедна жена на нива не гледаш.

Минуваш низ македонско село , гледаш полно жени како работат на нива.

Можеби тоа е и разликата зошто македонките не го сакаат селото, а албанките не се противат да останат во село .... дури има еден куп градски девојки мажени во село.

Македонските села се премногу земјоделско-сточарски , барем тие што сум ги видел.

Свињи и кокошки по двор , трактор , алати , дрвја ... тоа пројавува одбивност кај градските моми.

И кај албанките има такви што велат никокаш нема да се мажам за во село , но сеуште се малку.
Патем албанските села стануваат печалбарски , се помалце животни и трактори има по куќите , или си работат нешто приватно или пак си живеат со пари од странство.

Подобро се живее во Сарај или Арачиново , него ли во некоја Чаирска неразвиена населба.

Порано албанската жена работела на нива, сега одиш во село од 3000 жители ниедна жена на нива не гледаш.

Минуваш низ македонско село , гледаш полно жени како работат на нива.

Можеби тоа е и разликата зошто македонките не го сакаат селото, а албанките не се противат да останат во село .... дури има еден куп градски девојки мажени во село.

Албанските села(повеќето) се Швајцарија во споредба со Македонските села(повеќето) кои личат ко гроб ...... сум ја поминал цела Македонија и запад и исток и централен дел ............... во Албанските села имаш куќи палати, имаш Швицарски аута ................. се помалку гледам по тоа вашите села трактори, изорани ниви, добиток... а во Македонските села што ќе види човек ........... почнал некој да гради куќа и така ја оставил на забот на времето, тој до него исто, другиот до него исто и.т.н. една лоша слика ......... се е неуредено некако, нивите на една страна копнато, на друга не... ѓубре со тони... секоја чест за Македонските села кои се колку-толку средени, но повеќето се батал, барем таков визуелен впечаток имам добиено !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom