Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
Не зборам за цена... тоа накнадно ќе се договориме. Сакам слика со денешен датум и моментално време.(Си знаеш од што. :love: )
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 00:49 ---

More mani mi se ne go butam vo p... so pominat rok :)

Не зборам за цена... тоа накнадно ќе се договориме. Сакам слика со денешен датум и моментално време.(Си знаеш од што. :love: )
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 00:49 ---

Истото важи и за тебе. :)
sto i ti ce mi davas pari :D? ti rekov ne mora ako ne si skinata ce praeme samo izrazi zelba :D

Не се проблем парите. Ме интересира кој си, што си, каков си. :) Дај слика една. :) На телото напиши датум денешен и моментално време. Да знам дека си ти. :)
eee site da ja vidat :D ne e problem ako sakas kazi ce se zapoznaeme na primer kazi kade ce vidis ako ne ti prae cejf dolzinata dobro :D ama mislam za tie pari ne treba mnogu da pribiras :D

Со твојто право и личен избор ме дискриминираш, коа ме карактеризираш како сељак.
Па ако се пронајде во примерот, не е мој проблем тоа.
Никаде лично не те окарактеризирав тебе како сељак ;)

Ќе дојдеш ли да живееш на село и да работеш земјоделие? Не тролам, питам.

Луки бре...имам јас три ниви на село и не ги продавам, бидејќи се водам според онаа еврејската - Човек кој има земја секогаш е богат. Само будалите продаваат земја и бегаат в град за да живеат ко клошари. Човек кој има земја никогаш нема да гладува.
Сакав и фарма да правам, да се ангажирам за субвенции или ЕУ фондови, ама што да правиме, не се нашол маж јунак, сите сакаат да спијат до 12 попладне и ги мрзи чаша да кренат, не со земјоделство да се бават. Башка нели, испод части им е. И после ние жените сме криви?! Како, молам?!

П.С. ова не е заебанција, најозбилно го пишав
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 10:53 ---
Дај човеку кажи подобро дека албанците се Илири , па ќе се пофалите пред соседите дека сте зеле невеста исто така од античките народи.

Други народи се наследници на Илирите, не вие.

Луки бре...имам јас три ниви на село и не ги продавам, бидејќи се водам според онаа еврејската - Човек кој има земја секогаш е богат. Само будалите продаваат земја и бегаат в град за да живеат ко клошари. Човек кој има земја никогаш нема да гладува.
Сакав и фарма да правам, да се ангажирам за субвенции или ЕУ фондови, ама што да правиме, не се нашол маж јунак, сите сакаат да спијат до 12 попладне и ги мрзи чаша да кренат, не со земјоделство да се бават. Башка нели, испод части им е. И после ние жените сме криви?! Како, молам?!

П.С. ова не е заебанција, најозбилно го пишав
Will you do me the honors of becoming Mrs Junior ? :love::love::love::love::love::love::love:

Дека не сам мрзлив имам еден куп референци од теми и постови од форумо. Демонстрација у живо исто е опција. :)

... и кој тоа рекол дека Албанците биле дојдени од Кавказ ?!

Одиме офтопик, ама морам да одговорам. Историјата и фактите се едно, а огромните напори на австро-унгарската школа да ги претстави Албанците и Грците како некакви си антички народи се нешто сосема друго.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_Albania

Албанците се за првпат донесени на Балканов во времето на Византија, од страна на Јоргос Манијакос. Византискиот виш државен чиновник и историчар Михајло Аталиот во своите дела ги опишува случувањата во Византија од 1043 до 1078 година, при што потврдува дека Манијакос ги има донесено Албанците на Балканов, на денешната територија на Србија, со цел да му помогнат да ја урне визатиската власт (откако претходно го отпуштиле од службата). Во 1043 со Албанците - мажи, жени и деца се искрцал во Драч. Но, откако неговата побуна била задушена, а тој убиен, овие останале заглавени, немајќи каде да одат.

Подоцна се турски вазали, користени со цел да го угнетуваат овдешното население (можете слободно да си направите паралела со денешнава ситуација, бидејќи нема голема разлика). Турците и ден денес ги нарекуваат "Aрбанаси", или во превод оние кои никогаш не се вратија" (од својата прататковина).

Кавкаска Албанија била исклучително сиромашна и неплодна земја, преполна со карпи и камења. Кога Александар Македонски пристигнал таму на своите освојувања, му подариле овчарско куче, т.н кавкаски овчар.

Шкиперија, како што тие ја нарекуваат својата матична земја, во превод значи - земја на карпи и камења, а фразата "земја на орлите" е само еуфемизам, искористен со цел да си придадат некакво си повеличествено име. За тоа може да им се заблагодарат на австроунгарските писатели и преведувачи од крајот на 19 и почетокот на 20 век кои намерно лажно го преведувале овој термин, се со цел да се започне антисловенска пропаганда на Балканот, која кулминираше со воведување на комунизмот во школите.

Кога зборувам за етногенезата, не е тоа толку наивен проблем. На пример, Грците и Турците споделуваат идентична етногенеза. Под тоа подразбирам не само гени, туку и карактерни специфики на еден народ. Факт е дека словенските народи споделуваат иста или многу слична етногенеза, додека со ДНК анализа е утврдено дека Албанците и Грците немаат никакви сличности со нив.

И да, денешниот албански јазик нема никакви сличности со илирскиот, ниту со илирската култура. Уште една манипулација, потпомогната од германската школа.
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 11:41 ---
Will you do me the honors of becoming Mrs Junior ? :love::love::love::love::love::love::love:

Дека не сам мрзлив имам еден куп референци од теми и постови од форумо. Демонстрација у живо исто е опција. :)

I thought you'd never ask:love::love::love:
Утре у 7 сабајле идеме у радна акција да садиме компири, па после у матично;)
А, дури и да не ме сакаш, ќе те земам ко советник за аграрни прашања, па може бонбона бизнис да направиме со ниви и фарми и извоз у ЕУ:D Што велиш?
П.С. Многу поштувам вредни луѓе
П.П.С. Не знам зш народов од вакви страшни комплекси пати. Јас мислам земјоделството е сржта на опстанокот на цела држава и народ. Замисли да немаме храна, побуна ќе избие. Ние бе можеме пола Европа да ја прехраниме, и супер да живееме, а наместо тоа увезуваме индиски компир, кинески лук и грав...ах, ајде доста, мн офтопик, ми се плаче од мака:place:

Честито, честито, госпо две машки деца да ви даит.
Еве јас можам кум да ви бидам.
Црногорски кум ако треба.

Поарен форумџиски кум, здравје:D
И после некој нека каже дека не било можно земјоделско градска љубов, ха?

I thought you'd never ask:love::love::love:
Утре у 7 сабајле идеме у радна акција да садиме компири, па после у матично;)
А, дури и да не ме сакаш, ќе те земам ко советник за аграрни прашања, па може бонбона бизнис да направиме со ниви и фарми и извоз у ЕУ:D Што велиш?
П.С. Многу поштувам вредни луѓе
П.П.С. Не знам зш народов од вакви страшни комплекси пати. Јас мислам земјоделството е сржта на опстанокот на цела држава и народ. Замисли да немаме храна, побуна ќе избие. Ние бе можеме пола Европа да ја прехраниме, и супер да живееме, а наместо тоа увезуваме индиски компир, кинески лук и грав...ах, ајде доста, мн офтопик, ми се плаче од мака:place:

Ееерммм...кххххмм... (поткашлувајне)... Срце, сега е времето да се копа компиро шо е сејан напролет. Ама овие денове жито ќе се сее, може да дојдеш да помагаш, плус ќе те учам трактор да возеш (ако не знаеш)... :cool:
Как бе да не те сакам, ќе се укротеме, утоплеме, песна има да биде. За бизнисо, секојпат сам спреман за бизнис, и да работам како којн на мојте и твојте идеи (нели заедница ќе прааме). ;)

Имало надеж у македонија, да се најде добра мома. Таман беех ја изгубил вербата, најде се момата со очи сини како океан да ми ја врне...:love::love:

Честито, честито, госпо две машки деца да ви даит.
Еве јас можам кум да ви бидам.
Црногорски кум ако треба.

Ќе дојдам да те канам за кумство како шо личе. Печено месце (дури и печено прасенце сам спреман да таксам само да биде работа), шише ракија, шише вино, и благослов од мама и тате.

Ќе дојдам да те канам за кумство како шо личе. Печено месце (дури и печено прасенце сам спреман да таксам само да биде работа), шише ракија, шише вино, и благослов од мама и тате.
Дури и прасе?
Јебем ти македонска сиромаштија, судбина....:(

У Србија печено прасе се подразбира и на кафе коа одиш кај комшијата.

Дури и прасе?
Јебем ти македонска сиромаштија, судбина....:(
У Србија печено прасе се подразбира и на кафе коа одиш кај комшијата.

Кој со шо може.. Србија може и вол на кафе пиејне да колат ако сакат и имат.
Јас толку ногу немам. Сиромаштија... шо да прааш...

Ама на толку сиромаштија, па се наваѓа некоо евро да се плате за невеста од Албанија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom