Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
Pa nema veke Makedonski sela bre luge neli gledate deka cela istocna Makedonija ja donesoa vo Skopje samo za da ima poveke MAKEDONCI vo skopje zosto Skopje e cela Makedonija ova drugovo e sve Vukojebina koj ke ti sedi vo Pehcevo ili Demir Hisar poglednete go skopjevo sto stana i realno nema Makedonski sela veke samo nekoj penzioner ili nekoj pred umiranje sedi vo selo :) a kaj Albanskite sela e malce po druga rabotava oni seuste primaat inekcii od stranstvo zboram za kes znaci im pomagaat braka sestri sto imaat od stranstvo ama nekoj den toa ke prestane i sto ke pravat posle a dodeka kaj makedoncite e obratno so doagaat vo Skopje drzavata im dava i stanovi i rabota i mnogu drugi povolnosti ama nekoj toa ne go razbira misli deka e ok ako ima kuka na 3 sprata vo nekoja Kicevska Vukojebina :) toa ne e nisto luge Poglednete vo SKopje kako ziveaat Albancite vo Serava Gazi Baba 21 vek uste voda nemaat lugeto a kanalizacija e naucna fantastika :) Skopje e Getoizirano Podeleno Makedonskiot Del e EVROPA a Cair i ostali Vukojebini BEJRUT :)

Не се случува ова само по селата,знам и во Велес двајца што имаат земено жени од Албанија.

Луки, не е толку за испод чест, колку што животот на село не е едноставен. Од невестата се очекува да молзи крава, на пример, а јас знам за селски моми кои не знаат да молзат. Невеста од село многу побргу и полесно ќе се снајде во животот на село, отколку некоја која не ја знае разликата меѓи млад кромид и млад лук. За жал, кај нас живото на село со децении се потценува. Тоа се прави и заради тоа што релативно доцна се приклучија на вода, а има села во кои се уште нема струја.

А ти не се претставувај толку работлив, ќе ги исплашиш момите! Искреноста е преценета! :)

Така е, живото на село не е едноставен. Сите имат слика оти живееме у колиби, и носеме опинци... И требе слугувајне за само и само да положе за селска снаа... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Не е ништо страшно крава да се музе, или тутунче да се сее, или па разликата од кромид и лук да се знаа... Плус јас сам од газдинцка куќа, имаме ги сите луксузи дома ..:icon_mrgr::icon_mrgr:

Посериозно, така е, у право си... Неразработена мома, тешко да се навикне на таков живот (иако мојто село е урбанизирано со сите комуниалии + асфалтирани улици) и оти ама баш ништо нема да и фале + попрошетана ќе биде од средностатистичка мома од кој и да било град од Македонија. Ама коа се кажам оти сам селцко дете (јас па никојпат у живото не сам се кажувал оти сам од Радовиш....) одма те гледат со други очички...

Значи повеќето моми ги е страх од работа и искреност, а? Јас па сакам да бидам фер џентлмен, а оно требало мајмун да биде човек :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Македонските села се премногу земјоделско-сточарски , барем тие што сум ги видел.
Свињи и кокошки по двор , трактор , алати , дрвја ... тоа пројавува одбивност кај градските моми.
И кај албанките има такви што велат никокаш нема да се мажам за во село , но сеуште се малку.
Патем албанските села стануваат печалбарски , се помалце животни и трактори има по куќите , или си работат нешто приватно или пак си живеат со пари од странство.
Подобро се живее во Сарај или Арачиново , него ли во некоја Чаирска неразвиена населба.
Порано албанската жена работела на нива, сега одиш во село од 3000 жители ниедна жена на нива не гледаш.
Минуваш низ македонско село , гледаш полно жени како работат на нива.
Можеби тоа е и разликата зошто македонките не го сакаат селото, а албанките не се противат да останат во село .... дури има еден куп градски девојки мажени во село.
Работа, Дарданија, таа пуста насушна работа.. Секој гледа да избега од неа.. Албанките не одбиват домашни работи, и ако треба на поле одат. Ако не знаат, учат се...
На мене лично не ми сметат шо се зимат моми од Албанија. Има у мојто село 6-7 веќе, сите си имат деца, нема стари прчове да се маат по сред село.. Иначе, мајките си ги учат децата на албански, и сега има 2 деца шо са прво одделение, и имат јазични проблеми..

Pa nema veke Makedonski sela bre luge neli gledate deka cela istocna Makedonija ja donesoa vo Skopje samo za da ima poveke MAKEDONCI vo skopje zosto Skopje e cela Makedonija ova drugovo e sve Vukojebina koj ke ti sedi vo Pehcevo ili Demir Hisar poglednete go skopjevo sto stana i realno nema Makedonski sela veke samo nekoj penzioner ili nekoj pred umiranje sedi vo selo :) a kaj Albanskite sela e malce po druga rabotava oni seuste primaat inekcii od stranstvo zboram za kes znaci im pomagaat braka sestri sto imaat od stranstvo ama nekoj den toa ke prestane i sto ke pravat posle a dodeka kaj makedoncite e obratno so doagaat vo Skopje drzavata im dava i stanovi i rabota i mnogu drugi povolnosti ama nekoj toa ne go razbira misli deka e ok ako ima kuka na 3 sprata vo nekoja Kicevska Vukojebina :) toa ne e nisto luge Poglednete vo SKopje kako ziveaat Albancite vo Serava Gazi Baba 21 vek uste voda nemaat lugeto a kanalizacija e naucna fantastika :) Skopje e Getoizirano Podeleno Makedonskiot Del e EVROPA a Cair i ostali Vukojebini BEJRUT :)

Прв болд: да, има лотарија и делат станови и работа за сите македонци што доаѓаат надвор од Скопје и разно разни поволности. Делат елки за Нова Година, а ако си среќен ќе добиеш и лампиони.
Втор болд: што мислиш зошто е тоа така? Зошто општинската каса на Чаир е можеби најпразна од сите општини во Скопје? Од Струга преку Дебар, Тетово па до Чаир единствен способен градоначалник ви е Руфи Османи. Немој да кажеш дека на останатите скопски општини државата им помага финансиски зашто тоа ќе биде лага.

Имаш ли дијазепам ............... :confused:
Б.Т.В. Серава ви е крш маало, но за тоа вие самите сте си виновни, зашто вашиот Чаирски градоначалник не ви ја потсреди малку тоа општината, а поготово тој дел Серава, Гази Баба(населбата)... па по тие улици таму човек кола ќе искрши, по 30см длабоки дупки... ама вие сте тие што треба да си ги поправите... т.е. вашиот Чаирски градоначалник !

Pa toj Gradonacalnik na Talibancite vo Cair niv kur gi boli za Ulici i Infrastruktura niv samo nekoj Tender gi interesira ili nekoja parcela za zgrada da krenat toa im e najbitno i za toa e najlosata opstina vo EVROPA :) ama jbg kakov narod takvi Lideri jbg jas mislam deka treba na Gruevski da mu podignete Spomenik vo Skopje za Deligitimiranjeto na dvete Albanski partii im zema zdravje deckoto :)

a vo Tetovo e obratno tamu e drug muabet oni si go teraat filmot na drug nacin

Работа, Дарданија, таа пуста насушна работа.. Секој гледа да избега од неа.. Албанките не одбиват домашни работи, и ако треба на поле одат. Ако не знаат, учат се...
На мене лично не ми сметат шо се зимат моми од Албанија. Има у мојто село 6-7 веќе, сите си имат деца, нема стари прчове да се маат по сред село.. Иначе, мајките си ги учат децата на албански, и сега има 2 деца шо са прво одделение, и имат јазични проблеми..

Јас зборував за албанките од Македонија , они не работат на нива веќе , беше кога беше тоа , до пред 20 години.
Сега оние женски домашни работи само.

А за тие од Албанија , од тие селски предели знам дека се работливи , дури поработливи од мажите.

Не ми се веруваше дека им го учат на децата албанскиот , сум згрешил.

Може ли да не се карате кој колкави дупки има у која општина и да не се оде на некакви смотани поделби? Срамота е денеска у 21 век да има места без вода, канализација. Без разлика кој живее у тие места, човеци сме сите.

Реално 1/5 од Скопје нема средено комуналии.
Гостивар и Тетово оште до ден денеска немат филтер станици и пијат песоклива вода секојпат коа заврне дожд. Тава е Срамота и за Македонците и за Албанците.. Срамота... Означува оти само дрват политика, а никој не го боле оти децата у тија места пијат песок...
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 00:19 ---
Јас зборував за албанките од Македонија , они не работат на нива веќе , беше кога беше тоа , до пред 20 години.
Сега оние женски домашни работи само.

А за тие од Албанија , од тие селски предели знам дека се работливи , дури поработливи од мажите.

Не ми се веруваше дека им го учат на децата албанскиот , сум згрешил.
Не викам оти е лошо и да си го знаат Албанскио, дури пожелно е. Само имат малку проблеми коа почнуват со школо, оти учат македонски, и они си знаат албански и ги товарат со англиски, па станува една чорба каша у главите... За македонските Албанки знам оти е така, тате има пријатели од Тетовско и Гостиварско, плус соработници за земјоделска стока, па знам оти не работат баш жените на поле.

Се чувам за дечко ми.
А колку нудиш иначе? Чисто информативно.
zavisi kolku godini imas i kakva si :D mislam ne mi smeta cim ne si skinata ama i toa si ima cena :D ama cim slobodno vaka se izrazues izgleda poopustena si treba da si dobra :D
ama ete da receme okolu 1200 evra mozam da dadam pa ce se cenkame :D

25 Milardi i karticka za avtobus so 10 vozenja moze :) hahaha

Не зборам за цена... тоа накнадно ќе се договориме. Сакам слика со денешен датум и моментално време.(Си знаеш од што. :love: )
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 00:49 ---
zavisi kolku godini imas i kakva si :D mislam ne mi smeta cim ne si skinata ama i toa si ima cena :D ama cim slobodno vaka se izrazues izgleda poopustena si treba da si dobra :D
ama ete da receme okolu 1200 evra mozam da dadam pa ce se cenkame :D

Истото важи и за тебе. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom