Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
Spored tebe site se Albanki i nema sto poveke da komentiram gledam deka si mnogu siguren vo toa sto go kazuvas ama da znaes deka vo golema zabluda si ako mislis deka Albancite prodavaat devojcinja jas ke ti kazam nesto samo vo severot na Albanija 2700 decinja ne odat na uciliste samo zaradi krvna odmazda a ti mi kenjas tuka prodavale devojcinja tamu se ubivaat za kurovo vlakno sto jas ne go opravduvam toa ama takov e zakonot na LEK DUKAGJINI ako si malce zapoznaen so toa, Zamisli samo ako nekoj prodade kerka na srbin ili makedonec pa kako prvo selanite ke mu ebat mater ke go likvidiraat ama ti kazav pogore deka tie sto davaat nevesti vo makedonija i srbija ne se Albanci toa se poveketo crnogroci i srbi zosto ima vo toj del na Albanija ama ti ne sakas da veruvas vo toa imam rodnini vo Skadar i mnogu dobro znam za toj del na Albanija i za kraj nemam namera da te ubeduvuam teraj si go filmot ako imas kes odi kupi nekoja za vo kujna neka ti se najde
Па што си запнал за таа крвна одмазда,па тоа се однесува на убиство а не на продавање девојки?Или си се тешиш дека не е вистина:)

Кинг , девојките највише се албанки , останале немажени поради тоа што мажите од тој регион се заминати на печалба и нашле жени од други краишта.

И мене не ми се допаѓа ова , но барем поентирај на форум , прашај ги овие што подржуваат вакви бракови : - Зошто си мешаат крв со тие за кои велат дека се од Кавказ и се заостанати у 15 век.
Овие невести се од регионите каде крвната одмазда и Канунот потекнуваат , и каде што највише се практикуваат.

И мене не ми се допаѓа ова , но барем поентирај на форум , прашај ги овие што подржуваат вакви бракови : - Зошто си мешаат крв со тие за кои велат дека се од Кавказ и се заостанати у 15 век.
.
Ние немаме никаква зла крв со Албанците, нас несреќите ни ги носат Албанците - Муслимани, како тебе, а инаку Албанците Христијани ни се блиски и не ни направиле ништо лошо. За тоа сведочат и многумина кои отидоа на одмор во јужна Албанија.
Никакво зло нас не ни направија Албанците немуслимани, со нив имаме мнооогу помалку зла крв одколку со било кого, од соседиве.
Додека Муслиманите Албанци, како тебе, со кои Господ не казни да живееме, е вие сте сосема спротивна приказна.

Никакво зло нас не ни направија Албанците немуслимани, со нив имаме мнооогу помалку зла крв одколку со било кого, од соседиве.
Додека Муслиманите Албанци, како тебе, со кои Господ не казни да живееме, е вие сте сосема спротивна приказна.

Малце ли ти е тоа што Канунот-крвната освета-одмазда , е измислен од албанците католици.

Ќе биде интересно дечињата кога ќе одат кај вујковците.

Малце ли ти е тоа што Канунот-крвната освета-одмазда , е измислен од албанците католици.

Не гледам генерално ама баш никаков проблем со нив.

Пази да не отидат некогаш.. мајката што била Албанка како прво ќе им забрани и нема да отиде кога ќе види разлика како живеела во пеколот и какви права имала и сега кога дошла во Македонија како се живее :D кај дедо еден што зема Албанка беше муслиманка сега и дадоа наше име во црква се крстеше и христијанка стана, почна и месо да јаде и со комшиките таму кафе да си пие па и јазик почна да учи и мислиш она ќе сака и на посета некогаш да отиде во тоа пустелијата таму каде немала никакви права ?

Бракот може да се склучува помеѓу луѓе без разлика на пол или националност, но треба да биде склучен од љубов и со взаемна согласност. Купување невести, колку и да не станува збор за купување во вистинска смисла на зборот е според мене, неприфатливо. 21век, време кога изборот на личноста со која сакаме да го поминеме животот е оставен лично на нас, без никакви ограничување. Бирање на невести со стројници, без чувства и емоции кон партнерот со кого треба да бидеме во заедница?? Само за да не останеме сами ? Незамисливо.

Работите во реалноста се малку поинакви .... посурови, бајките си се бајки, но реалноста си е реалност !
Вистинска љубов ххмммммм или само желба за подобар живот !!! интересно
Дали спонзорушите одат со некои стари типчиња бидејќи навистина ги сакаат или поради нешто друго .......
ххммм интересно ............ девојките од Албанија(од тие утепани региони) никој не ги купува, самите тие едвај чекаат некој од цивилизацијата да ги повика и самите ќе отрчаат кај него, а парите ги зема само посредникот .............. исто како и што некоја девојка(Македонка) од некоја уџум провалија ќе отрча по првиот Скопјанец кој ќе го здогледа, па макар и да е со две глави ........ колку и да звучи нереално, баш е реално !
ОК секој си има право на лично мислење, го почитувам тоа, но денеска е друго време, друг систем, сосема други вредности... ОК има и девојки кои навистина си ги сакаат своите партнери и влегуваат во брак од нив поради љубов, значи не генерализирам, но во добар дел од случаите сосема други се мотивите ............. да бидеме реални, зашто да се лажеме едни со други и да глумиме лудило .......... такво е времето, ако некоја ме сака од љубов ОК, ако некоја ме сака поради други причини пак ОК ............. од ваша женска перспектива вие работите ги гледате поинаку, вие сеуште добар дел од вас верувате во вистинска љубов, верувате во принцот на бел коњ, верувате во она ’’еден и единствен‘‘, но од машка перспектива сосема поинаку се гледаат работите ....... е сега има и освестени девојки кои одамна си го избришале тоа вистинска љубов, принц на бел коњ бла, бла... и си знаат точно што си бараат па и нивно право си е тоа !
И да секако дека секој брак се склучува и треба да се склучува со взаемна согласност, но дека секој брак е од љубов, чувства, емоции... е на таквите приказни уште многу мал број на луѓе веруваат !

Работите во реалноста се малку поинакви .... посурови, бајките си се бајки, но реалноста си е реалност !
Вистинска љубов ххмммммм или само желба за подобар живот !!! интересно
Дали спонзорушите одат со некои стари типчиња бидејќи навистина ги сакаат или поради нешто друго .......
ххммм интересно ............ девојките од Албанија(од тие утепани региони) никој не ги купува, самите тие едвај чекаат некој од цивилизацијата да ги повика и самите ќе отрчаат кај него, а парите ги зема само посредникот .............. исто како и што некоја девојка(Македонка) од некоја уџум провалија ќе отрча по првиот Скопјанец кој ќе го здогледа, па макар и да е со две глави ........ колку и да звучи нереално, баш е реално !
ОК секој си има право на лично мислење, го почитувам тоа, но денеска е друго време, друг систем, сосема други вредности... ОК има и девојки кои навистина си ги сакаат своите партнери и влегуваат во брак од нив поради љубов, значи не генерализирам, но во добар дел од случаите сосема други се мотивите ............. да бидеме реални, зашто да се лажеме едни со други и да глумиме лудило .......... такво е времето, ако некоја ме сака од љубов ОК, ако некоја ме сака поради други причини пак ОК ............. од ваша женска перспектива вие работите ги гледате поинаку, вие сеуште добар дел од вас верувате во вистинска љубов, верувате во принцот на бел коњ, верувате во она ’’еден и единствен‘‘, но од машка перспектива сосема поинаку се гледаат работите ....... е сега има и освестени девојки кои одамна си го избришале тоа вистинска љубов, принц на бел коњ бла, бла... и си знаат точно што си бараат па и нивно право си е тоа !
И да секако дека секој брак се склучува и треба да се склучува со взаемна согласност, но дека секој брак е од љубов, чувства, емоции... е на таквите приказни уште многу мал број на луѓе веруваат !

$$$

.

Пази да не отидат некогаш.. мајката што била Албанка како прво ќе им забрани и нема да отиде кога ќе види разлика како живеела во пеколот и какви права имала и сега кога дошла во Македонија како се живее :D кај дедо еден што зема Албанка беше муслиманка сега и дадоа наше име и христијанка стана, почна и месо да јаде и со комшиките таму кафе да си пие па и јазик почна да учи и мислиш она ќе сака и на посета некогаш да отиде во тоа пустелијата таму каде немала никакви права ?

Абе крвта вода не бидује , ќе наследат некој кавказки ген децата. Чистата кралска античка крв се меша ли со кавказка, племенска ?

Абе ќе почнат децата со деформитети да излезат , со криви нозе и долг нос.

Па кога ќе излезат во Битола ќе бидат претепани од Чкембари , мислејќи дека се работи за кавказци , а кутрите да не знаеле дека тие се новата сорта македонци за кои се крсти цела држава дека ќе ја спасат нацијата од исчезнување.

Дај човеку кажи подобро дека албанците се Илири , па ќе се пофалите пред соседите дека сте зеле невеста исто така од античките народи.

Поздрав пријатеље.

И немој да ги зафркаваш албанците заради употребата на буквата Љ , пошто невестите уште повеќе го употребуваат , има опасност и нивните деца да личат по вујковците.

Pa tie Albanci sto se nemuslimani vie gi napravivte makedonci site jas licno poznavam nekolku luge i toa dobar drugar imam sto e Albanec Pravoslaven ama ne smee da se deklarira i vika deka e Makedonec a mene mi ima kazano deka e Albanec ama normalno se saka da kaze pred drugite deka e Albanec zosto ke bide diskriminiran odma od vasa strana,takvi ima mnogu niz skopjevo i Republikava ama vas poveke krstot ve vrzuva zosto drzavata i crkvata se edno a kaj nas ne e taka znaci Albancite pripagaat na 3 veri i kaj nas ne e toj problem zosto verata e po izbor denes si katolik utre musliam a zadutre mozes i Ateist da bides ama pak ke si ostanes Albanec ama toa kaj vas ne pali vie ne sakate taka da gi prifatite rabotite odma za krstot se fakate toa vie eden vid LICNA KARTA vo Makedonija ako imas Krst sigurno ne si Albanec e toa e vasata politika i so toa se branite ama dzabe e toa ne vi pali vo Albanija kaj nas e druga prikaznata nie sme edno JEMI NJE bez razlika na vera.

A ti uprono teraj si go filmot deka vie ste braka so Albancite Ne muslimani :) pogledni samo tvoite braka pravoslavni sto ti pravat ti ja negiraat nacijata verata jazikot sve zivo vi negiraat

Edni ti grabat jazik,edni ti grabat ime a nekoj drugi i Crkva Makedonijo koj e tatko na kopileto.

Абе крвта вода не бидује , ќе наследат некој кавказки ген децата. Чистата кралска античка крв се меша ли со кавказка, племенска ?

Абе ќе почнат децата со деформитети да излезат , со криви нозе и долг нос.

Па кога ќе излезат во Битола ќе бидат претепани од Чкембари , мислејќи дека се работи за кавказци , а кутрите да не знаеле дека тие се новата сорта македонци за кои се крсти цела држава дека ќе ја спасат нацијата од исчезнување.

Дај човеку кажи подобро дека албанците се Илири , па ќе се пофалите пред соседите дека сте зеле невеста исто така од античките народи.

Поздрав пријатеље.

И немој да ги зафркаваш албанците заради употребата на буквата Љ , пошто невестите уште повеќе го употребуваат , има опасност и нивните деца да личат по вујковците.

Каква врска има физичкиот изглед ............. пред се и Македонците и Албанците се бела раса, е сега постојат одредени физиономски карактеристики и на едните и на другите, но што има тоа врска .......... и кој тоа рекол дека Албанците биле дојдени од Кавказ ?!

Не гледам генерално ама баш никаков проблем со нив.

Pa ne gledas so niv problem odi najdi go problemot kaj tvoite Braka Srbi sto ve negiraat vo sekoj aspekt i pak im lizete gz na niv isto i so Grcite od koga tebe ti stanaa braka Albancite Katolici a Srbite ne gi spomnuvas sto ve drbilaat na sekoj nacin kako sakaat :)

Pa tie Albanci sto se nemuslimani vie gi napravivte makedonci site jas licno poznavam nekolku luge i toa dobar drugar imam sto e Albanec Pravoslaven ama ne smee da se deklarira i vika deka e Makedonec a mene mi ima kazano deka e Albanec ama normalno se saka da kaze pred drugite deka e Albanec zosto ke bide diskriminiran odma od vasa strana,takvi ima mnogu niz skopjevo i Republikava ama vas poveke krstot ve vrzuva zosto drzavata i crkvata se edno a kaj nas ne e taka znaci Albancite pripagaat na 3 veri i kaj nas ne e toj problem zosto verata e po izbor denes si katolik utre musliam a zadutre mozes i Ateist da bides ama pak ke si ostanes Albanec ama toa kaj vas ne pali vie ne sakate taka da gi prifatite rabotite odma za krstot se fakate toa vie eden vid LICNA KARTA vo Makedonija ako imas Krst sigurno ne si Albanec e toa e vasata politika i so toa se branite ama dzabe e toa ne vi pali vo Albanija kaj nas e druga prikaznata nie sme edno JEMI NJE bez razlika na vera.

A ti uprono teraj si go filmot deka vie ste braka so Albancite Ne muslimani :) pogledni samo tvoite braka pravoslavni sto ti pravat ti ja negiraat nacijata verata jazikot sve zivo vi negiraat

Edni ti grabat jazik,edni ti grabat ime a nekoj drugi i Crkva Makedonijo koj e tatko na kopileto.

Албанци Православни кои се декларираат како Македонци ............. првпат слушам за такви случаеви ! :confused:

Албанци Православни кои се декларираат како Македонци ............. првпат слушам за такви случаеви ! :confused:

Epa druze toa e celata rabota sto nekoj raboti ne sakate da gi priznaete ti kazuvam imam dobar drugar koj e roden vo gradot FIER i vo 1992 godina e dojden so negovoto semejstvo vo Makedonija i tuka za da dobije Drzavjanstvo moral da kaze deka e Makedonec i on toa go napravil tipot zbori Albanski i ima albanska kultura ama normalno e deka ne smee da kaze pred lugeto deka e Albanec i jas go razbiram covekot zosto dobil rabota i mnogu drugi raboti vo Makedonija ama on dlaboko vo srceto se oseka Albanec no mi kazuva samo radi verata moram da kazam deka sum Makedonec e toa tie vistiniskata prikazna sto mnogu luge ima Albanci Pravoslavni sto ne smeeat da se deklariraat moze nekoj nema da poveruva ama ima mnogu vakvi slucaii istoto se desava i vo Albanija ima Srbi Crnogorci koj za vreme na rezimot ne smeele da kazat deka se Srbi ili Crnogorci i site se deklarirale kako Albanci e tie luge gi prodavaat kerkite bez nikakov problem.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom