Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
Никаде не реков селаните, Луки. :)
Тенка е линијата меѓу двете.
Плус Рендето ти говоре за живот на село, ти одма за сељаците се фана... Сега шо да мислам за кои си мислила, и како да ти различам едните од другите?
Каква е процентуалната застапеност, кој повеќе го има у селото, колку проценти треба да има сељаци за да е прифатливо за тебе да живееш со селаните?
Тиќи забрка кашата и сега на семантика ми се вадеш тука..... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

пс. Колку пари врват момите у пустец бе. Ја тука момите не аресат сељаци, па мора од увоз да тераме.. Плус мац не ме ареса оти сам бил крволочен, а јас сам толко арен човек :pipi::pipi::pipi::pipi:

Тенка е линијата меѓу двете.
Плус Рендето ти говоре за живот на село, ти одма за сељаците се фана... Сега шо да мислам за кои си мислила, и како да ти различам едните од другите?
Каква е процентуалната застапеност, кој повеќе го има у селото, колку проценти треба да има сељаци за да е прифатливо за тебе да живееш со селаните?
Тиќи забрка кашата и сега на семантика ми се вадеш тука..... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

пс. Колку пари врват момите у пустец бе. Ја тука момите не аресат сељаци, па мора од увоз да тераме.. Плус мац не ме ареса оти сам бил крволочен, а јас сам толко арен човек :pipi::pipi::pipi::pipi:

На пример, имам другарка од село, повеќе соученичка ми беше, ама ајде. Доста паметна, учена, мудра девојка. Откачена, луда, либерална. Една од моите омилени личности.
Втор пример. Бивш дечко на комшика моја. Се обиде да ја натера да не иде на факс, туку да се мажи ,,оти била женско,,. Најчесто го гледав во жут 101 и некоја шабанарија што беше терор и за најиздржливите уши. Подалеку од селото негово и Скопје немаше мрднато, а богами, не му фалеа пари.

Па ти види кој е сељак, а кој селанец ;)
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 03:22 ---
В град повеќе сељаци има.
Се согласувам. Ама тука е полесно да ги избегнам.. ;)

Мац не со тие крушуми. 2 ластовички не праат пролет.. Дај нешто поасално, шо опфаќа поголема процентуална застапеност. Не ја избегнувај поентата на прашањето.

Мац не со тие крушуми. 2 ластовички не праат пролет.. Дај нешто поасално, шо опфаќа поголема процентуална застапеност. Не ја избегнувај поентата на прашањето.
Не сум анализирала селско население, а немам ни намера.
;)

треба да се прави разлика меѓу сељак и селанец, оној кој навредува зошто бил од село тој е поголем сељак , и подобро да земаат жени за пари откаку да даваат пари на државата зошто не се ожениле (како што слушам имало некој закон нов за стари ергени), кога не ја нашле среќата тука до сега ке ја бараат на страна. ;)

Ако не си способен татко ти нека ти купи жена, многу е просто.

Нешто као свадбен поклон. Па може и роднините да му купат уште една и од две после ќе си избере жена.

Не веруам да е повеќе од един Голф 3-ка, евентуално 4-ка од Бугарија, сосе частење :icon_lol:

Ако до толку сте неспособни, па морате Албанки од Пустец да земате, синким толку нема ниедна наша фина девојка, поарно скокнете во Вардар и удавете се.

А за оние би што си купиле жена ко стока на пазар, малку подетално нека се информираат за етно-генезата на Албанците. Една крава пред да купиш, се гледа од каде е, камоли жена. Албанскиот народ не се разликува од нас само според религијата, туку и според етно генезата. А гените се заебана работа, кога тогаш излегуваат на површина.

Ако до толку сте неспособни, па морате Албанки од Пустец да земате, синким толку нема ниедна наша фина девојка, поарно скокнете во Вардар и удавете се.

А за оние би што си купиле жена ко стока на пазар, малку подетално нека се информираат за етно-генезата на Албанците. Една крава пред да купиш, се гледа од каде е, камоли жена. Албанскиот народ не се разликува од нас само според религијата, туку и според етно генезата. А гените се заебана работа, кога тогаш излегуваат на површина.
Што им фали на нивните гени?

Очигледно нема..........све финиве девојки им избегаа по градовите,на ниту една не и се седи на село.

Иначе што им фали на гените ?

Ќе дојдеш ли да живееш на село и да работеш земјоделие? Не тролам, питам.

Tie ne se Albanki sto gi kupuvate vo Pustec tie se Makedonki samo sto za vreme na rezimot vo Albanija ne si smeel ni ime makedonsko ni nisto rezimot ti daval ime i kraj i ti ke biras od 3 iminja si imal pravo edno da odberes e toa e celata rabota i nemoj da kenjate tuka demek Albanki ste kupuvale Albanka nemozes da kupis ili ke ja grabnes i posle sleduva krvna odmazda a kamo li da kupis toa e nesto nevideno vo Albanskata Nacija :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom