Fortune
шодаенешчо
- Член од
- 9 мај 2005
- Мислења
- 12.493
- Поени од реакции
- 183
Човекот ми оставил одличен впечаток, немам зборови! Не само како човек, ме фасцинирал и како професор!:music3:OBDN напиша:Za Венко Андоновски od sekogash samo vaka![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Човекот ми оставил одличен впечаток, немам зборови! Не само како човек, ме фасцинирал и како професор!:music3:OBDN напиша:Za Венко Андоновски od sekogash samo vaka![]()
![]()
OBDN напиша:Dajdo, aj od pocetok zlaten.
Aj zlaten kazi mi koj fakultet finansira 100% od stipendija na stranec (uzasno me interesira). Me interesira koj fakultet ima svedska masa. Me interesira koj dava kesh $2000 na raka. - Ne za drugo, ima zainteresirani decki, a jas ne informirana.
I de kazi kade garderobata e 40% -50% poeftina -- ? Aj prosvetli me ziti majka.
p.s. Za potsetuvanje src, ne si ni prviot ni posledniot sto stapnal vo Amerika
p.s. Ubrzaj so odgovorot, dete, nemoj posle zafaten da ispadnesh pa da me lisish od taka vredni informacii.
p.ss. Macedalien ne mu e verno, jas znam deka lazesh i toa neveshto. Tako da prasanjata pogorni se samo retoricki.![]()
Aha - vijsh toa ne se vika stipendija, toa se vika grant a ima mnogu razlika, poso stipendija ne se otplakja ni so pari ni so topka ni so skii. Znaci ne ti davale pari na raka za dzabe, trebalo da im vratish taka ey?коцка напиша:сестра ми эаврши во конетикат уиниверэитет со 100% стипендија и не ми текнува колку точно пари на рака эа сама да си најде стан да си рента (дали сака эа сите пари што и ги даваат или поефтино нејэин иэбор). истовремено беше тутор на одредени студенти и тренер по пливање, и тренираше пливање (така ја доби стипендијата). во америка се луди по спортовите, посебно по кошарката. ако си успешен можеш да најдеш стипендија.![]()
NikolaP напиша:т.е. сите сакаат нешто за ништо. Е нема то код швабе. Само дома![]()
OBDN напиша:Am na site ni e jasno deka uslovite na strana se podobri i deka zatoa lugjeto zaminuvaat. Na site im e jasno deka ako covek se potrudi na zapad deka moze, za razlika od MKD kade i da propluka moze samo da precvika. Da ne se odalecuvam pak od temata, poentata mi bese laickoto verglanje deka na zapad pagja neshto od krusi, pa koga nekoj nema da uspee na ulica da sobere dolarcinja ko dajdo, ondak amerika ne cini ili australija ili whaetever.
fala kocka mnogu sho mi pomogna da objasnam i ushe nesho nema potreba od nervoza jas samo sakav da objasnam ali neznaev kako najdobro pa jas sum smesten na campus i taka da nema potreba da mislam za smeshtajкоцка напиша:сестра ми эаврши во конетикат уиниверэитет со 100% стипендија и не ми текнува колку точно пари на рака эа сама да си најде стан да си рента (дали сака эа сите пари што и ги даваат или поефтино нејэин иэбор). истовремено беше тутор на одредени студенти и тренер по пливање, и тренираше пливање (така ја доби стипендијата). во америка се луди по спортовите, посебно по кошарката. ако си успешен можеш да најдеш стипендија.![]()
abe ja tie pari sho mijam cashi i gi prakam na majka mi posho cel zivot me ima rasteno i vreme e da i se oduzam ta da ja ziti seOBDN напиша:Aha, da ne trenirashe plivanje nemase da plakja?
Tutor od keif, da i kinezot dolu ispod prozor od keif mie casi.
ko shto rekov nema 100% "scholarship," grantovi se neshto treto --