Жалите ли за времето поминато?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
city напиша:
и не мене многу често ми се случува да се потсетам на убавото време што поминало...особено сеа ме држи онаа носталгија за средношколските денови...за тие моменти и за тоа друштво.

Секогаш ќе има денови кога вака ќе си викаме. Ехх колку ми било убаво.... Но еден човек ми го кажа следново: „Човекот е гладен додека е жив“, што значи никогаш не можеш да бидеш задоволен со тоа што го имаш. Секогаш нешто убаво што ни се случило ќе ни биде послатко од тоа што е сега, но зошто да не размислуваме позитивно и да уживаме во сегашноста и да создадеме моменти на кои ќе се сеќаваме.

Да и јас мислам за минатото ама го користам секој момент да уживам во животот и да се надевам дека ќе ми биде уште поубаво. Доколку мислите за минатото ќе станете робови на нешто што поминало, а сегашноста ќе биде залудно потрошена. Моја препорака е, уживај у животот како да ќе нема утре.

не сум доволно голем за да се присеќам на времето наназад сега сум средно школо а имам уште мн да веслам за кога ќе дојде тој ден да се присеќам на убавите денови

SO radost se sekavam za minitoto samo koga sum so drugarka mi,togas imame momenti na nostalgija.No,nikogas toa ne mi se slucuva koga sum sama,ili da bidam tazna,ili da zapadam u depresija.
So rashireni race ja cekam idninata i idam u presret a toa sto bilo-pominalo.

Абе жалел не жалел тоа ти е. Поминало и готово.
Има една шпанска поговорка
“Не вреди да жалиш по истурено млеко“

Najmnogu sto zalam za pominatoto vreme e toa sto sakav mnogu brzo da porasnam.

Neka sekoj den vi bide mnogu interesen.Da si pominete najubavo i najveselo blisku do lugjeto koi ve sakaat.Pravete dobro i pravete so ljubov.Taka sekoj nareden den koj stanuva minato ke bide eden ubav spomen,koj namesto taga ke budi edna slatka i privlecna nostalgija.
Zadovolen sum od se sto pominalo,i moze da se rasprikazam vo drustvo,na nekoja pijanka,da evocirame spomeni so drustvo.No najvazno e ona sto e sega,i ona sto ce bide utre.

Никогаш за ништо не жалам нема за што мислам поминатото време ми поминало убаво и немам зашто да жалам ај лошо да ми поминало па да жалам ама кога убаво ми поминало нема причина а од двај чекам да видам што ќе ми се случува наредниве години хаххахахахахха

Ne brzaj bratce,poleka.ce vidis se

Mnogu mi e zal za vremeto koga bese se polesno i koga imase totalna zabava ..eh da se vrati toa vreme (ne deka sega nema zabavi ama..)

mozebi nekogas, no gledam pravilno da go iskoristam vremeto, za potoa da ne se kaam za toa sto pominalo.....

Jakov напиша:
Абе жалел не жалел тоа ти е. Поминало и готово.
Има една шпанска поговорка
“Не вреди да жалиш по истурено млеко“[/quote]
Точно :) !
На она што поминало се сеќавам само на убавите спомени, иако по некоја непријатна случка може да ми помине низ главата, но секогаш од негативните нешта извлекувам максимум позитивно и тоа е за мене многу поучно.
Планови правам за иднината, но сепак повеќе се концентрирам на сегашноста, а за тоа и благодарам на една моја пријателка која ме натера на размислување „...Ја научивме теоријата за универзалните вредности.Добивме визија за иднината.....Но што со сегашноста? Зошто постојано се спрепнуваме од неа? Додека учевме и сонувавме да ја создаваме иднината, немавме време ниту желба да ја видиме сегашноста...„

da...me faka nostalgija koga mislam za vremeto pominato a najmnogu zatoa sto ne go proziveav onaka kako sto jas sakav :toe:....sepak, pomisluvam na idninata i znam deka ke imam prilika da gi ispravam greskite od minatoto :wink:

city напиша:
Времето,лета.Толку брзо поминува што воопшто не сме свесни за тоа.Како пристапувате на поминатото време.Со носталгија или...?
Жалите за минатото или мислите на сагешноста,на идината....?
Дали некогаш ви се случило со тага да се присетите на детството, на годините во основно или средно школо?

Хммм не жалам, секој поминат миг е искуство... јас повеќе ги жалам денешните генерации кои немаат детство, јас се изнаиграв жмурка, џамија, па и џамлии...јас имав детство, среќна сум што сум го имала, а тие немаат ништо...Сеа јес да сум средно, ама ипак не ми е жал што минува времето, жалам само за саатите што ми минале бесцелно :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom