Доста лажеш бе мрднат.Ova e vise preterano samo sto pomislis vise nema evego pak nekoj 2-3 udri!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Доста лажеш бе мрднат.Ova e vise preterano samo sto pomislis vise nema evego pak nekoj 2-3 udri!
Одмор.Ova e vise preterano samo sto pomislis vise nema evego pak nekoj 2-3 udri!
Дилерот те јебе,смени дилер.Ova e vise preterano samo sto pomislis vise nema evego pak nekoj 2-3 udri!
Земјотрес не може да се предвиди. Сите претпоставки се базираат на статистички податоци и нема шанси некој да каже точно во колку сат или кој ден ќе удри. Е сега братучед ти ако предвидел земјотрес, нека му дадат нобелова награда.Значи од сето она што го кажав, ти само ова си го извлекол. Алал нека Ви е бе, луѓе.
Затоа си патиме...
Не си помислил дека можеби не ми е далечен и дека можеби и тој не спие со неговите родители, седат со нас, дремеме по камери, по вибери овие неколку дена, баш затоа што се секираат и дека ни се блиски?![]()
Меѓутоа, мене прашањето ми беше поинакво, некој поискусен да ми каже што се разбира, без притоа да ме фаќа за зборови и да ме подпрашува за моите братучеди, чичковци и слично...
Да ми каже, како може и на кој начин се предвидуваат земјотресите?! Пошто сум чула, дека не можело. Ме изненади фактот со она што претходно пред да има мене ми кажаа дека ќе има. Толку.
..тоа ти е статистика, а на основа на неа теорија на веројатност илити монте карло метода, т.е. пи пута око....Ако ништо друго после сево ова ќе излеземе доста појаки и малце другачии ќе гледаме на животот. Некако ми недостасува експертско мислење за оваква појава. Можеби држи вода објаснувањето дека овој тип на земјотреси се јавуваат на 100 години.
А, сега, не само што не изградија бараки и сите мирно да си живееме, туку изградиле згради со по четириесет ката.Никој не може да биде смирен и рамнодушен
Јас се сеќавам дека по Земјотресот 63, имаше планови Скопје да се дислоцира, а имаше планови да се градат само бараки
Мене ми кажуваше дедо ми , дека и после тоа имало мали земјотреси цела недела, ако не и више, док се стабилизира.Дали во 63 вака дрмало неколку дена или само пред и после земјотресот имало некој афтершок, како што знам само тие неколку сати дрмало и толку... Ако има некој што знае повеќе нека пише
Мене како што ми кажувале старите 3 недели имало афтершокови. За предходно незнам.Дали во 63 вака дрмало неколку дена или само пред и после земјотресот имало некој афтершок, како што знам само тие неколку сати дрмало и толку... Ако има некој што знае повеќе нека пише
Ма како неколку дена се тресеше цела година. Имаше јаки потреси кои ги дорушија зградите. Дури и во зимата луѓето спиеа во шаториДали во 63 вака дрмало неколку дена или само пред и после земјотресот имало некој афтершок, како што знам само тие неколку сати дрмало и толку... Ако има некој што знае повеќе нека пише