ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Мирен биди... не е темава дали да удри или не... темава е дали некој го осети, пошо јас тој во 2 го преспав, а тој во 7 не го сетив иако бев разбуден од 6 и нешто...
kaj si stanal be rano

2 земјотреси во Битола... едниот околу 2 по полноќ, другиот околу 7 сабајле.

Некој нешто сетил?
Не кажаа никаде, од каде ова? Да не паѓаше снегот од некоја куќа? :D

Не кажаа никаде, од каде ова? Да не паѓаше снегот од некоја куќа? :D
Пичка му матер, како шо ми пренесоа така ви кажвам... зато прашвам, дали некој осетил нешто или се чаршиски муабети.

Сега после топење на снегот и големи количини вода што се слева низ кора можни се земјотреси.
Точно така а знаеш ли зашто после секоја поплава во Скопје сигурно има земјотрес. Затоа што како што сум слушал под Скопје има варовник кој поплавата го натопува, и кога ќе се исуши тој се деформира и предизвикува тресење. Може некој постручен да објасни за ова

а добро ке успеам ли јас БАРЕМ ЕДНАШ во мојов живот да почуствувам земјотрес? за моиве 22 години ги имам порпуштено сите земјотреси - слаби јаки НИЕДЕН НЕАМ ОСЕТЕНО.

а добро ке успеам ли јас БАРЕМ ЕДНАШ во мојов живот да почуствувам земјотрес? за моиве 22 години ги имам порпуштено сите земјотреси - слаби јаки НИЕДЕН НЕАМ ОСЕТЕНО.
Ако живееш во куќа,и уште 100 години да живееш можеби нема да сетиш земјотрес.:)

Ние останатите што живееме на 5+ спрат,сме како сеизмолошки индикатори....први дознаваме ако затресе.:icon_lol:

Ако живееш во куќа,и уште 100 години да живееш можеби нема да сетиш земјотрес.:)

Ние останатите што живееме на 5+ спрат,сме како сеизмолошки индикатори....први дознаваме ако затресе.:icon_lol:
у куќа сум али пред некои 5 6 години имаше еден појак земјотрес сите го осетиле а јас не :(

у куќа сум али пред некои 5 6 години имаше еден појак земјотрес сите го осетиле а јас не :(

Можеби пијан си бил затоа...:D

Иначе 2-3 пати имам осетено земјотрес и тоа еднаш силен беше!

Скопје се тресе :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom