- Член од
- 17 февруари 2012
- Мислења
- 10
- Поени од реакции
- 1
kaj si stanal be ranoМирен биди... не е темава дали да удри или не... темава е дали некој го осети, пошо јас тој во 2 го преспав, а тој во 7 не го сетив иако бев разбуден од 6 и нешто...
kaj si stanal be ranoМирен биди... не е темава дали да удри или не... темава е дали некој го осети, пошо јас тој во 2 го преспав, а тој во 7 не го сетив иако бев разбуден од 6 и нешто...
Не кажаа никаде, од каде ова? Да не паѓаше снегот од некоја куќа?2 земјотреси во Битола... едниот околу 2 по полноќ, другиот околу 7 сабајле.
Некој нешто сетил?
Пичка му матер, како шо ми пренесоа така ви кажвам... зато прашвам, дали некој осетил нешто или се чаршиски муабети.Не кажаа никаде, од каде ова? Да не паѓаше снегот од некоја куќа?
Точно така а знаеш ли зашто после секоја поплава во Скопје сигурно има земјотрес. Затоа што како што сум слушал под Скопје има варовник кој поплавата го натопува, и кога ќе се исуши тој се деформира и предизвикува тресење. Може некој постручен да објасни за оваСега после топење на снегот и големи количини вода што се слева низ кора можни се земјотреси.
Ако живееш во куќа,и уште 100 години да живееш можеби нема да сетиш земјотрес.а добро ке успеам ли јас БАРЕМ ЕДНАШ во мојов живот да почуствувам земјотрес? за моиве 22 години ги имам порпуштено сите земјотреси - слаби јаки НИЕДЕН НЕАМ ОСЕТЕНО.
у куќа сум али пред некои 5 6 години имаше еден појак земјотрес сите го осетиле а јас неАко живееш во куќа,и уште 100 години да живееш можеби нема да сетиш земјотрес.
Ние останатите што живееме на 5+ спрат,сме како сеизмолошки индикатори....први дознаваме ако затресе.
Можеби пијан си бил затоа...у куќа сум али пред некои 5 6 години имаше еден појак земјотрес сите го осетиле а јас не
ЦЕЛ ЖИВОТ ДА НЕ ОСЕТАМ ЗЕМЈОТРЕС - ЦЕЛ ЖИВОТ СУМ ПИЈАН ?Можеби пијан си бил затоа...
Иначе 2-3 пати имам осетено земјотрес и тоа еднаш силен беше!