GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Три земјотреса во рок од два дена...
Ова не ќе да е на арно...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Три појаки, но уште 3-4 послаби на истото епицентрално подрачје. Некако ич не ми се допаѓа ова.Три земјотреса во рок од два дена...
Дај не паничете за џабе...природа е што можеме да направиме ние? Ви текнува лани или преклани кога имаше земјотреси накај Валандовско или Струмичко не знам точно кај беше па имаше по 20-30 потреси дневно...ќе си се стабилизира све без паника само :smir:
Зошто ви е толку мерак да осетите земјотрес? Дај боже никад да не осетиш...језиво е.Зашо секогаш коа има земјотрес или не сум дома или сум пијана или спијам? -.-
Иам осетено ама одамна и сакам да осетам пошо тоа беше одамна.
ни мене не ми се виде толку јак овој земјотрес, посилен беше оној пред еден ден што се случи околу 21:00 часот мислам срцето у петици ми се симна, а како се заредија жив страв ме јаде но се тешам дека зградиве ни се сеизмички и епицентарот е деалку од нас.... ептен сум загрижена! :icon_frow
само едно не ми е јасно нели институтот за сеизмографија ќе предвидел земјотреси у иднина за да населението унапред се евакуира? каде е да се огласи!? сите лажат!
Како што знам научниците од светот можат да предвидат каде ќе има земјотрес во иднина но не и кога. А да не зборуваме за нашите во македонија дали воопшто имаат современа опрема за такви работи.само едно не ми е јасно нели институтот за сеизмографија ќе предвидел земјотреси у иднина за да населението унапред се евакуира? каде е да се огласи!? сите лажат!