ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Еј? 4 степени? Нема шанси. Штом јас не го осетив.. ни тој вчера по сабајле шо бил накај 9:40. Само првиот.

Ова 4.5 е е средна јачина и е прилично силно али зависи од радиус ваљда чим е 10 км западно од Врање и не е така блиску до Скопје али ипак до сега ова беше рекорд.

А бе 160 степени ќе го напраат. Не викам дека не бил јак, ама да било 4 ипол, па ќе го осетев ваљда.

Source parameters reviewed by a seismologist

Толку е, ги „рецензираа“ првичните податоци :) Беше силно Маца, посилно од некни, а за вчера сабајлето не знам, не осетив ништо :)

И што бидна, на кого ке веруваме? 3.9 или 4.5? ај битно ми е неможам да спијам.

А бе 160 степени ќе го напраат. Не викам дека не бил јак, ама да било 4 ипол, па ќе го осетев ваљда.

И јас досега немав почуствувано земјотрес , еднаш само малку пред некоја година , но тоа беше ништо во споредба со овој вечерва. Секогаш ми се дешаваше да бидам надвор , па кога ќе идев дома разбирав дека имало земјотрес.

А да бидеш внатре , у мирна состојба и да не го приметиш , не знам што би било тоа , можеби цврста куќа ?

и јас ништо не осетив, а цело време сум на компјутер

И јас досега немав почуствувано земјотрес , еднаш само малку пред некоја година , но тоа беше ништо во споредба со овој вечерва. Секогаш ми се дешаваше да бидам надвор , па кога ќе идев дома разбирав дека имало земјотрес.

А да бидеш внатре , у мирна состојба и да не го приметиш , не знам што би било тоа , можеби цврста куќа ?

Имам осетено два земјотреси едниот пред 5 -6 години, другиот пред 3-4, значи тоа беа земјотресишта ми се тресеше цела маса у детска додека учев.
Сега седев на компјутер и буквално не праев ништо. А живеам во зграда уште од пред земјотресот од 63та. '46-7 година некаде изградена.

Ме разбуди чудово, али мислев дека сум сонувала нешто. Среќа моја што не упалив компјутер за да проверувам, иначе ке дигнев узбуна по дома... Него се појаки и појаки стануваат.

Де бре, шо е работава со земјотресиве веке. Здосадија!

Подолго траеше овој од синоќа. Чекав да видам дали ќе здрма повеќе за да ги разбудам моите. Али среќа прекина, па пак продолжив да спијам.

Моиве спиеjа па неќев да ги будам а иначе си бев така задлабочен во Феjсот и МСНот што го осетив дури откако заврши...и одма почнаа со статусите :) :) Како и да е не ми се допаѓа што стануваат се поjаки и поjаки. Некои сеизмолози стравуваат од разорни земjотреси на Балканов зашто при некоjа студиjа што jа правеле пред 2-3 години увиделе дека има поместувања во тектонското тло каj Дубровник и се поjавил расед долг 200км..страшно нели

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom