ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Цел месец неам осетено земјотрес, којзнае на што дрога сте :D

neli kazaa deka posle golem zemjotres sleduvaat poblagi after shocks... ili ova od 5.5 bil predupreduvanje deka stignuva uste pogolem... cudna rabota 5.5 pa posle uste pogolem zemjotres odd 6.6 vo ista oblast... (se izvinuvam za fontot)

Па така и кај нас кажуваа дека после тој што беше кај нас во 9 сабајле со 4 и нешто нема да има посилни потоа, и оп тој во 15 попладне со 5.2 магнитуда. Земјотресот во 63та прво имал еден со помала магнитуда, а потоа проследил катастрофалниот со рушевини и жртви.

Па така и кај нас кажуваа дека после тој што беше кај нас во 9 сабајле со 4 и нешто нема да има посилни потоа, и оп тој во 15 попладне со 5.2 магнитуда. Земјотресот во 63та прво имал еден со помала магнитуда, а потоа проследил катастрофалниот со рушевини и жртви.

па тоа прашувам дали имало поблаг земјотрес од овој со 5.5 магинутда или овој бил првиот земјотрес за да после да следи далеку посилен...

Пред малку имаше, од спиење ме разбуди. Ми отиде срцево у минус...

Во споредба со тоа што е можно да им се случи ова е смешки:
http://tocka.com.mk/1/211278/na-rim...ruvalo-deka-uste-pred-36-000-godini-e-izgasen

И зашто страшно ...
Кога католиците тебе или на Македонија и помогнале :noze:
Знам дека секогаш има и пострашно.
Што има врска дали се католици или клингонци кога страдале обични луѓе. Од секој муабет ли мора да направите гомнарија, ебаве тоа стоката усрана.

Ваљда не почнав да халуцинирам. :unsure: Барав и сабајлево на интернет, немаше никакви реакции. А убедена бев 100% дека е земјотрес. Едино ако бил двојче, па да не се евидентирало...
Како и да е, моја грешка најверојатно. :noze:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom