Земја vs метеор ?!?!

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Локација
кај дримон
Веб-сајт
www.facebook.com
Сите сме се запрашале како би изгледало ако недај боже планетава дојде во судир со некој поголем метеор

е најдобрата симулација на тој судир што сум ја видел

Ако дојде вакво чудо :helou:

Се додека Чак Норис е на земјата, ниту еден метеор нема да се осмели да не удри.

Сериозно... Не ми е баш реална симулацијава. Таму, од 1:50 до 2:50 се одвива најнереалниот дел.
Пред тоа, реална е.

Мислам дека ако некој метеор со толкави димензи ни ја "тресне" планетава никој не може точно да знае како би изгледало ама ова е доста добра симулација сега можда ја имет претерано малце ама одприлика така би изгледало

Еј ја заборајв на чак норис :)

И мене не ми изгледа баш реална со тоа чинијата од лава и после континетите ги корне од земја, а на крај го даваат Big Ben и Акропол или што и да беше тоа

Ај ваљда нема да се деси нешто вакво.Стварно тоа после и мене некако не ми е реално али Who knows може стварно така ќе биде ако погоди метеор.

Па ќе направи ненормално голема штета при ударот при што пола планата ке ја демолира а после тоа имаш глобална промена на клима,сонцето нема со години да излезе и многу јасно дека ништо не може да преживее

Аииии страв ме фати:)...Не најсериозно сериозна ствар е ова.Незнам кој ми кажа дека ќе мавнел метеор за незнам колку години и дека ќе ја уништи земјата мислам дека и таква тема имаше.Колку е тоа точно...али...језиво некако

CuCeNcE напиша:
Аииии страв ме фати:)...Не најсериозно сериозна ствар е ова.Незнам кој ми кажа дека ќе мавнел метеор за незнам колку години и дека ќе ја уништи земјата мислам дека и таква тема имаше.Колку е тоа точно...али...језиво некако

Da ne mislis na ona sto pisuvase po vesnici za vo 2012....? Sto znam...Znaete kolku pati do sega imalo vakvi izvestuvanja od tipot ova ke mavne, ona ke padne na Zemjata... Pa eve sme site, niso ne ni fali... Ne vikam ne, ali... Ne mi e mnogu verojatno. Strasno izgleda vo sekoj slucaj...

Emma напиша:
Da ne mislis na ona sto pisuvase po vesnici za vo 2012....? Sto znam...Znaete kolku pati do sega imalo vakvi izvestuvanja od tipot ova ke mavne, ona ke padne na Zemjata... Pa eve sme site, niso ne ni fali... Ne vikam ne, ali... Ne mi e mnogu verojatno. Strasno izgleda vo sekoj slucaj...

Ја знам за 2040 и некоја така мислам дека беше.Абе да може имало такви известувања грешни али што ако се деси вакво нешто..Ај ќе се вииме у рајот:)

begaj strasna rabotat ti e ova. ali nekako ne mi izgledase bas realno. ali kako i da e i da dojdi nekogas sigurno tehnikata ke bide ponapredna i ke se smisli nesto na primer nesto kako vo filmot ''armagedon'' ali da se nadevame deka nema da se sluci takvo nesto.

Mene bas mi e realno zasto ako ne udri meteor so tolkavi dimenzii 100% nema da ostane nisto! Osven ako ne go pratime Cak Noris vo vselenska misija pa toj da go unisti meteorot!

Тешко дека метеор ќе предизвика некое поголемо уништување на Земјата,ова за што ти зборуваш се астероиди.Научниците ги делат во 5 категории.Најопасни се 4 која се вика уништувач на цивилизации и ако не стрефи ќе не врати во камено доба, другиот од 5 категорија е уништувач на светови ,после него ништо живо нема да остане на оваа планета.Шансите да не погоди еден таков се неверојатно мали, ама никогаш не се знае кога ќе ни се посреќи.

Мислам дека не е вистинита симулацијава, зошто кога би удрил поголем метеор со голема брзина можно е да ја уништи земјата, едноставно да експлодира да парчиња. А не само површината да и се уништи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom