Зборување во сон

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Зборување за време на сон

Ima nekoj struchend a mi ja objasne ovaa pojava i site detali? Molam! :smir:
Sum chul deka lugeto togash se najiskreni i ne lazat, jas mnogu retko zboram vo spienje. Znam/mi kazale za samo nekolku pati, i toa sekad bilo koga sum premnogu umoren! Aj da vidam nekoe iskustvo itd...:vozbud:

Резултат на преоптовареност на потсвеста со некоја работа, резултат на стрес и опседнатост....Сето тоа мора да се рефлектира преку сонот...
Да, сум зборувала но не често

Ajde toa, ama vchera so cimerot si pravev muabet edno pola saat ...koga... toj spiel, jas pak se chudam od kaj tolku se opametil naednash! Cirkuzi! :pos2::pos2:.Deneska nishto ne pamti, e sega mu ja s6misliv jas odma :zlo:
btw! Sekad se ne se pamti shto sve se zborelo? A?:vozbud:

Ти бараше научно мислење...А другарти незнам, носи го на лекар:)

Ти бараше научно мислење...А другарти незнам, носи го на лекар:)
Na lekar ne(golem e, sam neka si ide!)! Ama na YouTube DA! hehehe:pos2::pos2:
Btw, stvarno me zainteresira pojava. Chudna rabota mi e nekako!:smir:

Уплав ме фаќа да спијам во иста соба со било кого баш од тоа. Дека ќе кажам нешто смешно, глупаво или вулгарно. И многу често се будам во полусон мислејќи дека нешто зборам. Многу е страшно тоа зборење во сон
:icon_eek:

Уплав ме фаќа да спијам во иста соба со било кого баш од тоа. Дека ќе кажам нешто смешно, глупаво или вулгарно. И многу често се будам во полусон мислејќи дека нешто зборам. Многу е страшно тоа зборење во сон
:icon_eek:

Па изгледа многу си опседнат и оптоварен:wink:
Мисли дека повеќе никогаш нема да прозбориш во сон, дека се ослободи веќе од тоа, и ќе престанеш со зборување во сонот:wink:
Нареди и го тоа на потсвеста и ќе те послуша

~*~

Зборувам во сон и затоа секогаш заспивам после сите.Се карам во сон, зборувам работи кои не се за зборување, интересно е ... :nema teorija: ... за тие што имаат можност да ме слушнат.

Нажалост, тоа не е нешто што се контролира.:aham:

...но не е ни болест која е потребно да се лечи!
Чудно но и вистинито е сите да сонуваме,да патуваме низ соништата..па и да збориме.Лично јас таков „проблем„ немам,но ќерката често зборува,се смее,ми раскажува.
Не го гледам ко проблем нит нешто кое човек треба да се загрижи повеќе ми доаѓа како гласно размислување(сонување).

Не зборувам во сон скоро никад,туку станувам и одам некаде во сон...само не знам каде и не се секавам дека го правам тоа.
Добро е шо живеам со мајка ми и татко ми,инаку ке се убиев досега.

Еднаш имам одено, мајка ми ме среди и ми раскажуваше после, сум станала и ме прашала Кај одиш ма? а ја сум и рекла По облачиња, ќе одам да пеам :pos:
Oсвен тоа, не.

Еднаш имам одено, мајка ми ме среди и ми раскажуваше после, сум станала и ме прашала Кај одиш ма? а ја сум и рекла По облачиња, ќе одам да пеам :pos:
Oсвен тоа, не.

:hahi::hahi:
Закон

јас како помал почесто сум зборел и сум клоцал по малку. Инаку еднаш имам приметено во сон дека татко ми прашува, а тоа го приметив по тоа што прашањата воопшто не се поклапаа со ситуацијата во сонот.

nikoj do sega go nema reseno problemot so zboruvanje vo son od medicinska gledna tocka. Na primer jas zboruvam vo son i ako nekoj me prasa bilo sto jas se ke mu odgovoram i na toa ne se sekjavam. Zboruvanjeto vo son ima i nasleden faktor zosto i sestra mi zboruva vo son samo poretko

nikoj do sega go nema reseno problemot so zboruvanje vo son od medicinska gledna tocka. Na primer jas zboruvam vo son i ako nekoj me prasa bilo sto jas se ke mu odgovoram i na toa ne se sekjavam. Zboruvanjeto vo son ima i nasleden faktor zosto i sestra mi zboruva vo son samo poretko
Stvarno ova?
Mi izgleda deka jas ke bidam prviot. E sega mene me zanimashe kakov e muabetot so lugeto shto spijat? Ima nekoj shto razbira od psihologija ovde? Zashto nekni od moeto predhodnoobjasneto iskustvo zakluchiv deka: chovekot shto zbori dodeka spie ti odgovara mahinalno, t.e. ona shto mu ostanalo vo mozokot pred da zaspie, e sega mi kazaa deka mozelo da se iskopat mnogu doverlivi informacii od chovek shto spie. I vo seto ova razmisluvanje mi se vrati eden spomen: 'a bre starnie doma go znaele ova, ete zashto koga bev pubertetlija majka mi pred da ide na utro na rabota znaeshe vo son da najde da me prashuva za se' i seshto' ..... Ah!:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom