Зборување во сон

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
toa najcesto se desava koga nesto loso vi se desilo ili koga se sekirate za nesto ama na nikogo ne mu kazuvate.togas doagja momentot u son da kazete sto vi e na dusa,pa sea ako nekoj ve razbere a ne sakate da ve razbere ste go ebale ezot.

веројатно не ми се случило, ама затоа брат ми...

мене не ми се случило(барем не ми спомнале),ама кога ја делев порано собата со брат ми...:pos2:

Сум го забележал ова... Брат ми скоро секоја вечер знае да забега во разговори. Зборува се` и сешто (најчесто од научен аспект - хемичар:pos:)

Cel zivot spijam so nekoj so zbora vo son, taka da sum naviknata. Prvo brat mi od um vadese, nekogas ke se iznasmeev, a nekogas cela prasalnici sum bila so saka da kaze???? arno ama zamina na studii vo stranstvo i kurtuliv... sega partnerot mi zbora vo sonot. za tie so sakaat da slusat poveke so ke kaze "zbroliviot spanko", postavuvajte im prasanja od tipot "kako?, zosto?, sto? aaaa, oti?" i slicno i ke prodolzat da objasnuvaat (ne go preporacuvam zosto toa ne e ubava igra so potsvesta, mozete da kazite nesto so ne treba a toa da se vrezi vo potsvesta), a za onie koi ne sakaat da go slusaat "spankoto" ednostavno recete mu "legni si, spij" i ke prestani da zboruva...... 100% provereno

Да,зборувам во сон, сестра ми ме слуша ама не ме разбира што кажувам. Понекогаш се поткревам и муабет и правам :kesa: и наутро нормално,не се сеќавам :uvo:

Не зборувам во сон или барем никој не ми рекол дека сум му зборувал нешто :)

Не знам дали зборувам во сон зошто сум сама во собата па нема кој да ми каже, ама еднаш татко ми од дневна ме слушнал како сум се карала со некој :kesa: Ама затоа брат ми неколку пати го имам гледано како си мумла во сон, еднаш дури почна да си се смее :smeshko:И секако не се сеќаваше наредното утро... :)

Ми се има еднаш случено да зборам во сон, јес да тоа беше комбинација од месечарење и зборување.
Бев со моите на одмор во Охрид, не знам зашто во сред ноќ ми текнало да станам, да отидам во дневна и да си седнам да гледам филм со моите.:pos:
Некое време бледо ме гледале и на крај ми кажале да одам да легнам и знам дека следното утро се разбудив во нивната соба... добро, барем сум стигнала до кревет и не сум се лупнала во ѕид.:pos: :pos:

Еднаш пред да заспијам зборував по телефон со маж ми, а препрепрепремногу ми се спиеше. Го прекинавме разговорот и јас си заспав и после некое време почнав да си зборам “Мило, можеш да ми го исклучиш мобилниот ти“ ( си го заборавив кај него дома ) и чекам, чекам, чекам... нема одговор и се освестив и сфатив дека муабетот е одамна завршен, а јас само во празно си зборам.:pos:

Одамна, кога делевме соба со сестра ми, бидејќи и беше страв доаѓаше кај мене во кревет. Одеднаш осеќам нагло станување и нормално се расонив да видам што е работата и сестра ми ја слушам почнува да збори за крокодили и да плаче. Јас демек да ја утешам, ама ништо. И после некое време кога заврши со викање- си легна и си продолжи да спие.
Еднаш почна да се кара со некој и на крај си ја мавна главата од даската од креветот и си продолжи да спие.:pos: :pos:

Na lekar ne(golem e, sam neka si ide!)! Ama na YouTube DA! hehehe:pos2::pos2:
Btw, stvarno me zainteresira pojava. Chudna rabota mi e nekako!:smir:

За време на сонот свесниот дел од мозокот се иклучува, а функционира само потсвеста која е искрена и нема филтер, односно го кажува токму она што го мисли.
А и точно е тоа дека се збори во сон кога сме преоптоварени, ама тогаш не разговараме со некој друг (во случајов другар ти со тебе), туку сонуваме многу и често тешки сонови, па тоа што го зборуваме на сонот го кажуваме и на глас.
И сигурно другар ти не е за на лекар. Поздрав!

п.с. Кажи ја адресата на Youtube да го ѕирнеме и да се насмееме малце.:vozbud:

Инаку мене често ми се случува да сонувам нешто страшно и да почнам да вриштам во сон и се будам од сопствениот врисок кој знае да биде многу гласен.

Исто така имам другар кој секоја, ама баш секоја вечер кога ќе си легне раскажува се што му се има случено тој ден. Спие во иста соба со сестра му и сирот се се издава и тоа што треба да се каже и тоа што не треба го кажува. Јас лично го немам слушано.

Ја не ама брат ми ломоти све несврзани и нејасни зборови..Кое смеење паѓа

Мене ми се случува, да знам што зборувам, но не можам да запрам освен ако не ме разбудат :lud:

Мене ми се случува, да знам што зборувам, но не можам да запрам освен ако не ме разбудат :lud:

Истото и на мене ми се случило, последнава година-две не, ама од порано се сеќавам дека така беше :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom