Збогум Б.Ц!

• Креатор на темата Креатор на темата Jakov
  • Време на започнување Време на започнување
BC E GROBAROT NA MAKEDONIJA , EDNOSTAVNO JA ZAKOPA DRZAVATA.I DA DOJDE NA CELO NA SDSM NEMA NEKOJ GOLEM EFECT.IZUMIRAAT STARITE KOMUNISTI.JAS VELAM NEKA SI ODI, NEKA ZEMI JADICA ,I NEKA SI FAKJA RIBI NA SLATINSKO ESERO.:tapp: TOJ COVEK IM UKRADE 20 GODINI OD ZIVOT NA GRAGJANITE NA MAKEDONIJA.

Збогум, пријатен пат, убао да си поминеш и пази не поминувај на црвено! :smir:

За некој шо кажуваат дека Бранко е виновен за овие 17 години независна политика на Македонија, јас ќе кажам дека ДПМНЕ беше на власт од 91-92, 98-02,06-08 = 8 години, а ќе напоменам дека најголеммите арамилоци, кражби, уништување на македонската држава се направија точно од 98 до 2002, кога ДПМНЕ беше на власт со министерот за финансии НИкола Груевски и бугаринот Љубчо за премиер. А за ова денешно време ве увверувам дека за 1 година ќе плукате по се што бугарофилско-вмровско, барем оние кои моментално се заслепени од гнасниот популизам на дпмне.

А за Бранко да кажам нешто...
Јас мислам дека претседателот треба да си поднесе неотповиклива оставка од претседателската функција и да се врати да ја консолидира СДСМ, со цел да ја спаси Македонија од бугарското зло што е можно побрзо!

Dobro nesto sto BC odbiva da se "zrtvuva" za MK.Dosega se nesto se zrtvuvase kutriot.

E sega dali e dobro za nas da se vrati na celo na Sds vo situacija koga Vmro sledniot pat sigurno gubi,ne znam.
Normalno ne sakam da vidam posle Vmro-Sds,a posle NG-BC.
Se zavisi do kaj e proces na propagjanje i na Sds i na Vmro.

Pa edinstveniot sto moze da ni go donese nazad...e GWUJO, jas mislev ke bide sekernata...ova izgleda, glavniot gotvac...so se kapata :)

BC E GROBAROT NA MAKEDONIJA , EDNOSTAVNO JA ZAKOPA DRZAVATA.I DA DOJDE NA CELO NA SDSM NEMA NEKOJ GOLEM EFECT.IZUMIRAAT STARITE KOMUNISTI.JAS VELAM NEKA SI ODI, NEKA ZEMI JADICA ,I NEKA SI FAKJA RIBI NA SLATINSKO ESERO.:tapp: TOJ COVEK IM UKRADE 20 GODINI OD ZIVOT NA GRAGJANITE NA MAKEDONIJA.

EPTEN TOCNO ...,a 20 godini e KAKO DOZIVOTNA ??? Cel narod na dozivotna ,so izvesnost na prodolzuvanje...neodredeno...

Treba navistina , posle sudenje ALA Nurnberg....da se ubijat.....najprigladno so secenje glava na trupec.......
...da unistis ekonomski eden narod i da ja zbrises negovata drzava e sepak MEGA ZLOCIN !!!!
Koj tova ke da go napravi ?????? Samoutepanstva ne e realno da se ocekuvaat...:)

Секој е невин додека не се докаже спротивното ,нели !?

А оваа влада има се на своја страна за да докаже дека некој во овој случај БЦ напраил тежок криминал...се спомнуваше све и сфашта претходно ,па бар за нешто да му најдеа ,едно нешто ,ситница ..!!
Прашањето е зошто тоа оваа влада не го направи ????:toe:

Баш мислам дека заради тоа БЦ е идол на сите СДСовци. На сите им најдоа по нешто, и на Рада и на Бучко, само тој остана чист како солза. Сите знаат што правел но никој не може да докаже ништо, ццццц....
Баш заради тоа е транзиционен херој на сите кои сакаат да спечалат пари на грбот на народот.

А јас најмногу му се лутам на БЦ зошто не го затвори Љубчо, а и на Љубчо кој во '98 не го затвори БЦ, или пак двајцата се невини !?!?!

За Бранко неможат да кажат нешто. Ќе ги стутка.

I dase kandidira i da nese kandidira isto muse faka.Toj e veke porazen i so samata kandidatura,dokolku se kandidira toj sigurno ke izgubi i toa so ogromna razlika od bilo koj kandidat od sprotivnata partija.Pa taka da B.C veka znae deka e porazen i najverojatno deka posle zavrsuvanjeto na negoviot mandat kese obide da napravi nesto od veke propadnatata SDSM.No kako se mene mise cini deka toa ke bide nevozmozna misija:)Nemie jasno samo edno,zosto voopsto se se kandidirase za pretsedatel na poslednite vondredni izbori,koga toj vece bese premier vo toj moment,a i site znaeme deka site bitni raboti vo drzavava gi vrsi premierot a ne predsedatelot,neli?Taka da so samoto negovo kandidiranje za predsedatel i negoviot izbor znacese izbegnuvanje na ogovornostite vo tie znacajni momenti za nasata drzava.

Така случајно листајќи ги настаните кои се случија овие денови дојдов до две контрадикторни изјави дадени од една иста личност. Што му е на човеков?

http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=4E0112012E5FDF4F9E91635C4360AF8C&arc=1

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=5FEE014189DDF84AAF5B1A3F7BF9DE0D

Дали е случано за два дена да дава вака различни изјави мене неможе да ми биде јасно? Или поново некоја фора е у рукав?

Еднаш да викаш дали ќе се кандидираш за таква функција дека е рано и нека остане тајна, а за еден ден потоа да одлучиш дека нема да се кандидираш. Па не е ова дилема у стилу дали ќе купам мастики Орбит профешнл или Ервејс, па у заден момент да се одлучиш за Ервејс, човече...ова е дилема дали ќе се кандидираш за претседател на една држава. И као ваква одлука за вакво место ја донел у изминатите два дена? Не верувам...поготово од вакви луѓе.

И никој ли не примети од ,,нашиве новинари,, дека човеков даде две различни изјави за исто прашање во два дена?

Така случајно листајќи ги настаните кои се случија овие денови дојдов до две контрадикторни изјави дадени од една иста личност. Што му е на човеков?

http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=4E0112012E5FDF4F9E91635C4360AF8C&arc=1

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=5FEE014189DDF84AAF5B1A3F7BF9DE0D

Дали е случано за два дена да дава вака различни изјави мене неможе да ми биде јасно? Или поново некоја фора е у рукав?

Еднаш да викаш дали ќе се кандидираш за таква функција дека е рано и нека остане тајна, а за еден ден потоа да одлучиш дека нема да се кандидираш. Па не е ова дилема у стилу дали ќе купам мастики Орбит профешнл или Ервејс, па у заден момент да се одлучиш за Ервејс, човече...ова е дилема дали ќе се кандидираш за претседател на една држава. И као ваква одлука за вакво место ја донел у изминатите два дена? Не верувам...поготово од вакви луѓе.

И никој ли не примети од ,,нашиве новинари,, дека човеков даде две различни изјави за исто прашање во два дена?

Дај цитирај ги тие две изјави, една по друга...за да не го читаме цел текст.

До толку можеш да прочиташ, ништо не ти е.

Koj tova ke da go napravi ?????? Samoutepanstva ne e realno da se ocekuvaat...:)

Јас ќе си дојдам бе, што се секираш. Ќе летаат глави после. Диктатура до јаја. Се кое има врска со сдс, ќе си го попие ненормално. До трето колено.

Treba da se zapameti tocniot moment koga B.C. ke si otide od makedonskata politika zatoa sto toa ke bide moment koga ke zavrsi tranzicijata vo R.Makedonija , a toj ke si go dobie zasluzenoto mesto na istoriskoto buniste. No bidejki ke se vrati vo sdsm toa ke bide dvojna dobivka za Makedonija zatoa sto negoviot stil na "reformiranje" odnapred znaeme kako zavrsuva. Se slozuvam deka e potrebna jaka opozicija , no ako sdsm ne moze da rascisti so svoeto tranzicisko minato takva sudbina i zasluzuva.

Конечно,ја предлагам денот кога ке се откаже да се прогласи за државен празник

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom