Збогум Б.Ц!

• Креатор на темата Креатор на темата Jakov
  • Време на започнување Време на започнување
Морам да му одговорам на Б.Ц., преку тактовото ми е од неговите демагогии.

Б.Ц.,
Годел, Газела, Охис, Стаклара, зарем не беше тоа суштината, основата за убава иднина на овој народ ?
Што стана со нив ?
Грабеж, нели.
Дали имаме со име и презиме осудени.
Нема !
Како ќе одиме напред ако тие луѓе кои го доведоа овој народ во сиромаштија од најсуров вид ги гледаме како важни јавни личности, како успешни менаџери, како советници по разни прашања, како експерти ?
Како бе Бране ?
Каде е дрогата од депото на МВР ?
Колкав е шверцот за време ембаргото на Србија ?
Колкав е шверцот со цигари ?
Тоа е суштинското што Македонија ја става во делот на криминални држави.
Ти Бранко Црвенковски си главата на октоподот на тој систем и тебе треба да ти се суди а не да ти дозволат да си заминеш во пензија или на било кое друго место.
Не збогум, на суд.
Se e ova POTPOLNO TOCNO...,no STETATA E NEPOPRAVLIVA, ostanuva mozebi nekoja satisfakcija za UNISTENITE , no veke nivnite potomci POJMA NEMAAT ZA STO ZBORUVAME. Toa e ona uste od pusto tursko: ebaniot eban tepaniot tepan....
Tragedija e sto ja unistija nepovtorlivata sansa da se vospostavi MAKEDONSKA DRZAVA na ZDRAVI EKONOMSKI OSNOVI i DEFINITIVNO"HOMOLOGIRA" MAKEDONSKIOT NAROD... za toa treba KAZNA , no nazalost NEMA KOJ DA JA DOSUDI I SPROVEDE...., a kako mi se gleda..NEMA NI DA IMA... zosto sepak potpolno sum siguren deka nema slucajni-slucki.....:)
Љубе Бошковски ми стои како најсериозен кандидат за ова место. Ја има подршката од народот, ке дејстува храбро, тоа е битно.:salut:

Ljube,ako e pameten ..kako sto verojatno ne e ..ke si se vrati na maslinkite, slatkarstvoto, pa i na se ona sto go praktikuval so godini pred da stane toa sto ne trebase.......i da si go izivee zivotot daden od Boga...raatt...
se drugo ke bide prvo nova zaebancija za Makedoncite, a za nego noknja mora.....
...,no bidejki sekoja rabota koja moze da trgne na loso,obicno toa i go pravi i ovaa ke trgne , a po obicaj..: po najlosiot mozen redosled... :)

Две прашања ми се наметнуваат,

- дали Љубе Б. може/смее да се занимава со политика повторно?
Да не постојат некои услови од Хаг со кој се ограничува неговото функционирање.

Zosto da ne ? Toj e sloboden covek, ne e osuduvan, spored ustavot smee.. Uste povekje, ako mu gi analiziras govorite sto gi drzese na aerodrom i na binata u centar, ke zamelezis nekolku klucni zborovi koi najcesto se upotrebuvaat vo kampanjite za pretsedatel: Site narodi... Gi sakam... Pomiruvanje... Idnina.. Makedonija... Plus: Ahmeti vo Vlada - Boskovski Predsedatel - duhovite se mirni !

Zosto da ne ? Toj e sloboden covek, ne e osuduvan, spored ustavot smee..

Мислев да не постои ограничување од Хаг, на пример како услов да не биде политички активен барем во наредниве 2-3 години.

Мислам дека се спомна нешто во врска со ова после ослободувањето.

Го почитувам Љубе, ама не е он за прецедник, бре луѓе :smir:

А Бране??? Па и пред претходните претседателски нели викаше дека нема да се кандидира, па еве го 4 (?) години кај дреме у тоа фотелјата.

Да се врати у СДС(БЈР)М за да го опраи? Ако сака од СДС ни С да не остане, нека се врати слободно.

На Македонија и’ треба и опозиција, затоа нека се повлече некаде и нека моли Бога да не му најдат докази, па да дреме таму кај што му е местото - Идризово, Шутка....

Zosto da ne ? Toj e sloboden covek, ne e osuduvan, spored ustavot smee.. Uste povekje, ako mu gi analiziras govorite sto gi drzese na aerodrom i na binata u centar, ke zamelezis nekolku klucni zborovi koi najcesto se upotrebuvaat vo kampanjite za pretsedatel: Site narodi... Gi sakam... Pomiruvanje... Idnina.. Makedonija... Plus: Ahmeti vo Vlada - Boskovski Predsedatel - duhovite se mirni !

Da go kazese ova 1992-93-94????? NA MASKO MAGARE KE TE KACEA,vo katran i perja, svrten nakaj OPASKATA :)

sto ti znaci efikasno prenje na nacionalna svest....more voopsto PERENJE NA MOZOK ,masovno na cel eden narod... :)

Мислев да не постои ограничување од Хаг, на пример како услов да не биде политички активен барем во наредниве 2-3 години.

Мислам дека се спомна нешто во врска со ова после ослободувањето.
Какви ограничувања бе? :)

Хаг го прогласи за слободен и невин. Тоа е пресудата.
Нема ништо дополнително во неа. Исто како да не бил.

Како и да е, некако не ми е веројатно дека ќе се кандидира. Бар не овие избори.

Б.Ц е манга, паметен и одличен политичар. Штета што лошо започна и направи многу срања.
Да работеше бар малку за народот, односно да го работеше она за кое е избран (без разлика дали е премиер или претседател), ќе беше доста успешен.

Ако одлучи да ја вади сдс од гомна, тогаш на вмро ќе им се смрзнат гомната...на крај сите се гомна.-лудило

.

Не е исто, затоа што педофилите со самиот факт дека искажуваат пресуда, исто така можат да го обврзат со услов обвинетиот.

Се спомна нешто за ова на денот на судењето, меѓутоа не сум запознаен како делува хашкото право и дали сепак Љубе со пресудата е обврзан да биде политички неактивен во наредниот период.

Не е исто, затоа што педофилите со самиот факт дека искажуваат пресуда, исто така можат да го обврзат со услов обвинетиот.

Се спомна нешто за ова на денот на судењето, меѓутоа не сум запознаен како делува хашкото право и дали сепак Љубе со пресудата е обврзан да биде политички неактивен во наредниот период.
Тоа би било крајно глупаво од нивна страна доколку има таква работа, човекот е прогласен за невин по сите точки и нема што повеќе да се коментира :smir:

Тоа би било крајно глупаво од нивна страна доколку има таква работа, човекот е прогласен за невин по сите точки и нема што повеќе да се коментира :smir:

Па мене ништо не би ме зачудило од нивното “право“, исто така што лежел 3,5 години во затвор и никому ништо, нема отштета.

Тоа е политички суд, носи политички одлуки, ако не им одговара Љубе да се врати во политиката пред се поради поддршката која ја стекнал кај народот, ништо чудно да извадат некоја регулатива/член која на секој што бил суден од Хашкиот суд, без разлика на пресудата, да биде обврзан да НЕ СМЕЕ да делува политички во некој иден период.

Па мене ништо не би ме зачудило од нивното “право“, исто така што лежел 3,5 години во затвор и никому ништо, нема отштета.

Тоа е политички суд, носи политички одлуки, ако не им одговара Љубе да се врати во политиката пред се поради поддршката која ја стекнал кај народот, ништо чудно да извадат некоја регулатива/член која на секој што бил суден од Хашкиот суд, без разлика на пресудата, да биде обврзан да НЕ СМЕЕ да делува политички во некој иден период.
Епа тогаш чисто политички (дебатно) :pos: нека се носат **** да се надеваме дека немаат таква регулатива или акт.

Bratu, во правото постои презумција на невиност, значи никој не е виновен додека со првостепена судска одлука не се докаже спротивното, значи со пресудата од Хаг, Љубе Бошковски не е криминалец и е нормален граѓанин на Република Македонија како и ти и јас и сите останати... но се наметнува фактот дека тој беше во Хаг околу 4 години а Уставот на Република Македонија налага:

- Кандидатот за председател да е постар од 40 години (исполнет услов)
- Кандидато за председател МОРА да престојувал на територијата на РМ 10 години во последните 15 години.... (незнам дали го исполнува овој услов)

БЦ... веќе видено... ак сварно го снема од политичката сцена ќе го напрај првото единствено добро нешто за Македонија.

Б.Ц?Одличен политичар..Ама на својот џеб..И на тие околу него..А општо за народов не...Да сакаше можеше да биди најуспешен,зошто народов ептен го почитуваше, ама тој ја изигра неговата доверба, и мислам дека тој е најголемиот виновник за срањето во кое е западнат СДСМ..Шеќеринска, Бучко и Хари се само негови пиончиња...Тој секогаш ги држи конците во СДСМ!

Како и да е, некако не ми е веројатно дека ќе се кандидира. Бар не овие избори.

Б.Ц е манга, паметен и одличен политичар. Штета што лошо започна и направи многу срања.
Да работеше бар малку за народот, односно да го работеше она за кое е избран (без разлика дали е премиер или претседател), ќе беше доста успешен.

Не би требало да има никави пречки судењето во Хаг, но мислам дека ако се кандидира за претседател не треба ниту судска постапка против него да се води воопшто. Е сега има еден мал проблем, ослободителната пресуда сеуште не е правосилна. Доколку хашкото обвинителство ја обжали пресудата (ослободителната), пак ќе се води процес кој пак би можел да го опфати токму тој период на претседателски избори.

Да не се повторувам со претходниот пост од Ејсид на оваа тема само уште би додал дека од тие причини Бранко и Фрчко ми се најомразените политичари значи се одлични,харизматични, интелегентни родени политичари ама не е се до тоа.....................иако никој не може да го наговести следниов Бранков чекор јас ќе си дадам мое мислење значи тој сега со оваа изјава хипотетички се дистанцира од сите важни одлуки што треба да ги донесе државата значи му останува на Грујо сам да го промени името или да му се додаде некоја референца не е битно ние водиме преговори за промена и само на слепец треба да не му е јасно дека мора да одстапиме од првобидниот предлог затоа и се преговори ама пошто во нашава државичка има многу слепци ,а на Бранко едноокиот му е тренер ќе ја изигра онаа очајна карта национализам и на веќе вообичаената економија, значи да очекуваме за најскоро време дека Бранко ќе биде најголем противник за промена на името

Значи ова е мое гледиште не мора да значи дека драмата ќе биде ваква

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom