Заушки

=|====>--- Ова е вакцина против заушки , прати ја на 10 души и нема да фатиш заушки :nesum::pos:
Премногу фама се крева, ама и премалку се загрижени од министерство за здравство .

Ја си поминав заушките сеа кур ме боле за натаму секако не се факаат пак :) така да можам да се лапам со згодни женски шо имаат заушки и да им го збрцам еднаш.

Ја си поминав заушките сеа кур ме боле за натаму секако не се факаат пак :) така да можам да се лапам со згодни женски шо имаат заушки и да им го збрцам еднаш.

Леле браво секоја чест.Тебе толку ти треба еднаш да ги збрцаш.

A што ако на пример се во право, болеста измутирала?

Или па уствари лапај се со која ти текне, мононуклеоза можеш да фатиш, тоа е бетер од заушки. Ќе отечеш како жаба во жлездите.

Инаку вака, сакам да ве прашам нешто. Сестра ми прележа заушки пред месец дена, а јас цело време бев со неа и не фатив. Значи, има околу 35 дена откако таа била во контакт со заболен а кај мене се` уште нема никакви симптоми. Дали има некакви шанси по 35 дена мене да ме фатат ова заушкиве?

почнаа да се јавуваат за ревакцинирање... сега им текна
кај машките биле опасни заушките, можеле да останат неплодни
that's not so bad...

Не сум прележан но кај нас во болницата постои голем ризик да фатам :( ваљда имам добар одбранбен механизам штом не ме фати отпорен сум на туѓи страни тела хехехе мој колега има 50 години па го фати кутриот :nesvest: се плашам ама полека стивнува чумата наречена Заушка :salut:

Откако на заболен ќе му спаднат отоците, уште колку дена вирусот е се уште во него?Денес дојде едно дете на училиште од мојот клас што беше болно од заушки, па прашувам во случај да не го има уште вирусот и да не зарази и нас.

Откако на заболен ќе му спаднат отоците, уште колку дена вирусот е се уште во него?Денес дојде едно дете на училиште од мојот клас што беше болно од заушки, па прашувам во случај да не го има уште вирусот и да не зарази и нас.

После инкубациониот период болеста се форсира во телото , а не надвор од него , така да ептен се минимални шансите после прележување на заушки да ги префатите од таа особа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom