Заушки

Амм .. антивирусот ме држи.. изгледа уште немам заушки.. а и викаат дека во гостивар никој нема..

Вчера на едно девојче од мојот клас му велеа дека има заушки, бидејќи незнам што и биле црвени ушите, а сега гледам ставила на МСН топик: Неее ќе ме носат во државна болница. :S

Бидејќи јас вчера бев во допир со тоа девојче, а имам примено две вакцини против заушки, колку се шансите и јас да заболам? (претпоставувам дека тоа има добиено, ама без разлика)

Ќе си видиш за 3 недели дали имаш заушки.Ама ако си ги примил вакцините тешко да заболиш.

Јас пред точно 18-19 дене бев во контакт со заболен.До сега нема ништо.Дали има уште шанси да заболам?

Добро јас ги иам примено двете вакцини. Не сум имал контакт со заболен. Дури носам и маска у школо :) (не само јас сите носиме) И сеа 2 дена ме боли глава. Ама нит уши нит иам намален апетит нит сум истоштен нит грозници температури ништо. Дали само главоболката може да биде симптом? Повторувам од вчера вечер ме боли :toe:

Едит: Си пијам Ц витаминче од 1000ка секој ден :)

Ќе си видиш за 3 недели дали имаш заушки.Ама ако си ги примил вакцините тешко да заболиш.

Јас пред точно 18-19 дене бев во контакт со заболен.До сега нема ништо.Дали има уште шанси да заболам?

Тие што имаат примено вакцина и како мали или сега не можат да заболат-потврдено.

јас сум си вакцинирана :wink: фала богу што немам никакви грижи за тоа

Тие што имаат примено вакцина и како мали или сега не можат да заболат-потврдено.
Грешиш ако мислиш така..Двајца мои другари имаат по 2 вакцини но еве за жал двата заболеа од заушки!! Не мора да значи дека нема шанси да заболи дете од заушки ако ги имам примено двете вакцини!!

Ја појдов на доктор денеска и и викам на докторката извинете докторке дојден сум за вакцина против заушки..Таа ми вика дај книшката да проверам нешто и проверува и вика ти си чист кај нас имаш примано две вакцини така да да си жив и здрав ако не те фатат....

До 25 дена е, макар шо досега ако нема ништо, тешко дека во нареднава недела би се појавило.

Junkie;2179425[B напиша:
]Тие што имаат примено вакцина [/B]и како мали или сега не можат да заболат-потврдено.
Не е баш така, ако си ги примил двете вакцини па можиш да заболиш, само нема да биди многу изразено, без високи температури, без многу главоболки.

Јас имам другар што има примено 2 вакцини против заушки ама сепак пред нова година го фати вирусот:toe:

Такада ништо не се знае опасно е

Заушки можат да се добијат независно од примените вакцини, под влијание на имунолошкиот систем. Затоа гутајте витамини и не берете гајле. И не паничете, цел клас ми се хипохондрици, мислат дека со шал на уста ќе се спаселе од заушки. Се пренесува секако, значи и да кивнал некој на тастатурата на која ќе дојдете вие втора смена, има шанси да заболите, односно заболиме. Сакам да кажам дека имунитетот треба да си го набилдаме. Сполај ви.

Ако пијам антибиотици смеам вакцина да примам?

јас од утре официално не одам нашколо ко не им текина на властиве да повлечат потег.
тибам... ќе испоумреме во 21 век.... цц цц

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom