Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вчера на едно девојче од мојот клас му велеа дека има заушки, бидејќи незнам што и биле црвени ушите, а сега гледам ставила на МСН топик: Неее ќе ме носат во државна болница. :S
Бидејќи јас вчера бев во допир со тоа девојче, а имам примено две вакцини против заушки, колку се шансите и јас да заболам? (претпоставувам дека тоа има добиено, ама без разлика)
Ќе си видиш за 3 недели дали имаш заушки.Ама ако си ги примил вакцините тешко да заболиш.
Јас пред точно 18-19 дене бев во контакт со заболен.До сега нема ништо.Дали има уште шанси да заболам?
Грешиш ако мислиш така..Двајца мои другари имаат по 2 вакцини но еве за жал двата заболеа од заушки!! Не мора да значи дека нема шанси да заболи дете од заушки ако ги имам примено двете вакцини!!Тие што имаат примено вакцина и како мали или сега не можат да заболат-потврдено.
До 25 дена е, макар шо досега ако нема ништо, тешко дека во нареднава недела би се појавило.Јас пред точно 18-19 дене бев во контакт со заболен.До сега нема ништо.Дали има уште шанси да заболам?
Не е баш така, ако си ги примил двете вакцини па можиш да заболиш, само нема да биди многу изразено, без високи температури, без многу главоболки.Junkie;2179425[B напиша:]Тие што имаат примено вакцина [/B]и како мали или сега не можат да заболат-потврдено.
prati go ova na 10 kontakti i nemada fatis zauski))