Zastava 101, Zastava 128 или Zastava Yugo?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
yugo.jpg

TpH_Bo_OkO напиша:

Сетете го типот внатре што вози...

Поракава

„Бидете 50 годишен дртло во 101-ец и вака младите девојки ќе ги фрлаат ѓакичките по вас...“

Ова ме асоцира на онај спотот со за перики ...типот 50 годишен во Viper...и во позадина I am to sexy и ќе му летни периката :)

Единствено возило кое според мене личи малку од малку на посовремено нешто, а за жал не е ставено како опција за избор од страна на авторот на темава е YUGO-Florida 1,4 и 1,3 EFI. Јас би се одлучил за верзијата 1,4 која носи мотор од популарниот FIAT Tipo 1,4 и која досега се има покажано како одлично возило доколку ги занемариме лошиот финиш во обработката и антикорозивната заштита која впрочем е и главна одлика на сите возила произведени во Крагуевац.

Mandrak напиша:
за жал не е ставено како опција за избор од страна на авторот на темава

Намерно ги поставив овие возила оти ако не земам нешто друго се думам меѓу овие...кога ќе го продаам Голфот. Имам некои планови, а овие се совршени возила за почеток...

Инаку за инфо... FIAT никогаш не го прифати 101 како лиценциран FIAT продукт, не го дозволија, а Застава сепак го произведува! :)

101 е никогаш нереализирана од ФИАТ комбилимузина на база 128. Инаку, како таква, постоела како нацрт...

Југо е закон!

Југо

И уште еднаш ЈУГО!

Attachments

• yugo8.JPG
    yugo8.JPG
    34,3 KB · Прегледи: 32
  • yugo01.jpg
    yugo01.jpg
    66,4 KB · Прегледи: 31
  • yugo02.jpg
    yugo02.jpg
    49,9 KB · Прегледи: 34
  • yugo cabrio IV.jpg
    yugo cabrio IV.jpg
    30,7 KB · Прегледи: 55
  • jugo15.jpg
    jugo15.jpg
    28,7 KB · Прегледи: 55
  • jugo25.jpg
    jugo25.jpg
    22,7 KB · Прегледи: 52
Нема само мотор позади...има и напред... :)

Овие 128 веќе и ги нема. Одамна не сум видел такво нешто во да речеме нормална состојба.

Само југо и ништо друго.. и тоа од новите... плус кабрио.. црвено со црвеноцрн ентериер :) закоооооооооонннннннннн

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom