Зашто пиете алкохол кога ви штети?

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Офчар напиша:
Што на ум тоа и на друм.

Ти СтенмарК зашо пиеш коњак?!

Ми скисна од Водка одамна... од лани летото до после Нова Година пиев само Мартини, сега коњак и пиво.... што знам онака - почна да ми се сфиѓа, али ретко го пијам чист. Најчесто ставам и еден прст кока-кола

Jas, za razlika od mnogu tipovi i tipki na moja vozrast, pijam zatoa sto sakam da pivnam a ne za da se pravam fraer/ka. Jas pijam samo koga mi se pie, i sekogas vnimavam da ne preteram zatoa sto mene ne mi e celta da se napravam kamen, tuku da si ja zadovolam potrebata. Nikogas vo zivotot ne sum bil pijan i ne znam kakvo e toa cuvstvo, no i ne me mnogu interesira. Ima lugje na moja vozrast sto pijat za da go privlecat vnimanieto na okolinata, sto za mene e teska glupost i takvite postapki apsolutno ne gi opravduvam.

SpAcE_c0wb0y напиша:
Jas, za razlika od mnogu tipovi i tipki na moja vozrast, pijam zatoa sto sakam da pivnam a ne za da se pravam fraer/ka. Jas pijam samo koga mi se pie, i sekogas vnimavam da ne preteram zatoa sto mene ne mi e celta da se napravam kamen, tuku da si ja zadovolam potrebata. Nikogas vo zivotot ne sum bil pijan i ne znam kakvo e toa cuvstvo, no i ne me mnogu interesira. Ima lugje na moja vozrast sto pijat za da go privlecat vnimanieto na okolinata, sto za mene e teska glupost i takvite postapki apsolutno ne gi opravduvam.
У право си.......
И јас имам некое слично мислење ко тебе....
Само што јас кога пијам сакам да се земјосувам.......

Не пијам од тага, ниту пијам за да ме гледаат другите и за да бидам во центарот на вниманието.

Офчар, ти ги опиша копиљаците што пијат во парк. Даркмените што „вртат“ бамбус и пиво (литар кома пет) од шише.

Јас пијам пивце од мерак, зошто ми е убаво. Затоа што ми „иде“ со скара, со кикирики и со чипс! Затоа што го крева расположението и освежува во лето. Затоа што знам да пијам и не сум глуп со секое пиење да се опивам.

Acid напиша:
Офчар, ти ги опиша копиљаците што пијат во парк. Даркмените што „вртат“ бамбус и пиво (литар кома пет) од шише.

Даркмените не се праат фраери со тоа колку испиле. Сум се дружел со нив и знам дека не им е цел да се испуваат..

Зборам за дотерани фаци, коњак, коктел и виски шема по кафичи :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

После сите српски песни сакаш нејќиш ќе пропиеш :lol:
Штетен е алкохолот ама сите го пиеме, особено сега летово :x

ohriganka напиша:
После сите српски песни сакаш нејќиш ќе пропиеш :lol:
Штетен е алкохолот ама сите го пиеме, особено сега летово :x

За вакви фаци зборам..

Не слушам српски песни кога пијам... Поточно - ич не слушам српски песни!

@Офчар

Што им е целта тогаш со буренцата ефтини вина и приватњачки сок (19 денари 2 л.) ако не пијат за да се опијат? Сигурно не пијат од мерак...
Пијат ѓубре и пијат за да бидат „центар пажње“.

Офчар напиша:
Зборам за дотерани фаци, коњак, коктел и виски шема по кафичи :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Е тоа го оправдувам! Седиш во кафич/бар. Нормално е да си цугнеш коњаче или две и да испушиш едно цигарче.
Тоа е намената на таквите места.

Не ми е јасно како тоа предизвикува поголем гнев кај тебе, од пијаните дечишта во темниците во парк?

Офчар напиша:
Acid напиша:

Даркмените не се праат фраери со тоа колку испиле. Сум се дружел со нив и знам дека не им е цел да се испуваат..

Па боље е да пијат една чаша коњак и да се пуваат дека пијат, отколку да пијат по литро вино и да не се пуваат.
Фраерите пијат за да се “загреат“ малце и да се опуштат, а даркмените за да се опијанат. Сум се дружел и сеуште се дружам со нив и знам како идат тие работи 8)

Acid напиша:
Е тоа го оправдувам! Седиш во кафич/бар. Нормално е да си цугнеш коњаче или две и да испушиш едно цигарче.
Тоа е намената на таквите места.

Не ми е јасно како тоа предизвикува поголем гнев кај тебе, од пијаните дечишта во темниците во парк?

У исти кош ги ставам. Дечињата се пример за неиз=ивеаност, а и по кафичиве има фаци со иста природа.
Не зборам за цуцкање коњаче.. зборам за „леле, сум испил пет коњака“, „леле еј се начукав“.. „ќе возам пијан не ебам жива сила“.. „ја само коњак пијам“.. „не ме фаќа мене од литро коњак“.. „лееј види го не пие алкохол, пичкa“ и сл.. или преку процесот на мењавање автобус, доаѓање у кафич, седење на шанк, порачување виски по секоја цена, лигавење чашчето два саати, и упатување љут поглед на сите страни.. и на крај шетање со пијачката у рака и драпање за муда..

И општо кажано - шемаџии suck. :D

Да се дополнам - пиење алкохол по секоја цена за да се биде виден со истиот во рака. Тоа како што ме нервира.. уфф..

ja ne piev 9 godini ni kapka alkohol ni cigara....no sega taka malce od vreme na vreme.......no problemot na alkoholot e deka e globaliziran i segde ke go sretnes i sekoj ti nudi....... :evil:

Изгледа збориме за истиот тип на луѓе, само со различна материјална состојба.

Поентата е тоа што јас си пијам дома ( со јадење, со скара, со кикирики, после фудбал на клупи у маало со чипс ) и во кафич. Се знае дека во кафич се пие, впрочем за тоа е наменет. Нормално е да има пијани, нафурани etc...

Во парк треба да се шетаат мали деца, треба да се одмараат стари луѓе, треба да се носат кучиња на мочање, треба да се возат ролерки и велосипеди... Во парк не смее да се собира малолетна маса која пие ефтино вино во темниците и го труе паркот со пластика.

Поентата е дека за се има место.

А...
„леле, сум испил пет коњака“, „леле еј се начукав“.. „ќе возам пијан не "онадам" жива сила“.. „ја само коњак пијам“.. „не ме фаќа мене од литро коњак“.. „лееј види го не пие алкохол, пичкa“ и сл..
...иако е добро (и типично блогерски) напишано, може да го чуеш само од пијаните копиљаци во парк - не во кафич.

Нали? :wink:

Офчар напиша:
Зборам за дотерани фаци, коњак, коктел и виски шема по кафичи
Што имаш бе ти против дотераните фаци кои пијат коњак, шток и виски? М?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom