Зарем сме толку различни?

• Креатор на темата Креатор на темата Chapstick
  • Време на започнување Време на започнување
Јасно е тоа. Како непишано правило е. Мажот е магарето. Т.е човекот шо рмбачи. Жената е домаќинката.
Највеке ме нервира кај повеќето жени што се вработени, ја прават нивната работа ко да е најтешка на светот. Мажот работел во рудник, женава у продавница, доаѓа мажот дома си ќути јаде легнува да спие, женава мрчи уморна била. Е ај сеа.

зошто сме толку различни...
едноставно бидејќи сме два различни пола- машко и женско
е сега јас тука малце ќе го бранам женскиот пол. зошто? бидејќи сме мнору подискриминирани од машкиот.
не е фер , ако девојче иде со повеќе машки е курва, а машкото е најголеми фраер у маало.
женското не смее да ја работи оваа работа машка е, а машкоите можат.
женското може да иде на работа и после кога ќе се врати да биде домаќинка и па да работи дома, а машките си идат од работа и одма да легнат.
жнските примерно е да си идат порано дома, а машките ги личи у пет сабајле.
жената треба да си ги гледа маките со менструација секој месец, бремена да носи бебе 9 месеци, а машките газот не ги боли...
е стварно не е фер:nenene::nenene::nenene::nenene:

Мажите им е обврска во војна да војуваат а жените не.
Мажите немаат предност кога се чека во ред за нешто.
Мажите си го бричат лицето секој ден а жените не.
Мажот коа ке се возбуди во јавност мора да си го крие додека кај жените не се приметува.

И така до безкрај...

еднаквост нема и нема ни да има
тоа е многу јасно и може само да се залажуваме со еднаквост оти на женските сега им дозволиле да гласаат и да одат на работа.
Секогаш ке има поделба и за социјални навики и за обврски за се....
Сега не дека на мажите им е се песна ама сепак барем во нашето општество жените се обесправени ако веќе гледаме од тој аспект.
па не си ласкајте бе луѓе на балканот живееме и ако не си обесправена од твоите најблиски сепак ке се најде некоја будала што ќе те потцени поради полот и што е најиронично баш од таа будала ќе ти зависи нешто.

зошто сме толку различни...
едноставно бидејќи сме два различни пола- машко и женско
е сега јас тука малце ќе го бранам женскиот пол. зошто? бидејќи сме мнору подискриминирани од машкиот.
не е фер , ако девојче иде со повеќе машки е курва, а машкото е најголеми фраер у маало.
женското не смее да ја работи оваа работа машка е, а машкоите можат.
женското може да иде на работа и после кога ќе се врати да биде домаќинка и па да работи дома, а машките си идат од работа и одма да легнат.
жнските примерно е да си идат порано дома, а машките ги личи у пет сабајле.
жената треба да си ги гледа маките со менструација секој месец, бремена да носи бебе 9 месеци, а машките газот не ги боли...
е стварно не е фер:nenene::nenene::nenene::nenene:

Машкото не смее да носи фустан, женско е.
Машките треба да се изнамачат дур да дојдат до вас, женски сте, глумите тешки етц етц.
Машкото коа ке дојде од работа ако се сјебало нешто дома треба да го поправи.
Машкото треба да слуша муабети по телефон, т.е да изиграва упатство за употреба на повекето апарати дома што не се поврзани со кујна.
Женските си доаѓаат порано дома пошо така им е наредено од родителите, тоа е до родителите.
Коа треба да се направи нешто по дома, флање ѓубре, продавници, ШОПИНГ, машките го кркаат иако немораат.
Има миљарда примери.

еднаквост нема и нема ни да има
тоа е многу јасно и може само да се залажуваме со еднаквост оти на женските сега им дозволиле да гласаат и да одат на работа.
Секогаш ке има поделба и за социјални навики и за обврски за се....

Па многу јасно.
Ај земи едно просечно машко, и едно просечно женско, дај им чекан и штемајз да штемуваат ѕид, кој повеке ке искрши.
Тоа е работата, самиот пол прави голема разлика.

Мажите им е обврска во војна да војуваат а жените не.
Мажите немаат предност кога се чека во ред за нешто.
Мажите си го бричат лицето секој ден а жените не.
Мажот коа ке се возбуди во јавност мора да си го крие додека кај жените не се приметува.

И така до безкрај...

Мажот има предност само за влегување во лифт, за жената да се чуствува посигурно.

Едит:

Не ја уништувајте темата сеа..да не набројуваме без врска пример..Ја спомнав само да кажам дека мажот од работа не му држи гзот да цмиздри и легнува да спие, а жената мрчи муда по комшии а сите знаеме дека има само една обврска, да биде домаќинка, се друго е нејзин избор. Ако избрала И да работи настрана од дома, тогаш обврска е и да ќути.

Машкото не смее да носи фустан, женско е.
Машките треба да се изнамачат дур да дојдат до вас, женски сте, глумите тешки етц етц.
Машкото коа ке дојде од работа ако се сјебало нешто дома треба да го поправи.
Машкото треба да слуша муабети по телефон, т.е да изиграва упатство за употреба на повекето апарати дома што не се поврзани со кујна.
Женските си доаѓаат порано дома пошо така им е наредено од родителите, тоа е до родителите.
Коа треба да се направи нешто по дома, флање ѓубре, продавници, ШОПИНГ, машките го кркаат иако немораат.
Има миљарда примери.

да има примери милион и затоа ако почнев да пишувам ќе немаше крај, но сепак ќе дојдеме до еден заклучок едни без други не можеме иако ние женските сме многу подискриминирани.
ај се надевам дека ќе се смени нешто кога ќе имаме женско премиер или претседател:pipi:

да има примери милион и затоа ако почнев да пишувам ќе немаше крај, но сепак ќе дојдеме до еден заклучок едни без други не можеме иако ние женските сме многу подискриминирани.
ај се надевам дека ќе се смени нешто кога ќе имаме женско премиер или претседател:pipi:

Нема врска, дискриминацијата иде и од ваша страна кон машките.

Пример дека немаат фкус за бои, незнаат ова незнаат она, овие овакви оние онакви.
Има бааги работи.
Различни сме, точно, дискриминација има кон двете страни. Ако има женско премиер или претседател, нема да се смени ама баш ништо.
Ке бидат прмногу зафатени со државава шо пропаѓа, и со тоа колку да ќарат.

Ако поише цмиздрите не значи дека сте по дискриминирани. Само кој да го свати тоа.
Ја не ти бранам да работиш у рудник, искрено..само шо ја со моиве цициња неможам да дојам бебе, а ти дур доиш неможеш да работиш, а некој мора леб да носи дома, така?
А и во законот никаде не пишува дека жена несмее да биде премиер или претседател.. нали?

не пишува ама ај нека биде
општеството тоа нрма да го дозволи не дека не е доволно способна.тоа е дискриминација

Ако поише цмиздрите не значи дека сте по дискриминирани. Само кој да го свати тоа.
Ја не ти бранам да работиш у рудник, искрено..само шо ја со моиве цициња неможам да дојам бебе, а ти дур доиш неможеш да работиш, а некој мора леб да носи дома, така?
А и во законот никаде не пишува дека жена несмее да биде премиер или претседател.. нали?

дур дојам не работам да ама затоа пак вие тогаш си го прчите и ни да прашате леле како ти е да не ти треба нешто да ти помогнам ко на пр да измијам садови да расчистам низ дома, туку жено дај да јадам нешто... без осет сте стварно.. после тоа ќе морам да работам оти вие мажите не сте доволно способни да донесете нормална сума пари со која ќе го издржиме месецот.
е сеа не реков јас дека жена не смее да биде премиер или претседател туку сакав да кажам дека може нешто ќе се смени ќе биде по фер спрема нас и ќе бидеме рамноправни у се(и да сакаме не можеме):pos2::pos2::pos2:

не пишува ама ај нека биде
општеството тоа нрма да го дозволи не дека не е доволно способна.тоа е дискриминација

Општеството го сочинуваат како мажи така и жени. Конкретно во македонија, процентуално сме во приближно ист број...

epa sea momcinjata se nesto sto sekoja zenska bi sakal da bide:tv: carevi sme,sto sakame prajme,gi fatime gi pustame,gi sakame ne gi sakame,sve sto pravime nie se opravduvaat,posto we're the KINGS:pos2:

дур дојам не работам да ама затоа пак вие тогаш си го прчите и ни да прашате леле како ти е да не ти треба нешто да ти помогнам ко на пр да измијам садови да расчистам низ дома, туку жено дај да јадам нешто... без осет сте стварно.. после тоа ќе морам да работам оти вие мажите не сте доволно способни да донесете нормална сума пари со која ќе го издржиме месецот.
е сеа не реков јас дека жена не смее да биде премиер или претседател туку сакав да кажам дека може нешто ќе се смени ќе биде по фер спрема нас и ќе бидеме рамноправни у се(и да сакаме не можеме):pos2::pos2::pos2:

Епа ај од работа да ти се јавам и да те прашам дали треба садови да измијам?
Едноставно не цмиздрете ко шо не цмиздриме ние, не велам дека ви е лесно, ама ние ако ќутиме незначи дека ни е лесно.
Ја одам на работа, ти седиш дома, ја иам свој обврски, ти имаш свои, ја ќутам, ти цмиздриш, тоа ми е цела поента на муабетот.
И прочитај ја целава тема, како да ја докажува мојава теорија..

epa sea momcinjata se nesto sto sekoja zenska bi sakal da bide:tv: carevi sme,sto sakame prajme,gi fatime gi pustame,gi sakame ne gi sakame,sve sto pravime nie se opravduvaat,posto we're the KINGS:pos2:
Прав фраер, никад не признава дека е фраер..
la-loca напиша:
ај не си ласкајте и не се правите нешто што не сте:pos2::pos2::pos2:

Ја на пример, не сум фраер...

Епа ај од работа да ти се јавам и да те прашам дали треба садови да измијам?
Едноставно не цмиздрете ко шо не цмиздриме ние, не велам дека ви е лесно, ама ние ако ќутиме незначи дека ни е лесно.
Ја одам на работа, ти седиш дома, ја иам свој обврски, ти имаш свои, ја ќутам, ти цмиздриш, тоа ми е цела поента на муабетот.
И прочитај ја целава тема, како да ја докажува мојава теорија..

ако се жалевме до сега сигурно нешто ќе се сменеше , ама ние по се изгледа си ќутиме и мора секако да ни одговара зашто? само поради фактот што ние сме ЖЕНИ, а жените треба да молчат зошто мажот е секогаш во право.
е извини ама тоа било во четрс турско време сега и жената има право на свој збор...

ако се жалевме до сега сигурно нешто ќе се сменеше , ама ние по се изгледа си ќутиме и мора секако да ни одговара зашто? само поради фактот што ние сме ЖЕНИ, а жените треба да молчат зошто мажот е секогаш во право.
е извини ама тоа било во четрс турско време сега и жената има право на свој збор...

Жената има далеку повеќе права од мажот, како пишани, така не пишани, ако не сум во право, поправи ме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom