Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Да nebux е најисплатлив посебно ако уложиш у купување кликачи. Ако кажуваш тука дека студираш или си дипломирала економија, слободно фрили си ја дипломата во канта. ;)
Се сложувам, од пракса се учи :)

Се сложувам, од пракса се учи :)
Во право си, еве ти за почеток како до лесни пари ако имаш добри теми на англиски.
Прво тука, па после тука. Ќе те кошта 10$ ама ако имаш посетеност рачунај дека секој месец ке имаш исплата.
Ете да помогнам барем мала насока да дадам. Највеќе се исплати доколку пишуваш за егзотични места, коли, шминка, слабеење..... ај продужи понатака. ;)

И тоа е се? Само треба да пишуваш? Нешто како articles?

И тоа е се? Само треба да пишуваш? Нешто како articles?
Да тоа е се. Текстовите треба да бидат интересни, со корисни информации. На пример пишуваш за егзотични плажи одмори и одма автоматски им искача реклама за најдобри ангажмани. Слично е и за козметика и се останато. А ако пак не те бива за пишување, можеш и текст да си купиш. ;)

Патем, за тие што тек сакате дапочнете да заработувате, фајвер е презаситен скоро во сите нише полиња, има стотици фајвер клонови со далеку помала конкуренција.

Патем, за тие што тек сакате дапочнете да заработувате, фајвер е презаситен скоро во сите нише полиња, има стотици фајвер клонови со далеку помала конкуренција.
пример за такви страни?

Шо е то нише (niche) сум го сретнувал по интернет ама појма немам шо значи...

Да тоа е се. Текстовите треба да бидат интересни, со корисни информации. На пример пишуваш за егзотични плажи одмори и одма автоматски им искача реклама за најдобри ангажмани. Слично е и за козметика и се останато. А ако пак не те бива за пишување, можеш и текст да си купиш. ;)
A што ако не ме бидува баш за уредување на блогови? Сакав да се пробам на Google Adsence, неколку пати не ми го прифаќаа и се откажав :icon_lol:

A што ако не ме бидува баш за уредување на блогови? Сакав да се пробам на Google Adsence, неколку пати не ми го прифаќаа и се откажав :icon_lol:
А како мислеше да го “пробаш“? јас колку што знам тој треба да го интегрираш преку некоја страна, а ти викаш не те бидува за тоа....

Нз точно што како беше одамна беше тоа, знам само дека брзо се откажав, а дека беше преку некоја страна сигурна сум дека не...

Шо е то нише (niche) сум го сретнувал по интернет ама појма немам шо значи...
Област, поле, не знам дали има попрецизен македонски збор.
На пример, продукти за слабеење се нише, дејтинг сајтови се нише.

Епа пробај преку http://chitika.com/ овие се со yahoo и bing. Или побарај некој да ти ги направи за тебе. peopleperhour fiverr etc...

Нов, брзорастечки Мулти Левел Маркетинг сајт за заработка, кој дава 15$ неделно со само 10 кликања дневно од по 1 минута. Проверено еден од најдобрите MLM сајтови. Треба да се направи разлика помеѓу PTC и MLM. Тука не сте платени за кликање на реклами туку процент од целокупниот профит на компанијата преку adverising. Поздрав и со среќа.
Кликнете ОВДЕ за регистрација!

Не се смеам, плачам што има вакви луѓе кои наместо да им помогнат на другите цело време се фалат по форуми како многу пари направиле на интернет. Ма немој.
Не плачи. Сфати го мојот пост со заработката како предизвик, нека ти биде мотивација да почнеш и ти да се интересираш, истражуваш, а со тоа да учиш нови работи... па еден ден и ти да можеш да се пофалиш со солидна заработка.

Мене не ми беше целта да се фалам, туку онака, да ве известам и да ви отворам очи (на некој начин). Ве гледам 10 страни уназад за PTC сајтови се збори, за како да заработиш $10 месечно, за глувче (и на крај пак глувчето поскапо испаѓа). Нас ни е всадено (и затоа ви е чудно) дека мора да работиш за некој, за да заработиш.
Повеќете од вас размислувате на начин како да искликате повеќе реклами, никој не размислува како да направи PTC сајт! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom