Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно ми го зголемија лимитот на ибеј! :vozbud:
Сега можам да продавам и до 400 нарачки на месец.

Човек да незнае на што точно да се фокусира. :D

Септември ќе биде со ептен јак почеток. (y)

Дај напиши нешто повеќе за тоа како да се продава на ибеј, и по можност дај линк од твојата продавница да видам што продаваш :) Пиши по ПП ако несакаш тука :)

Дај напиши нешто повеќе за тоа како да се продава на ибеј, и по можност дај линк од твојата продавница да видам што продаваш :) Пиши по ПП ако несакаш тука :)
Продавницата не можам да ја ставам, ниту корисничкото име. :)
На почеток треба многу да се вложи труд па и пари. Треба да се ризикува за истите пари да треба да даваш еден ист производ два пати зошто има скапаници кои цело време сакаат да ќаруваат на подмолен начин.
Што помалку ти отворат случаи на ибеј толку подобро и ќе ти го сметаат акаунтот како добар. Имам 100 позитивни фидбеци и 0 негативни.

Конечно ми го зголемија лимитот на ибеј! :vozbud:
Сега можам да продавам и до 400 нарачки на месец.

Човек да незнае на што точно да се фокусира. :D

Септември ќе биде со ептен јак почеток. (y)

Честито. Јас одма кога се регистрирав им се јавив на Customer Support да ги прашам зошто имам лимит по една продажба во категорија и тој бидејќи тоа неможе да го тргне за да ме направи satisfied ми го префрли од 10 на 500 продажби месечно и од 500$ на 5,000$ уште од првиот ден. Инаку ако не ти се чека 21 дена за да се тргнат од pending ѕвони им дека не ти е јасно зошто ти се pending тој од ebay ќе ти ги префрли од pending на completed без проблем :D и ќе скратиш време за чекање.

Честито. Јас одма кога се регистрирав им се јавив на Customer Support да ги прашам зошто имам лимит по една продажба во категорија и тој бидејќи тоа неможе да го тргне за да ме направи satisfied ми го префрли од 10 на 500 продажби месечно и од 500$ на 5,000$ уште од првиот ден. Инаку ако не ти се чека 21 дена за да се тргнат од pending ѕвони им дека не ти е јасно зошто ти се pending тој од ebay ќе ти ги префрли од pending на completed без проблем :D и ќе скратиш време за чекање.
Фала!
Само сум приметил колку повеќе имаш работа со Customer Support толку повеќе имаш шанси да го наебеш. Може да ти ревидираат еден куп подесувања, да ти гледаат ип адреси да споредуваат.... а тоа е нешто што најмалку го сакам. Вака на "природен" начин се искачи.:)

30% зима микроленсер од парите што ти ги добиваш?
Дали се они нормални?

Ама затоа и услугите се далеки далеку поскапи него на фајвер. Ако земиш пропорционално..пример за работа на фајвер од еден гиг од 5 долари (да речеме лого со сите нишани и достава на векторски фајл и 2 други колор шеми башка од оригиналот) со екстрас +10 и +20 имаш вкупно 35 од кои фајвер ќе ти земат 7 и ке ти останат 28. На Микроленсер минимумот за цена на услуга (која патем речено ти сам си ја одредуваш) е 50 долари. Во овој случај ке ти земат 15 и ќе ти останат 35. Пак е подобро на микроленсер. Башка, реков, минимумот за цена е 50 долари. Нормално ти ќе поставиш поголема од тоа, сразмерна со конкуренцијата, каде за лого пример, цените се од 100, 150, 200 долари. Еве и да одиш со поефтино, за да привлечиш муштерии, да речеме за 80 долари, крајната цена ќе ти испадне 56, што е пак подобро, а ја работиш истата работа. ;)

Ја го разбирам тоа, не зборам од твоја гледна точка, туку колку многу заработуваат они на твој труд.
Ретко кој ваков сајт наплаќа 30% провизија.

Ја го разбирам тоа, не зборам од твоја гледна точка, туку колку многу заработуваат они на твој труд.
Ретко кој ваков сајт наплаќа 30% провизија.

40218328.jpg

Како се креира сервис/оглас на микролансер?
Ми ја одобрија апликацијата, ама никако да се снајдам.

Ми треба помош на проект - познавање на PHP задолжително

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom