ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ НЕ ВЛЕЗЕ ВО РАСПРАВА

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
[acko]®;1649514 напиша:
само надевај се дека некогаш ќе поминат пензиите за ОНА... а ова ќе помине слушај ме!

Aбе од слушање тебе, остарев веќе :):) кажи нешто ново :):):)

Дај и јас ќе одам ќе речам сум се борел за ОНА и нека ми дадат пензија. Секако ниеден од т.н. борци нема официјален документ со кој припаѓа на платена организација. Како ќе се докаже кој се борел па да добие пензија?
За нашите бранители секако многу се загрижија властите во последниве 7 години, па можеби ќе дочекаат уште за некои 10 год да добијат нешто.

Дај и јас ќе одам ќе речам сум се борел за ОНА и нека ми дадат пензија. Секако ниеден од т.н. борци нема официјален документ со кој припаѓа на платена организација. Како ќе се докаже кој се борел па да добие пензија?
За нашите бранители секако многу се загрижија властите во последниве 7 години, па можеби ќе дочекаат уште за некои 10 год да добијат нешто.
мора во најкраток можен рок да има гласање. поштено си собраа потписи!

Има има, не се секирај :) Постојат записи за тоа, кој од каде колку дена, како дошол, и како отишол..

Па сигурно е дека има записи, ама тоа не значи дека имаат правна важност. Ти можеш да ми направиш запис кога сум дошол и заминал и ќе соберам и сведоци ако треба. Ама ајде ќе видиме што ќе биде, не можам да речам дека нема да добијат, бидејќи МК и се е можно.

Па сигурно е дека има записи, ама тоа не значи дека имаат правна важност. Ти можеш да ми направиш запис кога сум дошол и заминал и ќе соберам и сведоци ако треба. Ама ајде ќе видиме што ќе биде, не можам да речам дека нема да добијат, бидејќи МК и се е можно.

Aбе некој ветил, некој мора и да исполни, тоа и ми е поентата. Џабе мавање груда. На даден збор не се пљука...дека тогаш има други проблеми :)

Shto vi smeta vam dali UCK ke dobie penzii toa 100% ke se sluci.
Mene ic ne mi smeta za vojnicite na ARM dali ke dobijat ili kakvi ke bidat olesnuvanjata jas da bev ke barav sve shto mozhe da se dobije i da se dadat
No ne moze taka koga drugiot gi pretrpel istite maki i sega aj ovoj ke dobie sve drugiot nishto toa vreme umre i se nadevam nema da se ragja pak.

Segashnoto vreme ne prenasocuva kon toa da go nadgradime drzavava zaednicki kade ke treba da vlozhime trud i napor no toa ne moze da se sluci ako nie gi povtoruvame greshkite od minatoto kade imashe gragjani od vtor red sega veke drugo pesna se pee redno e ako sakash i ti da vlezesh vo oro ako ne ti se svidja onda nemoj da ni precish na nas na koj dobro ni odi.

Dete

ало љоч
ај не сонвај жити се
:pos2:
допрва ќе платат терористите за се што сториле
кој идризово кој ќе гние долу
а пензија за нив :drk:

Sigurno ima dogovor za obestetuvanje na borcite na ONA,no toa nikoj ne go kazuva.Sega sakame da se donese Zakon za Branitelite na Makedonija,a bez spazuvanje na dogovorot so koalicioniot partner,mozno li e toa?Tuka vikaat :Daj si go g...t pod kirija,pa posle cukaj si ja glavata.
Sekoja Vlada do sega pravi pogresni cekori i procenki,pa toa ti e.

:tapp::tapp: еее војводи војводи срам да ви е.... сега грујо пак ке се јавува како спасител демек не знаел само со тааа разлика што сега во име на сожителството ке ги награди и оние од ОНА, А ИМ ВЕТИ .... на лугето исто како што се договори со Ахмети за мАЈСКИОТ ДОГОВОР и него го имаше па немаше ,,,,, грујо само треба да не сними 1/2 реклами и ете ти пари за лугево.... жални се тие сопруги и деца кои го изгубија сопругот и таткото во конфликтот(војната) а гледаат реклами за трето дете ..... С Р А М О ТА

Branitelite na Makedonija ,nivnite semejstva i deca treba da gi dobijat svoite prava i materijalni obestetuvanja.Toa e jasno kako den.Neka ne mi zamerat pripadnicite na ONA,no tie se borea za interesite na tuga drzava i imaa druga cel.
Site,do eden treba da go podrzat ovoj zakon za Branitelite i tuka ne treba da ima diskusija.Lugeto,gi dadoa zivotite i zdravjeto branejki go teritorijalniot integritet na Makedonija,a sega da se socijalni slucai?Kade go ima toa?

ОНА и УЧК се продолжение на борбата на балистите за голема Албанија.
Тие може да бараат пензии но во Тирана, зошто ја бранеа нејзината кауза а не каузата на Македонија и Македонците.
Сите Албанци па кои служеа во редовите на МВР и АРМ се покриени со сите бенефиции и тука не постои поделба.
Јасно и чисто како ден, само треба орлето од пред очи да го тргнеш за да го видиш сонцето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom