Ipsissimus
P.I.
Грешка сиЈа читам внимателно темава и мислам дека Ипсисимус има многу поголемо знаење од Хептаграм за теми поврзани со Телемата .

Јас сум почетникот, Хептаграм е далеку поискусен од мене.

Но во секој случај, благодарам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Грешка сиЈа читам внимателно темава и мислам дека Ипсисимус има многу поголемо знаење од Хептаграм за теми поврзани со Телемата .
Не е, но веќе се заморив. Наставак у следечем бројуНеточно е и ова бидејќи не сакаш да разбереш дека со разменување на нашите различни искуства, пракси и преку Коментарот на Големиот Ѕвер ние не наметнуваме на другиот каков е Законот, туку ги прошируваме нашите хоризонти, и на крај сфаќаме дека сите тие делови, се едно од Законот!
Јасно е?
Болдираното....ај малку објаснување, ме оставаш со прашалници над глава. Јас онолку малку колку што познавам било што за Телемата, никаде немам сретнато вакви имиња за школи.mi se cini deka ednash ti dadov odgovor za tvojata bela,zolta i crna skola....ni memorijata ne te sluzi dobro izgleda...
Сакав само да ве скарам, ми беше малку досадно.Грешка си
e toa ke mora da go prashash heptagram......jas samo mu objasniv deka e cista glupost....Болдираното....ај малку објаснување, ме оставаш со прашалници над глава. Јас онолку малку колку што познавам било што за Телемата, никаде немам сретнато вакви имиња за школи.![]()
Секогаш постоеле, барем во сржта, три главни Школи на Филозофска пракса. (Го користиме зборот филозофски во неговата стара добра автентична смисла, како во фразата Филозофските Трудови на Кралското Друштво за Унапредување на Знаењето).Болдираното....ај малку објаснување, ме оставаш со прашалници над глава. Јас онолку малку колку што познавам било што за Телемата, никаде немам сретнато вакви имиња за школи.![]()
imam volja za sex......da posnam so inicijacija......Грешка си
not good, (иако не сум сигурен што точно подразбирате под болдот)Тој документ се состои од низа визии во кои слушаме гласови од разни Интелигенции, чија природа тешко би можеле да ја одредиме, но кои, во најмала рака се надарени со далеку поголемо знаење и моќ од она што сме навикнале да го сметаме за вообичаено за човечкиот род.
not good, (иако не сум сигурен што точно подразбирате под болдот)
Anyway. За какви интелегенции станува збор? Кога велите интелигенции, мене ми личи дека зборувате за нешто од типот на блавацкините махатми, напредни души кои се по сопствен алтруистички мотивиран избор останати во кругот .... Сигурно ваљда не се мисли на елементални (уште по малку за елементарни) интелегенции, нели, со сопствена астролошка локација, печат и све друго.
Ако не си сигурен што се подразбира од кажаното, од кај знаеш дека не е така?not good, (иако не сум сигурен што точно подразбирате под болдот)
Anyway. За какви интелегенции станува збор? Кога велите интелигенции, мене ми личи дека зборувате за нешто од типот на блавацкините махатми, напредни души кои се по сопствен алтруистички мотивиран избор останати во кругот .... Сигурно ваљда не се мисли на елементални (уште по малку за елементарни) интелегенции, нели, со сопствена астролошка локација, печат и све друго.
Pa dobro majku mu....aka nam toa nie e volja,zar nemame pravo toa da go pravime????П.С. За сите учесници во темава, чија единствена цел е да ја омаловажат Телемата,......
По незнам кој пат:Pa dobro majku mu....aka nam toa nie e volja,zar nemame pravo toa da go pravime????
Што сум рекол дека не е така?Ако не си сигурен што се подразбира од кажаното, од кај знаеш дека не е така?![]()
Ало бре, смирите се. Разбирам ја зашто сте нервозни и тригер хепи, али моето прашање беше прилично јасно. И без никаков обид за омаловажување на телемата или нешто слично. Секој тоа би го приметил. Нормално прашање, на кое не добив одговор.Колку пати беше кажано дека со надмудрување, филозофирање и препирање ништо нема да се постигне. Тој што навистина има воља да ги осознае нештата, ќе ги осознае - со работа, со пракса.
Останатите ќе се препираат, ќе плукаат и ќе се чукаат во гради како само тие се во право и сите останати се во заблуда.
П.С. За сите учесници во темава, чија единствена цел е да ја омаловажат Телемата, едно потсетување од Книгата на Законот, Поглавје III
Успех е твојот доказ: не расправај; не преобратувај; не зборувај премногу! Тие што сакаат да те намамат, да те поразат, нив нападни ги без милост или сожалување; и уништи ги потполно.