Зајачко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
PSYtisfaction напиша:
Ај прекинете да се глупирате, темава е за зајачиња како домашни миленици, отворете си нова тема за Зајачко месо во подфорумот за храна.

DSC01276.jpg

Со бело вино е топ!

Ги сакам многу зајците и ете,жал ми е да ги јадам....ама како и да е,ова е тема за зајачкото месо,а не за зајаците како мили суштества кои не сакаш да ги повредиш. Затоа ќе кажам,сум пробал ко помал зајачко месо,бевме на летување во грција(имав некаде 8-9 години)....мене ми се згади од живот кога го пробав.....и така....значи не ми се допаѓа и не го сакам :toe:

Имам пробано убаво е. Бевме со другарките на одмор во Пештани и газдарицата ни кажа дека има направено некаков специјалитет за вечера и сакала и ние да пробаме. Не знаевме што е а ни беше многу вкусно, па кога ни кажа дека е зајак прво ни беше малку шубе ама сепак би јадела повторно. И да, задолжително со бело вино.

Колега,секоја чест за темава...Да слатки се мали се,серат,смрдат праат лом,но најубави се сервирани на маса ус винце:)

никад не сум пробал, а и гадно ми е да експериментирам. Посебно кога се работи со месо, т.е. организам кој внесувал други хранливи состојки и дишел, живеел и бла..бла.. освен свинско и пилешко ништо друго!

Имам пробано убаво е. Бевме со другарките на одмор во Пештани и газдарицата ни кажа дека има направено некаков специјалитет за вечера и сакала и ние да пробаме. Не знаевме што е а ни беше многу вкусно, па кога ни кажа дека е зајак прво ни беше малку шубе ама сепак би јадела повторно. И да, задолжително со бело вино.

А кога јадете пилешко, риба или свинско, зошо не ви е шубе?

zajackoto meso e lepota be posebno ako e od div zajak mesoto ti se topee u usta kao puter mmmmmmmmmmmm

А кога јадете пилешко, риба или свинско, зошо не ви е шубе?
Е тоа не знам. Ама така ми дојде некое безврска чувство и одма ми текна како изгледа па се сецнав во дел од секунда.

Е тоа не знам. Ама така ми дојде некое безврска чувство и одма ми текна како изгледа па се сецнав во дел од секунда.

Ај да не постирам слики од раскрвавени свињи, зајаци и кокошки. Нема разлика, освен што свињата има 200 кила, а зајакот 4-5. Ако ти е шубе за зајак, треба да ти е шубе и за свиња и за пиле и за шо ти знам јас шо.

П.С. mRnO, коа ќе ојме на зајачко? :)

Ај да не постирам слики од раскрвавени свињи, зајаци и кокошки. Нема разлика, освен што свињата има 200 кила, а зајакот 4-5. Ако ти е шубе за зајак, треба да ти е шубе и за свиња и за пиле и за шо ти знам јас шо.
вака, неќам да бидам многу нападен ама сепак:

Ако не знаеш од што е месото нема да ти биде гадно или пак да те излажат, во секој случај мене ми се има случено телешко месо да ми кажат дека е коњско и уште не го ни погледнав почнав да повраќам. Се е психа... како и да е свињите се уште понехигиенски суштества од зајците ама сепак се повкусни, не знам едноставно нешто те тера и ти кажува дека не е ок да јадеш такво месо.

Еве пробај мачка, куче, коњ, гулаб, страчка, штрк...

Офф топик: Некро имам јадено и месо од желка па да ти кажам дека стварно добро е. За магаре... да има едно прле да знајш какви колбаси се прават...
А тоа што го купуваш од касапница меленото и колбасите мислиш дека се чисто телешко со свинско? Не бре човече во него ставаат и коњско месо, и магарешко... Па сите го јадат и никој до сега не умрел.

А Фантом кај има зајачко? Ако одите обавезно да ме информраш.

Порано имаше во ресторан Европа кај нас, сеа не знам дали имат. Ко ќе дојш ќе ојме таму на кркање. :)

Зајачко месо е највкусно,барем на мене.

Имам пробано ама со оглед на тоа дека сум пребирлив кога се работи за месо,ми беше тешко за јадење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom