Задоволни ли сте?

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш никој нема да биде задоволен во целост. Секогаш сакаме повеќе и повеќе. Тоа е природно правило едноставно совршенство не постои. Јас сум задоволен од мојот живот но секогаш велам може и повеќе, но сепак јасно ми е дека се тоа замисли коишто постојано ќе се повторуваат.

не сум задоволна со повеќе работи ама тие главно не завистат од мене
2 накај 3 може да се каже.

Во периодов сум задоволна скоро со се. Не дека неможе подобро да биде, секогаш има простор уште подобри да се работите .. но задоволна сум.
Се будам со мирна душ, заспивам исто така .. значи ок е се. Задоволна сум:helou:

Има една мудрост, дека човекот не ужива во сегашноста туку се занимава со иднината, така да тешко дека некој е задоволен со тоа што е и што има, ако треба да дадам оценка би дал 3, златна средина, има некои работи од кои што сум презадоволен, а некои ме вадат од кожа.

1,97.

Со ваков коефициент не би ставил повеќе од 100ден.
Убаво е.

Петка :je:.
Сега за сега добро е се иако кога се ми е погодено немам никаква стимулација за да правам било што,така да повеќе ми се допаѓа кога сепак нешто недостасува....барем нема да бидам ваква мрзоволна и без амбиција.

Генерално на мојот живот би му дала оцена 5- или евентуално 4+, зависи од ситуацијата. На моменти не сум задоволна од некои аспекти, но во главно сум му благодарна на животот, што имам горе доле се, никогаш не ми било скратено ништо и сум имала доволно љубов од најблиските. Му се радувам на животот и не сакам да се жалам, иако нормално има аспекти и делови кои највеќе би сакала да се променат. However, не би имала срце да кажам дека не сум задоволна од својот живот, кога сум навистина среќна поголемиот дел од времето.

Јас сум презадовол од све све што ќе посакам добивам лани ова време ми текна на една работа што сакав да ја имам и што не е толку евтина и вчера станувам од спиење и татко ми ми ја соопштува ја неможњв да поверувам и уште не верувам се додека не одам да ја земам за едно недела дена.Инаку само од љубовта не сум многу задоволен инаку од друго све фала му на господ

Celosno zadovolen ne mozes nikogas da bides. Sekogas nesto ke fali. Ne postoi sovrsenost neli!?
No zatoa treba da bides svesen za toa sto go imas, da go cenis i cuvas...za da bides zadovolen...i da si priznaes deka si zadovolen sto barem toa go imas.

Dali sum zadovolna od samata sebe....delumno da. No ne sum zadovolna od nekoi pravila i propisi na zivotot kako na primer-nikogas nema pravda.

Човековата психа е навикната да не биде сосем задоволна, и секогаш да се стреми кон нешто подобро, да се доближува до совршенството. Токму заради тоа, никој нема да се чувствува како нашата поставена оценка 5.
Може ќе се доближи сосем блиску до неа, до 4.80, но никогаш пет. И да им цути работата, фамилијата, љубовта, расположението, секогаш ќе има нешто кое нема да им чини, и ќе ги потсеќа дека никогаш не можат да бидат сосем задоволни.
Не сум задоволна од себеси. Знам дека сум можела да постигнам многу повеќе во овие години кои сум ги одминала, и се надевам дека ќе ги остварам моите зацртани планови за иднината, па да можам и јас да стигнам до една солидна четворка.

abe vidi, ok e toa da se stremime i da posakuvame...ama da ne prejde toa vo zavid na drugite sto postignale....

Па може да се каже дека сум задоволен, добра четворка.

Искрено не сум баш задоволен :toe: нешто може 3,не би навлагал во причините зашто,само се надевам на подобро зашто сметам дека го заслужувам тоа :toe: се задоволувам со малку така да мислам дека во скоро време може да се сврти на подобро :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom