Забраната за фотографирање за пасош со шамија била "дискриминирачка"?

Novata licna karta:

fatinavozackacs5.jpg
Duh.

Сабајле бев на факс кога ги пишував тие постови погоре и неможев да ја најдам сликава....е вака ли треба да изгледаат новите пасоши??????

не знам што е чудното тука, па земете видете каде беа христијантие во 12-15 век па рачунајте дека муслиманите според нивниот календар се тука негде во годините. Не сакам да навредам никој, ама бидете реални нема христијанин што не се срами од палељето на "вештерките" во среден век, не се случува нешто слично?мала аналогија на нашиот среден век со ова што се случува сега кај муслиманите ... муслиманките се најдискриминирана класа во општеството, семејството итн. Дискриминација е принудувањето некој да носи шамија а не не-носењето на шамија, на жената и е забрането да земи збор во семејството камоли во општеството. Законот е над религијата за нас христијаните уште од ренесансата, зарем коранот не забранува жените да излегуваат на прес?
колку што сум информиран коранот стрикно забранува било како мешање на жената во општествено политичките работи. Исламот е една од многуте религии во светот, и ако им се дозволи да носат шамии на пасош тогаш нема проблем јас ќе направам нова религја која што ќе бара прекривање на целото лице и ќе се јавам во хелсиншки комитет и ќе општам по медиуми како мојата религија е дискриминирана.

смешно мислам... требаше барем спикерите да се изнасмееа на репортажата... камо да беше Латас...

Ќе те замолам јавно да се извиниш за муабетов, пошто првиот болдиран текст ги повредува моите религиозни верувања!

Вториот болдиран текст го контрираш со првиот, и докажуваш дека си прочитал, но не си дочитал ништо ниту од Библијата ниту од Куранот...

Најреален муабет... Ако некој не сака да ги почитува прописите за Македонски пасош... никој не го тера да вади, нели? :smir:

Жалосно е на што се научија одредени “патриоти“ ...

Поврзи го ова со првата реплика во постов... Страшно е што најголем дел од религиозните фантаици (во муабетов Муслимани, но истото важи и за Христијани, Евреи... сите) не се едуцираат од книгите во коишто се колнат, туку од филмови и чаршиски муабети на луѓе кои имаат тотално различна цел од прокламираната...

A koj si ti da ti davam tebe hesap?

Bi bilo dobro ti da citash i ke svatish.

Prvo treba da svatish deka zoshto e stvoreno toa shamija.pa posle da zboruvame

Цитирам Куранот, жена треба да ги покрие срамните делови и влакна од телото.

Коса, брада, е срам? Брејнуошинг. Толкување на куранот кој како стигне, го прави исламот нешто што не е.
Ете јас така го имам сфатено зашто е сторено за шамијата, докажи ми дека грешам. :)

Цитирам Куранот, жена треба да ги покрие срамните делови и влакна од телото.

Коса, брада, е срам? Брејнуошинг. Толкување на куранот кој како стигне, го прави исламот нешто што не е.
Ете јас така го имам сфатено зашто е сторено за шамијата, докажи ми дека грешам. :)

Па цитирај нешто од куранот каква треба да биде фотографијата за пасош или други лични документи.Доколку го најдеш одговорот ќе ја прифатиме твојата исправна констатација.

ABC, не ми го тапшај аман.
Ко прво, нема правилник кај нас како треба да личи фотографија за пасош. Според тоа, како сакам можам да ја направам.
Кога ќе се уведе правилник, тогаш ќе дискутирам со тебе за слики и тракатанци.

Самата влада е во заблуда со целата работа. Објективен сум кога велам дека доколку сакам, ќе се сликам со шамија, и нема никој право да ми забрани, дека таков правилник сеуште НЕ постои кај нас, како што Баци даде линк како тоа е регулирано во Германија.

A koj si ti da ti davam tebe hesap?

Јас сум припадник на друга религија кој што ти, како Муслиман којшто ги следи принципите на својата религија и живее според Куранот, мора да го почитува!

Или .... ќе докажеш дека си обично гомно коешто не знае што сака и само се пали извиците на дивјаците за тепање на се што не им одговара пошто не знае ништо подобро да направи во животов ...

Тука не станува збор за дискриминација. Една од причините зошто треба сите да се сликаме гологлави е за да се избегнат малверзации.

Без никаква тенденција некого да навредам по било која основа, но што мислите, дали лицето на сликата е машко или женско? Или ако ништо друго, може да помине и како едното и како другото.
muslimanka-pasos.jpg

Nesto malku OFF.........................a prifaka li nekoj na nekoja granica pasos so vakva fotografija??????....ili e ova uste edna metoda na pritisok...i povociranje fundamentalisticki nered....kako gradenjeto dzamii na sekoi 100 metra rastojanie od debelo armiran beton...????

muslimanka-pasos.jpg
Абе видетеја на шо личи пингвинот(aрно рече АБЦ можи машки се) .....уште дискриминирана била.....
јас мислам како гест за протест да ги запалат сите пингвински шамии пред внатрешни :)

Денес имав прилика да видам неколку лични карти од жени муслиманки и сите се сликани без шамиии...од каде им текна сега ова не знам....
На вести кажаа дека се нуделе и пари на младите муслиманки да носат некои си носии што не се карактеристични за овие простори(ваљда од оние само очи што се гледат од нивкако од терористички филм) што им е форава не знам ама кога до сега можеле да се сликаат како без нив нема што да аздисуваат за натака

Па за ова ваљда треба да се земе пример од другите Европски земји на кои им правиме керела кои имаат муслимани и истото да се практикува и кај нас со што не би се разликувале. од Грманија Франција Англија

А до сега како се сликале тие жени??...
И ако до сега се сликале без шамиии не гледам зашто би им се дозволило да се сликаат со нив...Како и да е од ова може да избие некој поситен куршлуз ке не караат Фуере и Џилиен и на крај ако сакаат ке се сликаат и со маски Мики Маус.

Па би рекол само дека протестот за сликање со шамија е намерно организиран сега кога се знае дека со акцијата во Бродец некои "криминалци" се маскираа како жени па не би можеле да си заминат на Косово толку едноставно без да ги приметат на царина доколку не се слични како на фотографијата од пасошот.:)

ABC, зар мислиш дека некој му треба пасош за ова. Денеска е полесно е да стигнеш у косово без пасош него да се преправиш у жена.

Најдобро е со "зуљуфи" и шешир како евреин па ќе имаш виза за каде што ќе посакаш,просто мижат кога им ги даваат.:)

Novata licna karta:

fatinavozackacs5.jpg

Возачка ќе да е!

Мене повеќе ми личи на сообраќајна со слика на возилото.:)

ahaha dobro ti bese ova druze.. me iznasmea!

Mi go zede zborot.....masa narod ovde pojma nema kako e toa ednostavna rabota........pola lovista i "rezervirani planinski predeli" vo MKD se 1000 pati ponedostapni...........a be parking plac ima pogolem nadzor.....:):)!!!

Па цитирај нешто од куранот каква треба да биде фотографијата за пасош или други лични документи.Доколку го најдеш одговорот ќе ја прифатиме твојата исправна констатација.

Не знам,што прават модераторите,зошто ги оставаат овие ''мислења/постови''.Ова се чисти глупости кој немаат врска со темата,детски коментари.
Ко јас сеа да постирам слика од супермен,и да речам јас сакам да летам коа ке ме сликаат.

Nesto malku OFF.........................a prifaka li nekoj na nekoja granica pasos so vakva fotografija??????....ili e ova uste edna metoda na pritisok...i povociranje fundamentalisticki nered....kako gradenjeto dzamii na sekoi 100 metra rastojanie od debelo armiran beton...????
Простак.

muslimanka-pasos.jpg
Абе видетеја на шо личи пингвинот(aрно рече АБЦ можи машки се) .....уште дискриминирана била.....
јас мислам како гест за протест да ги запалат сите пингвински шамии пред внатрешни :)
Дефинитивно најглуп од сите.

Абе етничко чистење само за ваквиве, друго ништо.
Демир Хисар.

Ќе почниме сега со хулиганки да се сликаме како нинџи
Простак.

Зошто ве “вреѓам“?
Читате тема,читате коментари и пак си терате ваш филм кој нема врска со темата туку само не вреѓате.
А ако пак не сакате да не вреѓате,туку толкав ви е капацитетот...:toe: :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom