Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Ne se leci so antibiotik voopsto samo se pravi da ne bolat t.e da ne e akutna bolkata.Se leci ili so lekuvanje na zabot t.e korenite ili so klesta ;)

Ne se leci so antibiotik voopsto samo se pravi da ne bolat t.e da ne e akutna bolkata.Se leci ili so lekuvanje na zabot t.e korenite ili so klesta ;)
Ок, јас мојата гнојна кеса на здрав заб ја излечив со антибиотик, за понатаму незнам.

Kako toa ja izleci ?Ne te boli poveke?Na rendgen iscezna ili se uste ja ima?Procitaj malku za dental focal infection.

Совет што ми го кажа забарот: Ако немаш при себе Бетадине за воспалени непца, барај чај од Жалфија.

Баба Рада :icon_mrgr:

Совет што ми го кажа забарот: Ако немаш при себе Бетадине за воспалени непца, барај чај од Жалфија.

Жалфијата е всушност навистина многу добра за проблеми што настануваат во устата.

Каква е оваа двокомпонентна обична бела пломба што чини 260 денари (којзнае колку е квалитетна) гледам во ценовникот на фондот?

Исто кога осеќаш дека почнува да те заболува грло, одиш купуваш АНГИ СЕПТ од жалфија и после 3-4 таблетки ќе видиш разлика :D

Каква е оваа двокомпонентна обична бела пломба што чини 260 денари (којзнае колку е квалитетна) гледам во ценовникот на фондот?
Od tie sto gi stavaat edno 3-4 pati vo godinata stavi padni plombi
Zemi si gi tie od 600 so nanokompozit ne se zafrkavaj

Od tie sto gi stavaat edno 3-4 pati vo godinata stavi padni plombi
Zemi si gi tie od 600 so nanokompozit ne se zafrkavaj
Знам јас такви ставам нанокомпозитни него ме интересираше што чудо се овие гледав во ценовникот на фондот :)

Добар ден
Пред 5-6 дена ми падна пломбата на 2 горе,но не отидов на забар и пред 2 дена почна да ме боле на ладно и топло и понекогаш боле само од себе.Денеска ме постојано боле ја снема болката неколку мин и пак се појаве и видов црна точка на тој заб.Па сакам да ве прашам дали е можно да сум направила некој проблем на тој заб.Ви благодарам

Добар ден
Пред 5-6 дена ми падна пломбата на 2 горе,но не отидов на забар и пред 2 дена почна да ме боле на ладно и топло и понекогаш боле само од себе.Денеска ме постојано боле ја снема болката неколку мин и пак се појаве и видов црна точка на тој заб.Па сакам да ве прашам дали е можно да сум направила некој проблем на тој заб.Ви благодарам

Појди на забар да ти стави нова пломба, а тоа црното ќе ти го исчисти, 5 минути работа е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom