Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Откако ќе се извадат нервите, треба да се пополнат каналите на забот, бидејќи тој е мртов.
Ако се отворени каналите, многу е веројатно тие да те болат.
Одам утре на заболекар ке ме опраи да прашам има ли некој искуство кај каракамчев сакам да одам се префрлам таму да ги средам забиве читам добра ординација се ептен

Ми извадија заб пред 5 дена, но денес местото од каде што ми беше изваден забот почна да ми прави многу плунка. Дали е тоа нормално?!

Ми извадија заб пред 5 дена, но денес местото од каде што ми беше изваден забот почна да ми прави многу плунка. Дали е тоа нормално?!

Мене ми ваделе 6 - ка и можам да ти кажам дека после 5 - тиот ден почнува да се опоравува местото да се затвара и цело време ми течеше од устата плунка помешана со крв.
Мислам дека е нормален процес тоа.

Боли кога стават анестезија пред вадење на заб :D ?

Луѓе дали некој до сега имал како бела флека на некој заб? Дали има некој лек против тоа?
Дали ова е некаков показател на нешто или..?

skapan bese .. od gore korenot koga go izvadi bese zdrav a vnatre imase dali gnoj toj nasiot doktor cepkase so edno kako silesto abe posle toa 20 analgina ispiv edvaj pomina 32 saati pat do germanija abe me utepa.. od bolka na ladno
ne znam so e fintava ne e potecen nemam nisto vo uvoto .. proveriv na lekar
so moze da e _ dali so ne e zarasnato i na ladno reagira dupkata ili pak nesto e utnato baram pomos .. da mi pomine bolkava

Neznam kako ti vadele zab koj bil zagnoen? :O Toa prvo ne e preporaclivo i rizicno....Jas imav slicen problem so gnojna kesa i eden kup zabolekari smeniv dodeka se oslobodiv od makata...ama zatoa ispiv eden kup silni antibiotici za da se namali gnojot, pa posle mi ja otvori plombata(inaku nadvoresno bese zdrav), za da vidi dali gnojta kje istece niz kanalcinjata, taka go nosev nedela...grdo cuvstvo vo sekoj slucaj, za na kraj da go snimam i zabolekarot zakluci deka e skapan vnatresno i mora da se vadi... posle toa nekolku kontroli i pak antibiotik SAKAM DA KAZAM DEKA TOJ PROCES na tretiranje E PODOLG...drugo so mozam da ti preporacam e Amoksiklav i analgin pozzz

Инфо за довар заболекар во скопје, што не е прескап а работи со анастезија?
Исто ме интересира некој ако знае каде можат да се извадат долни осмици и колку би чинело на приватно?

Дечки денес бев на снимка,сакав да ставам фиксна и кај што ми ја правеа снимката а и стоматолозиве кај што бев,кога ја виде ми рече дека имам претесни вилици.Е сеа за фиксна тоа не било проблем проблем е што,откога ќе се рашират за едно 3 години според стоматолозиве,мене ми фали 2ка затоа што ми израсна навнатре позади вилицата,ја извадив уште од мал.Шеските ми се аут,петка имам извадено...Чоеков кога ја виде снимката ми рече:ова фиксна не го праи,може да стаиме,да си платиш али прашање е и после три години,дали ќе го добиеш резултатот што го посакуваш.И да дојде до некакво порамнување,ја пак ке морам мостови да праам за забите што ги неам.Ми предложи порцелански навлаки со кои буквално ми рече дека ќе го добијам најдобар можен ефект,т.е перфектни исправени заби и ќе ми се рашири вилицата,тоа е тоа,неможе боље да биде,топ.Проблем плус е што мене ми се закосени,имам процеп помеѓу двете вилици напред,буквално,катастрофа сум у забиве у споредба со сестра ми.Незнам што да правам,дали да ставам фиксни и да чекам 3-4 години,а веќе сум 27 години магаре или да го одберам полесниов пат,но некако не ми дава душа да ги стругам забиве,а не се ништо посебно додуша...Фиксната ќе ме кошта негде околу 700-800 еврејки на двете вилици,или ова ќе ме кошта дупло со порцеланскиве навлаки.Или три-четири години ќе шетам ко Робокап,или ќе треба да ми стават навлаки 20 години да сум раат...не знам што да правам.

Ljuge da ve prasam nesto imate iskustvo vo poteceni nepca dodeka vi rastat umnici (samo na dolnata vilica mi temneat nepcata crveni i temnozeleni)...sovet!?

Кога никнат овие умнициве, можам да одам на заболекар да напрајт нешто да излезат побрзо т.е побрзо да го пробијат местото зошто вака ме боли, можда имат некоја смеса да намачкат за да омекнит местото и побрзо да излезат? Знам на некој на кој многу тешко му излагале го сечеле местото јас не сум до толку, немам толкава болка за одам на тоа, но ако има нешто кажите.

Кога никнат овие умнициве, можам да одам на заболекар да напрајт нешто да излезат побрзо т.е побрзо да го пробијат местото зошто вака ме боли, можда имат некоја смеса да намачкат за да омекнит местото и побрзо да излезат? Знам на некој на кој многу тешко му излагале го сечеле местото јас не сум до толку, немам толкава болка за одам на тоа, но ако има нешто кажите.

Освен да ти го пресечат месото над непцето, друго чаре нема.

Е сега јас откако ми изникнаа бев да ми ги залијат, да ми стават пломби на нив, за да си ги имам како заби, зошто некои ги вадат.

Тоа ти го препорачувам да го направиш, а ова што е природниов процес на растење не го чепкај, да не се искомплицира нешто.

Освен да ти го пресечат месото над непцето, друго чаре нема.

Е сега јас откако ми изникнаа бев да ми ги залијат, да ми стават пломби на нив, за да си ги имам како заби, зошто некои ги вадат.

Тоа ти го препорачувам да го направиш, а ова што е природниов процес на растење не го чепкај, да не се искомплицира нешто.

Отсекувањето на месото боли?
Мене ми се полу излезени ама на пола има непце, ми рекоа можело на државна да закажам за да ми го пресечат?

Отсекувањето на месото боли?
Мене ми се полу излезени ама на пола има непце, ми рекоа можело на државна да закажам за да ми го пресечат?

Незнам да ти кажам, ама јас не би се нафатил на такво нешто.
Сепак тоа е природен процес, ако не те боли не си прави проблеми, сами ќе излезат. Ако ги сечеш може да си направиш дополнителни компликации

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom