Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
quote="Cloaca, post: 6174869, member: 39601"]
graphics-tooth-brushing-328993.gif
[/quote]
Jasno .... Ali mislam na nekoja posebna pasta ili nesto slicno da pobaram .

Дај кажете нешто помош за крварење на непцата. Сменив и четка за заби, помека земав но кога ги мијам и со неа, пак ми крварат. Пред некое време бев да чистам забен камен и од тогаш го имам овој проблем. Предходно никогаш не ми крвареле.

И јас го имав истиов проблем, само мене стоматологот ми кажа дека погрешно сум ги миел забите.
Јас триев лево - десно понекогаш, и се воспалувале тие.

Треба да се мијат горе - доле.

quote="Cloaca, post: 6174869, member: 39601"]
graphics-tooth-brushing-328993.gif
Jasno .... Ali mislam na nekoja posebna pasta ili nesto slicno da pobaram .[/quote]

Ако веќе подолго време ја имаш дамката, земи некоја паста за избелување (мене лично Signal ми се најдобри).

Здраво. Кој доктор/докторка стоматолог би го/ би ја препорачале за ставање порцелански заби, коронки?? Важно е да биде специјалист во својата област и да има добар осет за естетика. Приватно, државно не е важно.

Здраво. Кој доктор/докторка стоматолог би го/ би ја препорачале за ставање порцелански заби, коронки?? Важно е да биде специјалист во својата област и да има добар осет за естетика. Приватно, државно не е важно.

Имам еден другар и он стави коронка, е сега работата е тоа што стоматологот ќе ти земе мерка за забот и калапот ќе го оформи, и на крајот ќе ја залепи коронката за колчето што ќе го направи на забот, но квалитетот на тоа како ќе биде изработена коронката зависи од друг ( човекот што ќе ја прави ).

Типов ја стави во приватна ординација, но работеше со плави картони и го фати 2800 само за коронката и плус уште некои трошоци имаше.

Искрено ако сакаш квалитетно оди на приватно, не е битно кој стоматолог ( само да е приватно ) сите си ја знаат работата, немој државно никако, зошто тие уште толку ќе усерат.

Има проблем после само додека се залепи коронката, т.е да фати лепакот па може да излезе лесно, само гледај ако ставиш да не ја голтнеш додека спиеш, или да ти излезе на сред јадење :D

Тоа е тоа.

Како прво естетиката зависи многу од тимот доктор/техничар и моменталната ситуација во устата.Ние имаме голем удел во креирањето естетиката ама неможеме да направиме чудо во одредени ситуации
Иначе препорака Пзу Др.Илија Караманов

Имам еден другар и он стави коронка, е сега работата е тоа што стоматологот ќе ти земе мерка за забот и калапот ќе го оформи, и на крајот ќе ја залепи коронката за колчето што ќе го направи на забот, но квалитетот на тоа како ќе биде изработена коронката зависи од друг ( човекот што ќе ја прави ).

Типов ја стави во приватна ординација, но работеше со плави картони и го фати 2800 само за коронката и плус уште некои трошоци имаше.

Искрено ако сакаш квалитетно оди на приватно, не е битно кој стоматолог ( само да е приватно ) сите си ја знаат работата, немој државно никако, зошто тие уште толку ќе усерат.

Има проблем после само додека се залепи коронката, т.е да фати лепакот па може да излезе лесно, само гледај ако ставиш да не ја голтнеш додека спиеш, или да ти излезе на сред јадење :D

Тоа е тоа.

Протетичките изработки не одат на државно т.е. со плави картони, значи навлаки , коронки , мостови и сл. се наплаќаат секаде приватно (дури и на клиника).
На државно одат само мобилните протези што ги носат старите (што се ваѓаат, а народски ги викаат вилици :D )

Многу се залетуваат по порцелани и после кога ќе видат што содржи постапката за глава се фаќаат :D

Некое решение за проблемов ? Сакам да го средам проблемов е сега дали тој што е израснат над другите заби да се вади или ? Многу често имам болки . И ако може препорачајте ми некој добар стоматолог не се трпи веќе

Attachments

• Maxillary_molars.292145145_large.jpg
    Maxillary_molars.292145145_large.jpg
    64,6 KB · Прегледи: 49
Некое решение за проблемов ? Сакам да го средам проблемов е сега дали тој што е израснат над другите заби да се вади или ? Многу често имам болки . И ако може препорачајте ми некој добар стоматолог не се трпи веќе
Ova e samo za na specijalist po ortodoncija. Ne bi sakal nikoj da reklamiram, megjutoa resenieto e kaj niv.

Да, треба да се обратиш на ортодонт. Моја препорака Марија Зужелова :)

Вистина е дека сол измешано со лимон ги белее забите? :)

Sto ke se macis sekoj den da go pravis toa, ednas odi na stomatolog da gi ispolira zabite i istiot efekt ke go postignes (zabite ke bidat pomazni, posvetli i evetualno temni naslagi od kafe, vino, caj, cigari ke se namalat). Inaku belenje najdobro isklucivo profesionalno ili da probas od nekoj od sredstvata koj gi reklamiraat.

Имам разговарано со мојот стоматолог за оваа тема и тој ми рече дека може со некоја комбинација од следниве состојки: сода бикарбона, сол, хидроген пероксид (не се сеќавам на точната комбинација; лимон не беше спомнат; можеби имаше и уште нешто), НО тоа е макотрпно - да се утепаш од стругање/мачкање секој ден и пак резултатите нема да бидат спектакуларни, а постои и шанса да ја оштетиш глеѓта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom