Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај кажете нешто помош за крварење на непцата. Сменив и четка за заби, помека земав но кога ги мијам и со неа, пак ми крварат. Пред некое време бев да чистам забен камен и од тогаш го имам овој проблем. Предходно никогаш не ми крвареле.
Jasno .... Ali mislam na nekoja posebna pasta ili nesto slicno da pobaram .[/quote]quote="Cloaca, post: 6174869, member: 39601"]![]()
Здраво. Кој доктор/докторка стоматолог би го/ би ја препорачале за ставање порцелански заби, коронки?? Важно е да биде специјалист во својата област и да има добар осет за естетика. Приватно, државно не е важно.
Здраво. Кој доктор/докторка стоматолог би го/ би ја препорачале за ставање порцелански заби, коронки?? Важно е да биде специјалист во својата област и да има добар осет за естетика. Приватно, државно не е важно.
Имам еден другар и он стави коронка, е сега работата е тоа што стоматологот ќе ти земе мерка за забот и калапот ќе го оформи, и на крајот ќе ја залепи коронката за колчето што ќе го направи на забот, но квалитетот на тоа како ќе биде изработена коронката зависи од друг ( човекот што ќе ја прави ).
Типов ја стави во приватна ординација, но работеше со плави картони и го фати 2800 само за коронката и плус уште некои трошоци имаше.
Искрено ако сакаш квалитетно оди на приватно, не е битно кој стоматолог ( само да е приватно ) сите си ја знаат работата, немој државно никако, зошто тие уште толку ќе усерат.
Има проблем после само додека се залепи коронката, т.е да фати лепакот па може да излезе лесно, само гледај ако ставиш да не ја голтнеш додека спиеш, или да ти излезе на сред јадење
Тоа е тоа.
Ova e samo za na specijalist po ortodoncija. Ne bi sakal nikoj da reklamiram, megjutoa resenieto e kaj niv.Некое решение за проблемов ? Сакам да го средам проблемов е сега дали тој што е израснат над другите заби да се вади или ? Многу често имам болки . И ако може препорачајте ми некој добар стоматолог не се трпи веќе
Некое решение за проблемов ? Сакам да го средам проблемов е сега дали тој што е израснат над другите заби да се вади или ? Многу често имам болки . И ако може препорачајте ми некој добар стоматолог не се трпи веќе
Sto ke se macis sekoj den da go pravis toa, ednas odi na stomatolog da gi ispolira zabite i istiot efekt ke go postignes (zabite ke bidat pomazni, posvetli i evetualno temni naslagi od kafe, vino, caj, cigari ke se namalat). Inaku belenje najdobro isklucivo profesionalno ili da probas od nekoj od sredstvata koj gi reklamiraat.Вистина е дека сол измешано со лимон ги белее забите?![]()
Вистина е дека сол измешано со лимон ги белее забите?![]()