Gandradelic
Banderash
После лек не треба да јадеш 2 саати, а после композитна пломба можеш одма.
Од што толку шок бе?![]()
Od BORMASHINATA sho mi stasue do mozok.. hahha.
Vikash nema galje posle plomba a? Tnx.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
После лек не треба да јадеш 2 саати, а после композитна пломба можеш одма.
Од што толку шок бе?![]()
Да се излечи тешко, но да се стопира до едно ниво може. Ама и локално обавезно мора де се дејствува со обработка на парадонтални џебови, чистење забен камен, користење орални раствори и сл.Добро, Ровамицин и Rodogyl лечат ли парадентоза? Вреди ли да се проба?
Каква интервенција правеше? Прими ли анестезија?Рандом глупо прашање...
Вчера бев на забар, и цел ден осеќам нешто како подуено внатре кај образите. (плус и еден дел од непцето ми е подуен ама за тоа ми кажа забарот дека ќе помине само по себе)
Претпоставувам ова за ден-два само ќе се смири или? Ептен напиња...
Задолжително миење по секој оброк. Храни се поздраво, купи витамин ц, понежно миење, користи конец.помош за крварење од непца при миење заби![]()
помош за крварење од непца при миење заби![]()
помош за крварење од непца при миење заби![]()
пред шест месеци ставав коронка на горна петка, измеѓу петката и шестката има простор мал (џеб).
по некое време ја пломбирав 6ката со цел да се се подзатвори просторот.
во последно време, кога поминувам со конец има миризба, најверојатно се собира храна тука по секое јадење. се отепувам со конец чистење и никако неможам да исчистам да ја снема миризбата. не е некоја голема миризба ама кога ќе поминам со конец се сеќава на него.
Користам и Листерин ама мн краток ефект има, по некој саат пак се осеќа.
некое чаре ?
Остај конецот. Појќе беља правиш него што чистиш. Земи интердентални четки.пред шест месеци ставав коронка на горна петка, измеѓу петката и шестката има простор мал (џеб).
по некое време ја пломбирав 6ката со цел да се се подзатвори просторот.
во последно време, кога поминувам со конец има миризба, најверојатно се собира храна тука по секое јадење. се отепувам со конец чистење и никако неможам да исчистам да ја снема миризбата. не е некоја голема миризба ама кога ќе поминам со конец се сеќава на него.
Користам и Листерин ама мн краток ефект има, по некој саат пак се осеќа.
некое чаре ?