За што секогаш наоѓате време?

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Za kafe so najdobrite drugarki- ednas do dva pati dvnevno... i za kompjuter.... mozda i za soping.. ponekad :)

Sekogas ama bas sekogas naogam vreme za muzika i za drustvo!!!

Секогаш наоѓам време да си посветам на себеси, без разлика дали тоа ќе биде нешто во врска со физичкиот изглед или па време кога ќе уживам, било да е тоа поминато со некои драги личности, за седење на интернет, за учење, за книга, за моите дома . . .
Секогаш наоѓам време за се` , барем засега.

barem ednas dnevno da oldetam daleku, dalekuuu vo moite i samo moi mislovni predeli kade ima samo svetli boi i mnoooogu sjaj....
koga se prizemjuvam delam minuti, casovi, vekovi so moite, sakananite, kafeto, knigata i ednostavno opkruzuvanjeto!!
pomalku se snaogam da najdam vreme za obvrskite a za ova drugovo eheeee...mislam-zadovolstvoto pred se!!!:))

onaa klasika site ja znaeme:ako se saka za se se ima vreme ama vremeto ocigledno ne zaebalo koga se raboti za toa "se"

Еве нешто од мене,приказна на која секогаш ми текнува

Тегла од кисели краставички и кафе

Кога ќе ти се причини дека губиш контрола врз животот,кога 24h на ден не ти се доволни,сети се на теглата со кисели краставички...и кафето.
Професорот стоел пред група студенти на часот по филозофија и држел некои предмети зад себе.Кога часот почнал,тој зел една голема празна тегла од кисели краставички,ја ставил на катедрата и ја наполнил со топчиња за тенис.Ги прашал студентите дали е теглата полна?
Тие се сложиле дека е.
Потоа професорот земал една кутија полна со ситни каменчиња и ја сипал во теглата.
Благо ја протресол и каменчињата паднале во празниот простор помеѓу топчињата.Тогаш повторно ги прашал студентите дали теглата е полна?
И овој пат се согласиле дека е полна?
Следната кутија,која професорот ја земал била полна со песок.Кога го ставил,нормално,песокот ги пополнил сите празнини во теглата,и уште еднаш професорот прашал дали е теглата полна?
Студентите сомнително одговориле дека е.....
Тогаш професорот од под клупа извадил две шољички полни со кафе и ги сипал во теглата.
Кафето го потопило песокот.
Студентите се насмеале.
"Шега!"-рекол професорот додека смеењето полека престанувало.
"Сакам да сфатите дека оваа тегла го претставува вашиот живот.Тениските топчиња се важните работи во вашиот живот:вашето семејство,вашите деца,вашето здравје,вашата вера и работите на кои страшно им се предавате.Тоа се оние работи со кои вашиот живот и понатаму би бил исполнет,дури и тогаш кога се друго би снемало.
Каменчињата се останатите работи кои ви се важни:вашата работа,вашата куќа,автомобилот...
Песокот ги претставува останатите работи,малите работи.Ако ја наполните теглата со песок-нема да има место за топињата и каменчињата.Истото важи и во животот.Ако го трошите цело ваше време и енергија на малите работи,никогаш нема да имате место за оние важните.Внимавајте на работите кои се клучни за вашата среќа!
Најдете време за прошетка во природа.
Излезете со партнерот.
Однесувајте се како да ќе бидете вечно млади.
Секогаш ќе ви остане време за средување на куќата и поправување на работите.
Најпрво погрижете се за тениските топчиња-работите кои ви се навистина важни.Утврдете ги своите приоритети.Се останато е песок!"
Една од студентките кренала рака и прашала што претставува кафето.
Професорот се насмеал.
"Мило ми е што прашавте.Кафето го сипав за да ви покажам дека без разлика на тоа колку и да мислите дека ви е животот исполнет-секогаш има простор за шоља кафе со пријателите!"

Леле, го заборавив ова... А го знам, милион пати го имам читано, преубаво е... Али очигледно не го читам доволно често за да го запамтам и да го практикувам...... :toe:

1. WC
2. Интернет
3. Кафенце
4. Пиво
5. Love-to
6. Спиење

Првото и нај основното никој не го спомна :)

Секогаш наоѓам време да си пуштам музика или да уклучам форумов да видам што има ново..за тоа макар и 5 минути да се и тоа ке го искористам.

Секогаш наоѓам време за себе, средување на коса, нокти, шминка. Наоѓам време и за читање добра книга. А најмногу наоѓам време да седнам на компјутер и да се закачам на интернет ... :pipi: :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom