За пуштање „бомби“ 4 години затвор

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Не, кога знам какви говеда има на другата страна, луѓе кои како опозиција прават страшни намештаљки, преговараат со крајно сомнителни структури за да се доберат до власт и луѓе без никаков компас во своите животи освен желба за власт. Ако нивното уништување бара 2 пратеници плус од реалните, јас сум за.
И на крај прашање до тебе. Тебе како легалист или вистинољубец, не ти пречи што овие снимки ги пушта некој што самиот е фатен и снимен со аудио и видео запис како ветува вработување на партиски кадри, како бара мито и тн.? Немаш сомнеж во неговите намери, во неговите мотиви а и во нивната автентичност? Дозирана вистина не е вистина.

Јас никаде не ја бранам другата страна. Напротив, тие се најмногу виновни што овој народ е дотеран до ова дереџе, да може да биде корумпиран со сладолед и сендвич. И имам секаков сомнеж во намерите на Заев, но Миле и сите што правеа криминал мора да одат во затвор. Инаку никогаш нема да бидеме држава. А во автентичноста на снимките немам ниту најмалку сомнеж. Да не беа автентични, Грујо и компанија ќе ги повикаа и платеа најдобрите форензички служби да го докажат тоа. Да не се правиме малоумни, нема потреба од тоа.

Јас никаде не ја бранам другата страна. Напротив, тие се најмногу виновни што овој народ е дотеран до ова дереџе, да може да биде корумпиран со сладолед и сендвич. И имам секаков сомнеж во намерите на Заев, но Миле и сите што правеа криминал мора да одат во затвор. Инаку никогаш нема да бидеме држава. А во автентичноста на снимките немам ниту најмалку сомнеж. Да не беа автентични, Грујо и компанија ќе ги повикаа и платеа најдобрите форензички служби да го докажат тоа. Да не се правиме малоумни, нема потреба од тоа.
Ќе има некаква разрешница за некој месец. Ќе видиме.

Ќе има некаква разрешница за некој месец. Ќе видиме.

Џабе го вртиш муабетот. Се разбира дека ќе има разрешница. Муабетот беше дека Миле е неспоив со твојот легализам. За да бидеш личност, треба да ги разрешиш сопствените контрадикции. Не можеш да бидеш рисјанин а да не мастурбираш само во посни денови, не можеш да бидеш феминистка а да браниш ганг банг, и не можеш да бидеш легалист и да застанеш на страната на Миле.

Мислам, можеш, ама писмените ќе ти се смеат.

Џабе го вртиш муабетот. Се разбира дека ќе има разрешница. Муабетот беше дека Миле е неспоив со твојот легализам. За да бидеш личност, треба да ги разрешиш сопствените контрадикции. Не можеш да бидеш рисјанин а да не мастурбираш само во посни денови, не можеш да бидеш феминистка а да браниш ганг банг, и не можеш да бидеш легалист и да застанеш на страната на Миле.

Мислам, можеш, ама писмените ќе ти се смеат.
Од кај го ископа ова легалист? Кога јас сум рекол дека сум легалист? слепо почитување на словото на законот без да ја гледаме суштината, тоа никогаш не сум го пропагирал ни на форумов ни во приватен живот.
Патем дали си ти легалист? од муабетиве што ги правиш ти си најзакоравениот легалист, се разбира само кога Миле е во прашање.
За Миле и Зајко ти кажав, си има судска постапка ќе си се докаже кој што правел. За тоа сум за. Сите индиции треба да се испитаат. Е сега можеби не сум моралист и да барам сите од морални причини да си поднесат оставки од опозиција до власт.

Од кај го ископа ова легалист? Кога јас сум рекол дека сум легалист? слепо почитување на словото на законот без да ја гледаме суштината, тоа никогаш не сум го пропагирал ни на форумов ни во приватен живот.
Патем дали си ти легалист? од муабетиве што ги правиш ти си најзакоравениот легалист, се разбира само кога Миле е во прашање.

Ти сам го имаш тоа кажано за себе, мислам дека беше на темата за стидентските протести. Имам одлична меморија иако сум постар. :)

Јас сум слободар, и по дух и по убедување.

Ти сам го имаш тоа кажано за себе, мислам дека беше на темата за стидентските протести. Имам одлична меморија иако сум постар. :)

Јас сум слободар, и по дух и по убедување.
Ај нека ти биде иако не мислам дека сум рекол такво нешто. А иначе ќе има ли затвор за бомбардирање или не? Уште не разбрав а изгледа ни ВМРО ни СДС не разбрале.

Че влезам во вреќите не беше глупост од епски размери?
Тоа беше муабет за изборите во Центар, и Миле се жалеше дека немаат информации за тоа кој излегол на гласање. Тие информации, во други градови, особено во внатрешноста ги имаат од самите набљудувачи. Не им треба влегување во вреќи и барање списоци.

Во Центар и во Скопје генерално многу потешко се стига до тие податоци, бидејќи луѓето не се знаат толку добро меѓусебно, па набљудувачот не може да запамети непознати фаци. Идејата на Миле беше незаконска и преризична и затоа ја баталија. Ама не е глупа, да можеа да ја изведат, денес ВМРО-ДПМНЕ ќе имаше градоначалник и во Центар.

Е сега, да го знаеш сето тоа, и да распишеш референдум што знаеш дека ВМРО-ДПМНЕ ќе го бојкотира и буквално да им поклониш список на сите твои поддржувачи и членови, од друга страна, е дефиниција за свемирска глупост. Политички дилентатизам по дефиниција.
Ако нешто не гледаш, и не можеш да го осонзаеш, не значи дека не постои. Перцепцијата е многу релативна работа.
Особено ако се перцепираш како моќен, или фактор. ;)
Види, тоа го дефинира системот се монополот врз употреба на сила и можноста да изврши присила. Значи, ако јас не го гледам, истиот паралелен систем треба да ме удри по глава со што би ми покажал дека постои. Во спротивно, исто како да не постои. :)

Тоа беше муабет за изборите во Центар, и Миле се жалеше дека немаат информации за тоа кој излегол на гласање. Тие информации, во други градови, особено во внатрешноста ги имаат од самите набљудувачи. Не им треба влегување во вреќи и барање списоци.

Во Центар и во Скопје генерално многу потешко се стига до тие податоци, бидејќи луѓето не се знаат толку добро меѓусебно, па набљудувачот не може да запамети непознати фаци. Идејата на Миле беше незаконска и преризична и затоа ја баталија. Ама не е глупа, да можеа да ја изведат, денес ВМРО-ДПМНЕ ќе имаше градоначалник и во Центар.

Да предлагаш противзаконски потег и при тоа да бидеш снимен, јас мислам дека тоа е архетип на глупост. Епска, монументална, библиска глупост. И заради таа глупост, покрај цела лојалност, Миле доби шут карта од Груевски, и веројатно ќе биде првиот со кривична пријава од Катето.

Поглупо, амин.

Да предлагаш противзаконски потег и при тоа да бидеш снимен, јас мислам дека тоа е архетип на глупост. Епска, монументална, библиска глупост. И заради таа глупост, покрај цела лојалност, Миле доби шут карта од Груевски, и веројатно ќе биде првиот со кривична пријава од Катето.

Поглупо, амин.
За што ќе биде пријавата? За противзаконски предлог? Или за глупоќа?

За што ќе биде пријавата? За противзаконски предлог? Или за глупоќа?

Ќе видиме. Ќе го повикаат на распит, и ќе видиме што ќе излезе. Доволно е што како глушец ќе одговата пред истражен судија. А имаше Миле на снимките и други индиции за кривични дела, како на пример примање поткуп од Кинезите.

Поглупо, амин.
Тоа што бил снимен нема никаква врска со глупост. Сниман може да биде буквално секој. Ниту може да одговара кривично за тоа. Катица е таа што треба да докаже дека тој или некој што го пратил влегол или дека тој или некој во негово име зел мито. А не обратно, како што се прави претстава.

Че влезам во вреќите не беше глупост од епски размери?

Имат разлика меѓу "ќе влезам" и "влегов".

Кое е тоа кривично дело за погледнување на гласани изборни ливчиња по завршување на гласање, преброени и доставени до изборна комисија?[DOUBLEPOST=1446905296][/DOUBLEPOST]
Ти еднаш ако добро се сеќавам се декларираше за легалист. Би требало да знаеш дека не постојат малку наместени избори, исто како што не постои малку трудна жена. Еден единствен глас да е фалсификуван, изборите се фалсификувани.
Како може да се фалсификува глас по завршени избори, преброени ливчиња и доастевена информација до ИК?[DOUBLEPOST=1446905372][/DOUBLEPOST]
да ти набројам 4/5 кривични дела па да си бираш? =)

Ај те молам наброј, ама со образложение.

Ако бе и во право си не само на мене туку на сите нас тука ни треба тоа...туку гледај ти помалце да плачеш а повеке да се задржуваш на суштината на темиве.:D
Темава е за законот кој дпмне и дуи рекоа дека сигурно ќе го донесат без повлекување, па не го донесоа...и сеа се договориле као демек, не смее да се објавуваат приватни разговори ама смее разговори од општ интерес. Так да, темата не е ниту кој снимал, договор од Пржино или што ти ја знам. Ја плачам? Да бев на местото на сдсм никад немаше уопште да влезам у преговори, не се ни они цвеќиња за мирисање.

Да те прашам кога веќе делиш совети за психијатар , дали е потребен психијатар на некој кој што во 21 век живее со рецидивни идеали за "краља и отаџбину"??

А за некој со нацистички идеали? :D

Иначе, знаеш некој ваков, ко што спомна? Барај посеверно, ги има у Србија такви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom