- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.535
- Поени од реакции
- 26.969
Не, јас сакав ова да биде само пресметка на Груевски со екипата и Заев со екипата. Ама за жал, отиде предалеку, цело општество го повлекоа во нивната битка.И ти се радуваш на тоа?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не, јас сакав ова да биде само пресметка на Груевски со екипата и Заев со екипата. Ама за жал, отиде предалеку, цело општество го повлекоа во нивната битка.И ти се радуваш на тоа?
Не, јас сакав ова да биде само пресметка на Груевски со екипата и Заев со екипата. Ама за жал, отиде предалеку, цело општество го повлекоа во нивната битка.
Со директен напад, без калкулации. Заев му кажал на Груевски за снимките, калкулирал, барал повлекување и пазари. Да беше директно на прес и фронтален напад, ќе немаше ни време за општествена поларизација.Како е тоа возможно кога нон стоп се повикуваш на народот? На истиот оној народ кој е корумпиран со по 10 000 денари месечно?
За воља на вистината морам да кажам дека СДСМ се оние кои направија возможно еден народ да се корумпира со сладолед и сендвич.
Со директен напад, без калкулации. Заев му кажал на Груевски за снимките, калкулирал, барал повлекување и пазари. Да беше директно на прес и фронтален напад, ќе немаше ни време за општествена поларизација.
Од друга страна, истото можеше да го направи и Груевски. Да го уапси Заев, и да влезе во процес на правна пресметка додека го одбива меѓународниот притисок. Ако успее до крај, победил. Доколку не, ќе беше поразен и завршена работа.
Вака, двајцата избраа да стават толпи пред нив. И јас сум убеден дека оваа поларизација нема да заврши со разидување и пружање раце. Македонското национално ткиво ќе се подели посилно и од периодот помеѓу двете светски војни.
Прагма е во прашање. Воопшто не се ментални, ниту неписмени. Зошто би се ставале во прва линија на оган, кога има еден куп луѓе кои би волонтирале?Понекогаш дури се запрашував дали се стварно ментални или има нешо позади потезиве.. Како проаѓа време, сфаќам дека се непрокопсани за политика.
А јас пак наивно мислев дека работат за наше добро. Будала.Прагма е во прашање. Воопшто не се ментални, ниту неписмени. Зошто би се ставале во прва линија на оган, кога има еден куп луѓе кои би волонтирале?
Види, побитното прашање е зошто има толку луѓе што би волонтирале. Поривот да се заштитиш е најприродна ствар во светот. Ова другово е проблематично.А јас пак наивно мислев дека работат за наше добро. Будала.![]()
Прагма е во прашање. Воопшто не се ментални, ниту неписмени. Зошто би се ставале во прва линија на оган, кога има еден куп луѓе кои би волонтирале?
Макијавелизам е во прашање. Воопшто не се ментални, ниту неписмени. Зошто би се ставале во прва линија на оган, кога има еден куп луѓе кои би волонтирале?
Случајни луѓе што стигнале до моќ, завршуваат како што заврши Љубчо. Моментално, во двете екипи, единствениот таков е Заев и тие три-четворица околу него. Се друго се луѓе со долго искуство, па дури и со семејна традиција на владеење. Нема таму ништо ирационално, верувај.Ги преценуваш. Одамна веќе те следам и гледам дека ги преценуваш на велико, сите. Пробуваш да го рационализираш ирационалното.
Здравје, и за ова времето еќ покаже дали ја утињам или ти..
Случајни луѓе што стигнале до моќ, завршуваат како што заврши Љубчо. Моментално, во двете екипи, единствениот таков е Заев и тие три-четворица околу него. Се друго се луѓе со долго искуство, па дури и со семејна традиција на владеење. Нема таму ништо ирационално, верувај.
А ако не веруваш, можеш да се пробаш. Еве, пробај да го превземеш било кој местен или локален одбор на ваква никаква СДСМ. Ќе видиш како ќе пројдеш.![]()
Одговорот е премногу едноставен, а во исто време премногу страшен. Паралелен систем на владеење.Види, побитното прашање е зошто има толку луѓе што би волонтирале. Поривот да се заштитиш е најприродна ствар во светот. Ова другово е проблематично.
Чекај, сега збориш за сосема десетта ствар. Дали некој пцуел на телефон, покажувал садистички пориви или не користел фенси зборчиња, нема никаква врска со неговиот капацитет. Што од тоа што го слушна во снимките беше нелогично, политички штетно или неопортуно за нив? Значи, не говорам за морално/неморално и останати етички квалификации.Не зборувам за никаква случајност. Семејна традиција на владеење е друго. Мислам сеа ти можеш да ми филозофираш до утре како тоа се капацитет луѓе, ама не заборавај дека си ги слушав до вчера во прво лице, од миле до горде до сашо до паторот, да незнаеш дал да плачеш или да се смееш.
Дури и да земам дека снимките се објавени од СДСМ, и тоа е Најлошото од нив, тоа Најлошо ми е мене премногу лошо. Интелигентен човек ни една шестина од тоа они што го кажале не кажува, па незнам што да е.
Од цела ВМРО-вска екипа само Поповски ми е за респект. Дечкото гази у секоја смисла, ако се напраиме мрднати и замижиме пред фактот дека работи за Грујо и богзнае во какви све криминали го инволвирале, само од него не ми е срам што се појавува негде и ме претставува.
Не гледам во каков паралелен систем на владеење учествуваа/т идиотите што го навлекоа гневот на моќни луѓе, бивајќи само нечија маша, без никаква компензација. Одговорот е едноставен и страшен, да. Глупи идиоти се.Одговорот е премногу едноставен, а во исто време премногу страшен. Паралелен систем на владеење.
А поривот за заштитување, зошто некој би се штител од сопствениот народ?
Чекај, сега збориш за сосема десетта ствар. Дали некој пцуел на телефон, покажувал садистички пориви или не користел фенси зборчиња, нема никаква врска со неговиот капацитет. .