W
wicked_1
Гостин
Многу детално читате и вие сеа... оваа е нова победа против сдс
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Токму така...Не смеат да се објавуваат разговори кои не се поврзани со некој државен проект, преговори, зимање кредити, криење на убиство и сл. Не смее да се објавува снимка на Груевски со Боркица кога зборат дали дома да јадат гравче или боранија.Колку што разбрав, договорено е забраната да важи за приватни разговори, но не и за разговори од општ интерес.
Полека де, нека го изгласаат законот прво. Битно ти задоволен си? Сега има услови за фер избори?Неколку страни наназад, ме мрзи да те барам, кажа законот на Џафери ќе го изгласаат и никому ништа... еве глеам.
Полека де, нека го изгласаат законот прво. Битно ти задоволен си? Сега има услови за фер избори?
Како може да знаеш дека сум утнал, кога поим немаш каков текст ќе има законот? Нит си го видел, нит си прочитал, нит си размислил зошто СДСМ инсистирале мислење за истиот да даде венециската комисија и да почне да важи за 6 месеци од сега. Само заедно со толпата се движиш каде што ве води „интелектуалната елита“. Во нова кланица, овојпат последна. Што се однесува до мене, супер.Не, битно ти утна, ко шо утна све до сеа. Вака само од време на време ќе ти ги вадам глупостите како си проаѓа време и на крај ќе частиш ручек, а мислења измеѓу да разменуваме е патетично, пошо ти си за све у право додека не се испостави дека не си![]()
Како може да знаеш дека сум утнал, кога поим немаш каков текст ќе има законот? Нит си го видел, нит си прочитал, нит си размислил зошто СДСМ инсистирале мислење за истиот да даде венециската комисија и да почне да важи за 6 месеци од сега. Само заедно со толпата се движиш каде што ве води „интелектуалната елита“. Во нова кланица, овојпат последна. Што се однесува до мене, супер.![]()
http://plusinfo.mk/vest/46327/zakonot-za-bombite-kje-stapi-na-sila-6-meseci-po-donesuvanjeto
Добро, ајде, и тоа ќе го почекаме![]()
http://plusinfo.mk/vest/46327/zakonot-za-bombite-kje-stapi-na-sila-6-meseci-po-donesuvanjeto
Еве ти, Геро ти помогнал малце. По самиот наслов, можеш да видиш колку им се допаѓа законот.![]()
Не бе, слави голема победа, зошто да чекаш. Твоите политички ставови ќе ја одмеруваат тежината на избори организирани од Груевски, со МВР во кое министерот ќе има право да пие кафе во кабинет, со истиот избирачки список, во истите изборни единици, и со дефакто закон за цензура кој ќе важи веднаш после изборите. Се за што се боревте таму на пролет, ви е сервирано на тепсија. Позадоволни, и да сакате не можете да бидете.Ајде, уживај, ќе си почекам природно да ти се смени мислењето![]()
Не бе, слави голема победа, зошто да чекаш. Твоите политички ставови ќе ја одмеруваат тежината на избори организирани од Груевски, со МВР во кое министерот ќе има право да пие кафе во кабинет, со истиот избирачки список, во истите изборни единици, и со дефакто закон за цензура кој ќе важи веднаш после изборите. Се за што се боревте таму на пролет, ви е сервирано на тепсија. Позадоволни, и да сакате не можете да бидете.
Моите ставови се друга работа. Јас имам проблем со политичкиот договор сам по себе, и очекувам нешто да се случува на крај, кога веќе се влезе во процес на правење компромиси со шизофреници и нереализиран и исфрустриран политички смет. Ама тоа е внатрепартиски муабет, јас тие мои ставови и проблеми нигде не ги истакнував јавно. За разлика од мене, сите вие имавте некои очекувања пролетва. За денес поразите да ги продавате како победи.![]()
Дури и да е така (иако сум подготвен да се кладам дека нема, ама ете, нека биде така) за да стигне некој до правосилно судско решение ќе требаат најмалку 12-15 месеци. А изборите се за помалку од 6.Она сношти беше дебакл на цврстата политика на Груевски. Класично туркање на гаќите. Еве и јас ќе дадам едно предвидување, некој од кликата на Грујо за бргу ќе оди курбан.
Дури и да е така (иако сум подготвен да се кладам дека нема, ама ете, нека биде така) за да стигне некој до правосилно судско решение ќе требаат најмалку 12-15 месеци. А изборите се за помалку од 6.
Види, ако ВМРО-ДПМНЕ ги добие изборите на 24ти, ни криминали, ни Катици, ни судови, апсолутно ништо нема да биде битно. Како рече Ховит „не можеш да апсиш лидер на опозиција“, тоа било демократски принцип. Уште помалце можеш да апсиш актуелен премиер или министер.Народот, избори, народот, избори, народот, избори.
Воопшто не се работи повеќе ниту за народот, ниту за изборите. Се работи за криминал заради кој некој треба да одговара.
Види, ако ВМРО-ДПМНЕ ги добие изборите на 24ти, ни криминали, ни Катици, ни судови, апсолутно ништо нема да биде битно. Како рече Ховит „не можеш да апсиш лидер на опозиција“, тоа било демократски принцип. Уште помалце можеш да апсиш актуелен премиер или министер.
Изборите ќе бидат тоа. Прек народен суд, после кој поразената екипа ќе заврши на буниште. Вечерта на 24ти ќе има еден покојник и еден полковник. Периодот од после 24ти до некој месец после локалните нема да биде период на помирување, ко што ламентираат сега. Ќе биде период на систематска одмазда, газење по вратови и брутално уништување на поразените.