Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ок тврдиш дека се земаш само себе во предвид и дека резултатот ти е важан исклучиво поради лична сатисфакција...А не си помислил дека тоа чувство на задоволство од самиот себе се ствара затоа што потсвесно си среќен што си си покажал на самиот а и на другите дека си подобар или најдобар во нешто,сеедно._____________ напиша:Gi gledash rabotite samo vo odnos na drugite. Ja, na prost primer, koga ke polozam nekoj gaden ispit, si se raduvam sam na sebe, shto sum uspeal za mene da go polozam toj ispit. K*r me boli za drugite dali go polozile ili ne, so shto ocenka go polozile ili ne. Ili drug primer, na basket, bev mnogu sreken koga uspeav da zakucam. Ne za da im vikam na drugite: "Ta na na, ja mozam, vie ne mozete", tuku zaradi mene! Za takvo podobruvanje zboram.
ada напиша:Неможе никој да не те почитува, прифаќа и слично, и да бидеш задоволен со себе и мотивиран. У таков случај губиш мотивација за било што и запаѓаш у апатија.
Не, тогаш ќе леташ на крилата на инспирацијата и ќе бидеш посреќен од било кога...:uvo:_____________ напиша:Sakash da mi kazesh deka toa dali ke bidam jas zadovolen od samiot sebe (kako eden od preduslovite da se bide i motiviran), zavisi od prifakanjeto i pochituvanjeto na drugite, t.e. od mislenjeto na drugite? Ako SITE okolu mene mislat deka ona shto jas go pravam ne cini, pa, sledstveno na toa, ne me pochituvaat i ne me prifakaat, jas NEIZBEZNO MORAM da prestanam da bidam zadovolen so sebe, da mi padne motivacijata i normalno, da padnam vo apatija?
_____________ напиша:Gi gledash rabotite samo vo odnos na drugite. Ja, na prost primer, koga ke polozam nekoj gaden ispit, si se raduvam sam na sebe, shto sum uspeal za mene da go polozam toj ispit. K*r me boli za drugite dali go polozile ili ne, so shto ocenka go polozile ili ne. Ili drug primer, na basket, bev mnogu sreken koga uspeav da zakucam. Ne za da im vikam na drugite: "Ta na na, ja mozam, vie ne mozete", tuku zaradi mene! Za takvo podobruvanje zboram.
Ili drug primer, na basket, bev mnogu sreken koga uspeav da zakucam.
Единствената разлика е во тоа што кај некои луѓе тоа преминува во компулсивности и посесивност.ПрИтИ_гРл напиша:Една од одликите на човекот е да биде подобар од другите поточно прв!
Нема човек кој сака да биде последен, секој си има своја зацртана цел и цели кон неа! Еднаш ке стаса до таа, но секој ден излегуваат нови и нови, па затоа секој тера по свој пак за некогаш да биде најдобар во својата функција!